Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekistam Bērziņam potītes savainojums liegs piedalīties noslēdzošajos divos PK posmos

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šorttrekistam Bērziņam potītes savainojums liegs piedalīties noslēdzošajos divos PK posmos
Reinis Bērziņš. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas šorttrekists Reinis Bērziņš pēc Eiropas čempionātā (EČ) gūtā potītes savainojuma vēl nevarēs atgriezties sacensībās un nestartēs noslēdzošajos divos Pasaules kausa (PK) posmos, aģentūrai LETA atklāja sportists.

Jau ziņots, ka janvāra sākumā Bērziņš EČ 1000 metru distancē piedzīvoja kritienu un sacensības neturpināja. Pirms tam viņš bija sasniedzis arī pusfinālu 1500 metros un ceturtdaļfinālu 500 metros.

Sākotnēji Bērziņam bija konstatēts tikai potītes saišu bojājums, taču pēc tam atklājies, ka bojāts ir arī potītes skrimslis.

"Ārstēšana neiet varbūt tik ātri, kā sākumā tika plānots. Beigās traumatologs teica, ka ārstēšanās aizņems apmēram pusotru mēnesi, jo ir ne tikai potītes saišu, bet arī skrimšļa bojājums. Lielākais risks ir tas, ka skrimslis var nesadzīt. Pagājušajā piektdienā vēl bija ultrasonogrāfija un potītē joprojām ir šķidrums, bet saites jau sāk rētoties," stāstīja sportists.

Viņš atklāja, ka savainojuma dēļ joprojām nevar slidot un pauda cerību atgriezties uz ledus aiznākamajā nedēļā, taču noslēdzošie divi PK posmi, kurus viņam nāksies izlaist, norisināsies šonedēļ un nākamajā nedēļā.

"Varēšu sākt slidot tikai pēc divām vai trīs nedēļām, tāpēc pagaidām varu tikai darīt citas lietas - braukt ar riteni, darboties ar fizioterapeitu. Slidošana vēl nebūs tik drīz, tāpēc nestartēšu arī nākamnedēļ," viņš piebilda.

Tāpat Bērziņš izcēla, ka gadījumā, ja tuvākajās nedēļās varēs atsākt slidot, tad vēl būs pietiekoši laika, lai sagatavotos pasaules čempionātam, kas no 15. līdz 17.martam norisināsies Nīderlandes pilsētā Roterdamā.

"Ceru, ka pēc nākamās nedēļas varēšu atkal tikt uz ledus, tad jau man būs divas vai trīs nedēļas sagatavoties pasaules čempionātam. Ja tad vēl nevarēs, tad arī visticamāk nevarēšu startēt pasaules čempionātā. Tas viss ir zem jautājuma zīmes un atkarīgs no tā, kad varēšu atkal trenēties. Ja pēc sešu nedēļu neslidošanas nevaru vismaz divas nedēļas noslidot, tad fiziskā forma nebūs tāda, lai startētu," norādīja sportists.

Šosezon Bērziņš labāko rezultātu sasniedza pirmajā Pasaules kausa posmā Monreālā, izcīnot trešo vietu 1500 metru distancē.

Izmantotie resursi:
LETA