Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Zvejnieks: "Patīkami startēt šāda mēroga sacensībās"

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Zvejnieks: "Patīkami startēt šāda mēroga sacensībās"
Miks Zvejnieks slaloma trasē
Foto: Kieran Norris

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks aizvadījis sezonas otro startu Pasaules kausa sacensībās, tiekot pie 52. vietas nakts slalomā Madonnā di Kampiljo, Itālijā.

Itālijas kalnu kūrortā Madonnā di Kampiljo ceturtdienas, 22. decembra, pievakarē norisinājās 2023. gada Pasaules kausa sezonas otrās vīriešu slaloma sacensības, turklāt, kā tas Madonnā ierasts, tās notika pie mākslīgā apgaismojuma. Savā karjeras trešajā PK posmā, 76 dalībnieku konkurencē, uz starta stājās arī Miks Zvejnieks

Zvejnieks, kurš pirmajā Pasaules kausa posmā Valdizērē, Francijā finišu nesasniedza, uz starta stājās ar 70. numuru. Lai arī trases augšdaļu latvietim izdevās veikt gana ātri, līderim pirmajā starpfinišā zaudējot vien 0,36 sekundes, trases vidusdaļā tika pieļauta pamatīga kļūda. Finiša līniju 61 vārtu garajā trasē Miks sasniedza 5,29 sekundes aiz līdera, ierindojoties 52. pozīcijā. Kā jau PK posmos ierasts, otrajam braucienam kvalificējās 30 ātrākie sportisti.

Pasaules kausa posmā Madonnā di Kampiljo divu braucienu summā piekto uzvaru karjerā izcīnīja šveicietis Daniels Jule, kurš pārspēja norvēģi Henriku Kristofersenu un vācieti Linusu Straseru.

Miks Zvejnieks par aizvadīto startu komentē: “Pieļāvu pamatīgu kļūdu trases vidusdaļā. Kopumā bija fantastiska atmosfēra, teicami sagatavota trase, pat braucot ar 70 numuru trases segums bija ļoti labs. Pirmie starpfiniši bija gana labi, bet pēc tās lielās kļūdas ir kā ir. Noteikti varēju pacīnīties par labāku rezultātu, bet vēl tomēr jāpierod pie tā līmeņa sacensībām un sajūtām.”

“Pasaules kausu sajūtu līmenī nevar salīdzināt ar Eiropas kausu vai parastām FIS sacensībām, viss tas burbulis, kas apkārt ir, pie tā ir jāpierod. Kopumā bija forši, lielisks šovs. Patīkami startēt šāda mēroga sacensībās, tas ir tikai laika un pieredzes jautājums. Tagad pa Ziemassvētkiem jādodas mājās, bet uz jauno gadu jau jāatgriežas kalnos, lai gatavotos nākamajam PK posmam Vācijā,” stāsta Zvejnieks.

Nākamais starts Zvejniekam paredzēts Garmišā-Partenkirhenē, Vācijā, kur 4. janvārī notiks sezonas trešais Pasaules kausa slaloms.