Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

PK distanču slēpošanā sprinta sacensībās goda pjedestālus aizņem zviedrietes un norvēģi

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

PK distanču slēpošanā sprinta sacensībās goda pjedestālus aizņem zviedrietes un norvēģi
Eriks Valness. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

LETA. Pasaules kausā distanču slēpošanā sprinta sacensībās klasiskajā stilā piektdien Oberhofā goda pjedestālus aizņēma zviedrietes un norvēģi, savukārt Latvijas sportisti šajā posmā nestartē.

Sievietēm uzvaru svinēja sprinta ieskaites līdere Linna Svāna, kura finišēja trīs minūtēs un 4,05 sekundēs, 0,33 sekundes zaudēja Frīda Kārlsone, bet pēc 2,06 sekundēm finišēja Junna Sundlinga. Pasaules kausa līdere un "Tour de Ski" čempione Džesija Diginsa no ASV nepārvarēja pusfinālu.

Vīriešiem finālā pirmajā četriniekā bija norvēģi - pirmais ar finišu divās minūtēs un 24,75 sekundēs bija sprinta līderis Ēriks Valness, četras sekundes desmitdaļas zaudēja Ansgars Ēvensens, bet 3,31 sekundi lēnāks bija Ēvens Nurtugs. "Tour de Ski" čempions un kopvērtējuma līderis Haralls Estbergs Āmunnsens pirmajam trijniekam zaudēja 1,57 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm līdere Diginsa iekrājusi 1474 punktus un par 268 punktiem ir priekšā Svānai. Patrīcija Eiduka ar 531 punktu ir 17.pozīcijā.

Vīriešiem kopvērtējuma līderis Āmunnsens vicelīderi Valnesu apsteidz par 287 punktiem.

Janvāra nogalē notiks Pasaules kausa posms Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Izmantotie resursi:
LETA