Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks uzsāk kalnu slēpošanas sacensību sezonu

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks uzsāk kalnu slēpošanas sacensību sezonu
Miks Zvejnieks. Foto: E.Lukšo/ski.lv

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks jau rīt, 15. novembrī, uzsāks jauno, 2022./23. gada kalnu slēpošanas sezonu, aizvadot FIS kategorijas sacensības Diavolecā, Šveicē.

Sezonu latvietis atklās Šveices Alpos, kur aizvadītajos pāris mēnešos Miks pārsvarā ir dzīvojis un trenējies kopā ar World Racing Academy komandu. Šveices kalnu kūrortā Diavolecā tiks aizvadītas divas FIS kategorijas slaloma sacensības 15. un 16. novembrī, bet nedēļu vēlāk, 21. un 22. novembrī Zvejnieks startēs FIS slalomos Suldenē, Itālijā.

Mika Zvejnieka šīs sezonas galvenais mērķis ir tikt pie dalības Pasaules kausa posmos, paralēli startējot arī Eiropas kausa sacensības (pirmās no tām gaidāmas decembrī), bet sezonas turpinājumā Latvijas kalnu slēpotāju sagaida arī pasaules čempionāts Francijā.

Pirms sacensībām Miks Zvejnieks stāsta: “Ir forši beidzot uzsākt sacensību sezonu. Treniņi ir bijuši ļoti kvalitatīvi, un arī es pats jūtos labi uz slēpēm, tāpēc būs prieks uzkrāto pozitīvo enerģiju izlikt sacensībās.”

Pagājušā gada sezonā Miks Zvejnieks debitēja Olimpiskajās spēlēs Pekinā, labāko rezultātu sasniedzot milzu slalomā, kur izcīnīta 26. vieta, savukārt Mika kroņa disciplīnā – slalomā, diemžēl, tika piedzīvota izstāšanās. Sezona gan kopumā bija veiksmīga, Mikam uzlabojot savu FIS punktu rekordu un vietu pasaules rangā, pietuvojoties iespējai startēt PK sacensībās šajā sezonā: “Pabeidzot pagājušo sezonu, lielais mērķis bija iekļūt pasaules ranga TOP150, lai es drīkstētu startēt Pasaules kausā, jo pēdējos gados ir pieņemts noteikums, ka sportistam ir jāiekļūst starp 150 labākajiem, lai varētu piedalīties Pasaules kausa posmos. Tas bija mans mērķis un šobrīd tam esmu ļoti, ļoti tuvu - esmu 160. vietā. Līdz ar to šai sezonai mērķis sākotnēji ir pēc iespējas ātrāk tikt tur, lai jau janvāra vai varbūt pat decembra mēnesī es varētu startēt PK sacensībās. Protams, pa vidu plānā arī starti Eiropas kausa posmos un pēc tam arī pasaules čempionāts, bet ņemot vērā, ka sezona ir gara, mans mērķis sākotnēji ir koncentrēties uz tikšanu līdz PK posmiem.”

Līdz šim Mikam Zvejniekam lielākajos kalnu slēpošanas notikumos – pasaules čempionātos un Olimpiādē nav gājis pārāk veiksmīgi, ko pats Miks skaidro ar šo notikumu specifiku. Latvijas kalnu slēpotājs gan ir pārliecināts, ka uz šosezon Francijā gaidāmo pasaules čempionātu būs labākajā formā: “Runājot par pasaules čempionātiem, esmu jau iekrājis palielu pieredzīti tajos, tomēr neteiktu, ka līdz šim ir ārkārtīgi veiksmīgi gājis. Vienmēr šie lielie notikumi kā pasaules čempionāti un Olimpiāde pagājušajā gadā, tie ir lieli sporta notikumi, kur ir īstajā brīdī, īstajā dienā jāizšauj. Pagaidām varbūt nav līdz galam izdevies piepildīt savas vēlmes līdz galam pasaules čempionātos. Domāju, ka Francijā mūs gaida interesants pasaules čempionāts, noteikti būšu labā formā, kā jau daudzi sportisti februārī, un tad jau viss ir iespējams.”

Mika Zvejnieka starti 2022./23. gada sezonā iespējami pateicoties atbalstam, ko sniedz: “Firma L4”, SK “Virsotne”, “Klīnika Piramīda”, „BTA Baltic Insurance Company”, “FANS”, “K-uguns”, “Latvijas Olimpiskā vienība”, “Latvijas Olimpiskā komiteja” un “Latvijas Slēpošanas federācija”.