Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ventspilī jauna pieeja daiļslidošanai

Andrejs Siliņš

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspils Ledus hallē notika daiļslidošanas sacensības „Ventspils Pērle 2008”, kurās piedalījās sportisti no Krievijas, Somijas, Lietuvas un Latvijas. Sacensību laikā daiļslidotāji tika vērtēti pēc jaunas – elektornizētas sistēmas, ko ārvalstīs izmanto jau ilgstoši.

Šādas sistēmas ietvaros katrs slidojums tiek nofilmēts, lai pēc tam tiesnešu kolēģija piešķirtu punktus, kas sastāv no četriem blokiem: slidošanas stila, saistelementu izpildījuma, programmas atbilstība vecuma grupas prasībām un horeogrāfijas novērtējuma.

Tas izslēdz iespēju, ka tiesneši, salīdzinot vienu sportistu ar otru, varētu ietekmēties pēc subjektīvā viedokļa vai personiskām simpātijām. Līdz ar to Olimpiskais centrs „Ventspils” kļuvis par pirmo vietu Latvijā, kur daiļslidošanas sacensību norise notikusi jau augstākā, starptautiskām prasībām atbilstošā līmenī.

Daiļslidošana Latvijā kļūst arvien populārāka un tās reitings citu sporta veidu vidū sāk augt. Jau šobrīd mūsu valstī ir 13 daiļslidošanas klubi un to dalībnieku skaits katru gadu pieaug. Lai uzlabotu savu profesionālo sniegumu, Latvijas daiļslidotāji brauc trenēties gan uz ārvalstīm, gan aicina profesionālus trenerus uz nometnēm pašmāju ledus hallēs.

Informāciju sagatavoja
SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils””
Sporta un mārketinga daļa

     [+] [-]

, 2008-12-05 13:45, pirms 15 gadiem
Bet gadījumā baigi lēnāk viss neievelkās ?