Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Kērlingisti zaudē ķīniešiem, Stepčenko neveiksmīga īsā programma

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kērlingisti zaudē ķīniešiem, Stepčenko neveiksmīga īsā programma
Agate Regža. Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Gangvonā, Dienvidkorejā rit devītā sacensību diena pasaules jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs. Šodien īso programmu daiļslidošanas sacensībās aizvadīja Sofja Stepčenko, bet jaukto pāru kērlinga turnīrā pirmo zaudējumu piedzīvoja Latvijas duets.

Jaukto pāru kērlinga turnīrā svarīgu C grupas spēli aizvadīja Agate Regža un Kristaps Zass, kuri vakar ar 10:1 sakāva Turcijas pāri. Otrajā spēlē pretī stājās Ķīnas kērlingisti, kuri vakar ar 7:5 pārspēja Japānas duetu. Spēli ļoti labi sāka Ķīnas duets, kas ar pēdējo akmeni tika uzreiz pie trim punktiem. Arī otrajā endā ķīniešiem izdevās nosargāt divus punktus, izvirzoties izšķirošā vadībā ar 5:0.

• Spēles turpinājumā ķīnieši centās nosargāt pārsvaru, kuru Latvijas duets centās sadeldēt. Trešajā endā Regža un Zass atspēlēja divus punkts, bet nākamajos trijos endos apmainījās ar gūtu punktu. Septītajā endā ķīnieši nozaga vēl vienu punktu, latviešiem izpildot pēdējo akmeni. Latvijas duets pēdējā endā varēja cerēt uz brīnumu, cīnījās līdz galam, paņemot divus punktus un noslēdzot spēli ar zaudējumu - 5:8. Turnīra turpinājumā rīt Regžai un Zasam priekšā spēle pret Jaunzēlandes kērlingistiem, kuri pēc uzvaras pār Brazīlijas duetu ar 3:6 piekāpās turkiem.

Gangvonas pasaules jauniešu ziemas olimpiskās spēles, kērlings, jauktie pāri, C grupa

VKomandaUZ
1.Ķīna20
2.Latvija11
2.Japāna11
2.Jaunzēlande11
2.Turcija11
6.Brazīlija02

• Lai izpildītu īso programmu, šodien uz ledus kāpa daiļslidotāja Sofja Stepčenko, kura startēja otrajā grupā. Pašā priekšnesuma sākumā Latvijas daiļslidotāja neprecīzi izpildīja trīskāršo lēcienu, kas ietekmēja arī kopējo kombināciju. Otrais trīskāršais lēciens bija daudz labāk izpildīts, bet pēc tam lēcienā tika piedzīvots kritiens, kas visus iegūtos bonusus nodzēsa. Par tehniskajiem elementiem Stepčenko saņēma 24.25 punktus, bet par programmas komponentēm 21.52 punktus, kas kopā deva vien 44.77 punktus, kas būtiski atpalika no pirms tam "Volvo Cup" sacensībās iegūtajiem 56.67 punktiem vai Eiropas čempionātā iegūtajiem 52.53 punktiem.

• Tādējādi no 17 dalībniecēm Stepčenko pārspēja vien Austrālijas daiļslidotāju, ierindojoties 16. vietā pēc īsās programmas, bet par sacensību līderi kļuva Mao Šimada no Japānas ar 71.05 punktiem. Izvēles programmu daiļslidotājas aizvadīs otrdien.