Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmane kā pirmā no Latvijas startēs Pasaules kausa finālsacensībās kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ģērmane kā pirmā no Latvijas startēs Pasaules kausa finālsacensībās kalnu slēpošanā
Dženifera Ģērmane. Publicitātes foto.

Sezonas noslēdzošajā Pasaules kausa posmā, kas šodien sāksies Zālbahā (Austrijā), slalomā sievietēm startēs Latvijas cerība un panākumus guvusī Dženifera Ģērmane, pirmo reizi Latvijai esot pārstāvētai Pasaules kausa finālsacensībās kalnu slēpošanā, kur nevar tikt kura katra.

Lieliski 2023./2024. gada sezonu aizvadošā Dženifera Ģērmane no “Apex 2100” komandas ar katru startu ir kāpusi arvien augstāk, pēdējās reizēs nostabilizējoties desmitniekā. Priekšpēdējā reizē viņa nefinišēja, kas bija vienīgā šogad, bet pārējos trijos startos no pēdējām četrām Pasaules kausa sacensībām pasaules junioru čempione no Latvijas rādīja apbrīnojamu stabilitāti pašā augstākajā līmenī – trīs reizes izcīnījusi 8. vietu un nostabilizējoties kā pasaules desmitnieka braucējai.

Dženifera Ģērmane ir kļuvusi par pirmo Latvijas kalnu slēpotāju, kura kvalificējusies sezonas noslēguma sacensībām. Divkārtējā Eiropas kausa posmu uzvarētāja šo kvalificēšanos ir paveikusi dubultīgi, proti, gan kā pasaules junioru čempione, gan kā Top25 Pasaules kausa slaloma kopvērtējumā. Tas, ka talantīgā un strādīgā latviete varēs startēt finālsacensībās, bija 99% skaidrs jau pirms diviem mēnešiem pirms vēl pasaules junioru čempionāta, kad Jasnā (Slovākijā) otro reizi izcīnīja 8. vietu un bija sakrājusi 95 punktus slaloma kopvērtējumā, jo daudzas pārējās Top20 un Top30 slalomā sezonas laikā bija rādījušas mainīgus sniegumus. Šobrīd 25. vietā esošajai Larai Kolturai nav tik daudz punktu, jo Albāniju pārstāvošā itāliete ir iekrājusi par deviņiem mazāk. (86 punkti).

Dženifera startēs ar 16. numuru, kas būs augstākais starta numurs, kāds līdz šim ir bijis. Viņa slalomā ar 127 punktiem ieņem 17. vietu, bet vicelīdere Petra Vlhova traumas dēļ jau dažus posmus ir izlaidusi un šajā sezonā vairs nepiedalīsies.

Pirmais brauciens sāksies 11.30 pēc Latvijas laika, bet otrā brauciena sākums plkst.14.30.

     [+] [-]

, 2024-03-16 10:32, pirms pusgada
turam īkšķus