Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

PK posmos slalomā trijniekā tikusī Bernadete Šīlda beidz karjeru

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PK posmos slalomā trijniekā tikusī Bernadete Šīlda beidz karjeru
B.Šilda. Foto:skiracing.com

Austrijas kalnu slēpotāja Bernadete Šīlda, kura savas karjeras laikā septiņas reizes ir tikusi trijniekā pasaules kausa posmos, tieši pirms sezonas noslēguma Lencerhaidē ir nolēmusi likt punktu savai karjerai. Pasaules čempiones un Olimpisko spēļu medaļnieces Marlīzas Šīldas jaunākā māsa pirms pusotra gada otro reizi satraumēja celi un, nespējot pilnībā atgūties no šīs traumas, ir izlēmusi vairs neturpināt sportisko karjeru. Viņa pārstāv „Schild Skiracing team”, kurā trenējas arī mūsu talantīgā Dženifera Ģērmane.

Es vienkārši sev jautāju, vai varu uzticēties sev un atkal braukt uz maksimumu, un godīga atbilde bija „nē”. Es vairs nepiedalīšos sacensībās. Lēmums beigt aktīvo kalnu slēpotājas karjeru tika pieņemts pirms dažām nedēļām. Es vienmēr esmu izbaudījusi slēpošanas sacensības un esmu bijusi ambicioza mērķu sasniegšanā. Tagad iegūto pieredzi es varēšu izmantot citā dzīves jomā,” stāsta 31 gadu vecā Šīlda, kas pasaules kausa apritē aizvadījusi 13 sezonas.

Lai arī Bernadetei nav tik daudz un tik lielu panākumu kā viņas desmit gadus vecākajai māsai Marlīzai, kura bez Olimpisko un pasaules čempionātu medaļām 37 reizes uzvarējusi PK posmos, tomēr arī viņai ir vērā ņemami sasniegumi. Pirms 13 gadiem viņa 18 gadu vecumā kļuva par pasaules čempioni juniorēm slalomā, bet gadu vēlāk nopelnīja junioru konkurencē sudrabu. Pirms 10 gadiem viņa uzvarēja Eiropas kausa posmā, bet 2013.gadā Bernadete pirmo reizi iekļuva trijniekā pasaules kausa posmos. Un tas notika tieši Lencerhaidē, kur tagad norisināsies sezonas noslēguma sacensības. Olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos viņai ir izdevies tikt desmitniekā.

2019.gada rudenī viņa satraumēja kāju, bet gadu vēlāk centās atgriezties sacensību apritē. Šīs sezonas sākumā Zeldenā milzu slaloma pirmajā braucienā Šilda netika trīsdesmitniekā, nekvalificējoties otrajam braucienam. Tas pats atkārtojās novembrī Levi pirmajā dienā slalomā. Otrajā dienā viņa ieguva 20.vietu. Tad līdz gada beigām sekoja vēl pāris nesekmīgu startu zemāka līmeņa sacensībās, kas tad arī stimulēja pieņemt lēmumu par karjeras beigšanu.