Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Arī supergigantā Somijā Elvis Opmanis iegūst trešo vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī supergigantā Somijā Elvis Opmanis iegūst trešo vietu
E.Opmanis.

Pēc nedēļas sākumā iegūtās 3.vietas Somijas čempionātā nobraucienā ar vēl vienu godalgotu vietu FIS sacensībās Somijā atzīmējies Elvis Opmanis, iegūstot 3.vietu arī supergiganta sacensībās.

“Yllas Alpine Games” sacensību sērija Somijā šajā nedēļā turpinājās ar vairākiem startiem supergigantā gan Somijas čempionāta, gan FIS sacensību kategorijā. Šajās sacensībās bez iepriekšējā rakstā pieminētajiem Opmaņiem un Gustava Ābeles startēja arī Helēna Ērenpreisa, kurai tie bija pirmie starti ātrumdisciplīnās un kura tāpat Ābele arī šajā sezonā gan mācās, gan trenējas Rukas slēpošanas skolā.

Arī supergiganta sacensībās labāko rezultātu sanāca uzrādīt Elvim Opmanim, vēlreiz kāpjot uz pjedestāla – šoreiz FIS sacensībās supergigantā ar izcīnīto 3.vietu (+0,86 sek.) un nopelnītajiem 66 FIS punktiem. Uzvaru izcīnīja Somijas milzu slaloma speciālists Samu Torsti, kurš pasaules kausa posmos vairākas reizes ir ticis trīsdesmitniekā. Elvis otrajās supergiganta sacensībās, kas bija Somijas čempionāts, ieguva 5. vietu, vēlreiz uzvaru svinējušajam Torsti šoreiz piekāpjoties 1,10 sekundes un nopelnot 72 FIS punktus. Elvim izdevās iegūt arī otro labāko rezultātu FIS punktu izteiksmē šosezon, kas ļaus pakāpties vēl par dažām vietām FIS reitingā, pietuvojoties TOP 300.

Laurim Opmanim labākais rezultāts supergigantā bija 9. vieta (+1,46 sek.; 86 FIS punkti) FIS kategorijas sacensībās. Gustavs Ābele ierindojās 23. vietā (+2,83 sek.) Somijas čempionāta ieskaitē un saņēma 109,55 FIS punktus. Helēnai Ērepreisai 17. vieta FIS kategorijas sacensībās un 221,78 FIS punkti, kā arī pirmā vērtīgā pieredze šajā disciplīnā.

Elvis Opmanis: “Ir noslēgusies ļoti laba ātrumdisciplīnu sezona. Esmu uzlabojis FIS punktu reitingu ārtumdisciplīnās, kas ļāvis arī ievērojami uzlabot vietas pasaules rangā. Tagad vēl jākoncentrējas uz atlikušajām milzu slaloma un slaloma sacensībām un tad jau mazliet jāatpūšas pirms vasaras treniņu uzsākšanas.”

Sacensības Somijā turpināsies ar tehniskajām disciplīnām milzu slalomu un slalomu. Jau rīt, 15. aprīlī Yllas plānotas divas sacensības milzu slalomā – Somijas junioru čempionāts un FIS kategorijas sacensības, kur Latvijas komandai pievienosies arī Žaks Gedra.

Informāciju palīdzēja sagatavot
Marita Gintere