Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules klases slēpošanas sprinteri Siguldā

Andrejs Siliņš

Pasaules klases slēpošanas sprinteri Siguldā
Ilmārs Bricis

5.februārī Reiņa trasē Siguldā notiks grandiozs sporta pasākums - Skandināvijas kauss distanču slēpošanā, kurā spēcīgie Ziemeļvalstu slēpotāji, kā arī Baltijas labākie slēpotāji sacentīsies aizraujošajā, lielu ātrumu un azartisku cīņu piesātinātajā sprinta distancē.

Slēpošanas sprinta sacensības vienmēr ir bijušas ļoti saistošas un interesantas. Īsā distance, kas ir nedaudz garāka par kilometru, ļauj sportistiem visu laiku noturēt augstu tempu. Taču slēpotāji ne tikai demonstrē lielus ātrumus, bet arī asas savstarpējās cīņas par labāku pozīciju, kas padara sacensības ļoti dinamiskas. Līdz ar to neiztikt arī bez kritieniem, kurus bieži nākas novērot sprinta sacensībās.

Skandināvijas kausa posms sprintā pie mums norisinājās jau arī pagājušajā gadā – Rīgā, Uzvaras parka trasē. Jāatzīmē, ka pēc reitinga šīs sacensības tika ļoti augsti novērtētas, priekšā visām FIS un Kontinentālā kausa sacensībām.

Šogad pieteikušies dalībnieki no tādām slēpošanas lielvalstīm kā Norvēģija, Zviedrija, Somija, Igaunija, kā arī spēcīgākie pašmāju sprinteri, dienvidu kaimiņi lietuvieši un baltkrievi. Būs pat dalībniece no tādas eksotiskas slēpošanas valsts kā Turcija.

Zināmākais no dalībniekiem, protams, ir norvēģis Tronds Iversens, kurš Pasaules kausa posmos sprintā divas reizes ir uzvarējis un vēl 7 reizes kāpis uz goda pjedestāla. Viņš startēja Rīgā arī pagājušajā gadā, palikdams trešajā vietā. Startēs arī pagājušā gada uzvarētājs, norvēģis Hans Petters Lukkja, kurš pagājušās sezonas beigās regulāri iekļuva labāko 16 vidū. Un, protams, mūsu kaimiņi igauņi ar Simonlatseru, Sārepū un Nārusku priekšgalā, kuri bieži iekļūst Pasaules kausa pusfinālā, tāpat kā spēcīgākais no somiem– Kalle Lasila. Plānojis startēt ir arī mūsu slavenais biatlonists Ilmārs Bricis.

Sievietēm arī galvenā favorīte ir no Norvēģijas – Ella Gjoemle, kuras kontā ir uzvara un vairākas godalgotās vietas Pasaules kausa posmos.

Sacensības solās būt ļoti spraigas, tādēļ ir vērts tās redzēt klātienē.
Mūsu pašu sprinteru vidū ir sīva konkurence. Skandināvijas kausa sacensības viņiem būs lieliska iespēja pacīnīties par FIS punktiem, kas dod tiesības kvalificēties Pasaules kausa posmiem, Pasaules čempionātiem un arī Olimpiskajām spēlēm, kas pēc gada norisināsies Kanādas pilsētā Vankuverā. Trase ir izveidota tā, ka no jebkuras vietas labi var pārredzēt gandrīz visu trasi, tādējādi ļaujot nepalaist garām kādu apdzīšanas manevru, kritienu vai aizraujošu cīņu pašā finišā. Tā būs arī lieliska iespēja parādīt, ka sprinta sacensības var noorganizēt ne tikai galvaspilsētā Rīgā, bet arī citās Latvijas vietās. Jāpiezīmē, ka mūsējie parasti ir izcēlušies ar ļoti labu sacensību organizāciju, kas nekādā ziņā neatpaliek no skandināviem vai citu valstu organizētājiem.

Sacensības sākas plkst. 16:00 ar kvalifikācijas slēpojumiem ar intervāla startu, kuros gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē noskaidrosies labākie 30, kas kvalificēsies ceturtdaļfināliem, kuros jau būs kopējs starts (pa sešiem dalībniekiem katrā slēpojumā). Ceturtdaļfinālu sākums plkst. 17:20, fināls – 18:35. Sacensības varēsiet vērot bez maksas. Dosimies uz Siguldu uz Reiņa trasi izbaudīt lielisko sacensību gaisotni un atbalstīt mūsējos!

Informāciju sagatavoja
Ivars Bācis

  -2 [+] [-]

, 2009-01-29 22:16, pirms 15 gadiem
bet sniega ta joprojām nav...

     [+] [-]

, 2009-01-30 08:19, pirms 15 gadiem
apskati webkamera, tad rakstīsi ko citu ba2.lv

     [+] [-]

, 2009-01-31 11:42, pirms 15 gadiem
Ok kā šodien ziņoja U. Morziks trase ir kārtībā un sniega pietiek!! Būšot ko redzēt arī!