Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bikše apsteidz tikai divus konkurentus PK pirmā posma 15km distancē

Ints Megnis
Ints Megnis

Bikše apsteidz tikai divus konkurentus PK pirmā posma 15km distancē
Indulis Bikše. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas labākais distanču slēpotājs Indulis Bikše svētdien apsteidza vien divus konkurentus, ieņemot 87. vietu Somijā notikušā Pasaules kausa pirmā posma 15 kilometru distancē klasiskajā stilā.

Pie 1,1 kilometra atzīmes Bikše vēl bija 82. vietā, tomēr visos nākamajos kontrolpunktos latvietis bija starp vājākajiem. Viņš sacensībās apdzina sportistus no Polijas un Ukrainas. Zīmīgi, ka 1,5 kilometrus pirms beigām Bikšem bija identisks rezultāts ar slēpotāju no Ķīnas, kuram beigās tika zaudētas 13 sekundes.

Sacensībās triumfēja krievs Aleksandrs Boļšunovs, kurš par 19,5 sekundēm apsteidza norvēģi Emīlam Īversenam, bet pie bronzas tika zviedrs Kalle Halvaršons.

Tikmēr Bikše uzvarētājam piekāpās par piecām minūtēm un 8,7 sekundēm. Sasniegtais rezultāts latvietim deva 113,40 FIS kategorijas punktus.

Dāmām desmit kilometros triumfēja norvēģiete Terēse Juheuga, kurai sekoja zviedrietes Šarlote Kalla un Eba Anderšone. Tikmēr jaunā latviete Patrīcija Eiduka šoreiz nestartēja.

Pasaules kausa sezona sestdien sākās ar sprintu klasiskajā stilā, Eidukai ieņemot 66. vietu starp 73 sportistēm, bet Bikšem ieņemot priekšpēdējo vietu starp 83 sportistiem.