Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

PČ ātrslidošanas sprinta daudzcīņā pēc pirmās dienas vadībā Lērdama un Debreils

PČ ātrslidošanas sprinta daudzcīņā pēc pirmās dienas vadībā Lērdama un Debreils
Juta Lērdama. Foto: AP/Scanpix

Norvēģijas pilsētā Hāmarā sācies pasaules čempionāts ātrslidošanā sprinta daudzcīņā. Pēc pirmajām sacensībām 500 un 1000 metros kopvērtējuma vadībā izvirzījušies Pekinas olimpisko spēļu medaļnieki, Juta Lērdama no Nīderlandes un Lorāns Debreils no Kanādas.

• Pasaules čempionāts šogad risinās pēc daudzcīņas formāta kā sprinta disciplīnās, tā visās distancēs. Tādējādi ātrslidošanas sprinteri noskaidro labākos savā konkurencē, bet universālie, kā arī vairums garo distanču slidotāji, spēkojas no sprinta līdz garajai distancei, neveicot vien 1000 metrus. Sprinta distancēs ātrslidotāji sacenšas 500 un 1000 metros, bet kopvērtējumā uzrādīto laiku 1000 metros dala uz divi.

• Pēc olimpiskajām spēlēm Pekinā vairāki spēcīgi ātrslidotāji šajā pasaules čempionātā nepiedalījās. Starp medaļu pretendentiem būtu Krievijas ātrslidotāji, bet sakarā ar karu Ukrainā, krieviem liegts piedalīties Starptautiskās Slidošanas savienības sacensībās.

• Sacensību pirmo dienu ar 500 metru distanci sāka sievietes. Sestajā slidojumā Vanesa Hercoga no Austrijas pirmā slidoja ātrāk par 38 sekundēm, uz brīdi iegūstot vadību sacensībās, bet jau nākamajā slidojumā nīderlandiete Femke Koka viņu pārspēja, distanci veicot 0.15 sekundes ātrāk. Vēl sacensībās ātrāk par 38 sekundēm spēja slidot polietes Andželija Vojcika un Kaja Zjomeka, bet abas katra savā slidojumā uzrādīja identisku laiku, paliekot dalītā trešajā vietā.

• Vēlāk sievietes sacentās arī 1000 metros, šajās sacensībās sevi parādot olimpiskajai vicečempionei Jutai Lērdamai no Nīderlandes. Viņa vienīgā slidoja ātrāk par minūti un 15 sekundēm, izcīnot uzvaru. Otro vietu spēja izcīnīt viņas tautiete Femke Koka, zaudējot 0.8 sekundes, bet trešo labāko laiku uzrādīja Kimi Gece no ASV. Pārliecinošais sniegums 1000 metros un piektā vieta 500 metros ļauj pēc pirmās sacensību dienas kopvērtējuma vadībā būt Lērdamai, bet Koka zaudē 0.07 sekundes, kamēr trešā ir Hercoga, kura 1000 metros ieņēma ceturto vietu.

Pasaules čempionāts ātrslidošanā, sprinta daudzcīņa sievietēm

VietaSportisteKopvērtējums
1.J.Lērdama (NED)75.550
2.F.Koka (NED)+0.07
3.V.Hercoga (AUT)+0.59
4.K.Gece (USA)+0.81
5.A.Vojcika (POL)+0.88
6.K.Zjomeka (POL)+1.16
7.M.de Jonga (NED)+1.70
8.R.Jamada (JPN)+2.01

• Savu sprinta daudzcīņu iesāka arī vīrieši. Sacensību dalībnieku sastāvs provizoriski bija daudz spēcīgāks nekā tas bija sieviešu sacensībās. Arī vīri sāka ar 500 metru distanci, kuras astotajā slidojumā polis Pjotrs Mihalskis pārspēja Pekinā bronzu izcīnījušo japāni Vataru Morišigi par 0.1 sekundi. Tas polim deva trešo vietu sacensībās. Vispirms viņu 10. slidojumā pārspēja olimpiskās sudraba medaļas laureāts 1000 metros un Pasaules kausa līderis 500 metros, kanādietis Lorāns Debreils. Pēdējā slidojumā par poli nedaudz ātrāks bija arī Tacuja Šinahama no Japānas, kurš palika otrais.

• Uz pusi garākā distancē konkurētspējīgi nebija Japānas ātrslidotāji, bet savu favorīta statusu apliecināja olimpiskais čempions 1000 metros, Tomass Krols no Nīderlandes, kurš uzstādīja jaunu trases rekordu - 1:08.16. Viņš slidoja vienā slidojumā kopā ar norvēģi Hovardu Holmefjordu Lorencenu, kurš, turot nīderlandietim līdzi, spēja uzstādīt otro labāko laiku. Ar norvēģi neklātienes cīņā sīvi spēkojās arī Debreils un Kajs Verbijs no Nīderlandes, bet viņi beigās ierindojās attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā. Kanādietis no norvēģa atpalika nieka 0.03 sekundes, kas kopvērtējuma izteiksmē ir vien 0.015 sekundes. Pēc pirmās sacensību dienas vadībā ar 0.18 sekunžu pārsvaru pār Tomasu Krolu ir Lorāns Debreils.

Pasaules čempionāts ātrslidošanā, sprinta daudzcīņa vīriešiem

VietaSportistsKopvērtējums
1.L.Debreils (CAN)69.005
2.T.Krols (NED)+0.18
3.K.Verbijs (NED)+0.30
4.H.H.Lorencens (NOR)+0.65
5.T.Šinhama (JPN)+0.73
6.Dž.Stolcs (USA)+0.82
7.P.Mihalskis (POL)+0.96
8.T.Snels (NED)+1.36

• Piektdien gan sievietes gan vīrieši aizvadīs vēl pa vienām sacensībām 500 un 1000 metros, kad arī noskaidrosies kopvērtējuma uzvarētājs, bet lielā daudzcīņa risināsies sestdien un svētdien, kad risināsies arī komandu sprinta sacensības.


Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.