Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Svindāls pārņem vadību kopvērtējumā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Svindāls pārņem vadību kopvērtējumā
Aksels Lunds Svindāls
Foto: AFP

Pēc šodien aizvadītajām sacensībām nobrauciena disciplīnā par Pasaules kausa līdri kalnu slēpošanā kļuvis norvēģis Aksels Lunds Svindāls, bet mazo Kristāla globusu nobrauciena kopvērtējumā ieguva austrietis Mihaels Valhofers.

Pirms pēdējā Pasaules kausa posma, kas šonedēļ norisinās Zviedrijas kūrortā Orē, vīriešu konkurencē cīņa par lielo Kristāla globusu solījās būt ļoti karsta – līderpozīcijās ar identisku punktu skaitu atradās uzreiz divi sportisti – horvāts Ivica Kosteličs un austrietis Bendžamins Raihs, bet norvēģis Aksels Lunds Svindāls atpalika vien astoņus punktus.

Kā pirmā Orē tika aizvadīta nobrauciena disciplīna, pēc kuras līdera godu prognozēja Svindālam – tieši viņš no šīs trijotnes šo disciplīnu veic vislabāk. Kā izrādījās šodien, tad ne tikai no šī trijotnes, bet no visiem startējušiem. Startējis ar 17. numuru Svindāls sasniedza labāko rezultātu, bet vēlāk tā arī palika nepārspēts. Otrā vieta šoreiz šveicietim Didjē Kušam, bet trešā Hansam Olsonam no Zviedrijas. Raiham izdevās aizķerties punktos (noslēguma posmā punktus dod tikai 15 labākajiem) – 13. vieta, bet Kosteličs palika ar nullīti – 17.pozīcija. Līdz ar to līderpozīcijas tagad pārņēmis Svindāls, Raihs ir otrais, bet Kosteličs tikai ceturtais, viņam garām ticis arī Didjē Kušs.

Nobrauciena disciplīnā par sezonas uzvarētāju kļuva un mazo Kristāla globusu ieguva austrietis Mihaels Valhofers, kaut arī šodien viņš krita un izstājās. Viņa vienīgais konkurents, kurš vēl varēja Valhoferam liegt uzvarēt sezonas kopvērtējumā, tautietis Klauss Kroels arī nenostartēja pārāk sekmīgi, paliekot 9. vietā.

PČ posms kalnu slēpošanā vīriešiem. Ore (Zviedrija). Nobrauciens, 11. marts

VietaSportistsValstsRezultāts
1.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija1:22.26
2.Didjē KušsŠveice+0.20
3.Hanss OlsonsZviedrija+0.36
4.Verners HīlsItālija+ 0.38
5.Eriks GuajsKanāda+0.56
6.Adriens TeoFrancija+0.57

Pasaules kausa kopvērtējums kalnu slēpošanā vīriešiem

VietaSportistsValstsPunkti
1.Aksels Lunds SvindalsNorvēģija929
2.Bendžamins RaihsAustrija857
3.Didjē KušsŠveice843
4.Ivica KosteličsHorvātija837
5.Žans Baptists GranžsFrancija777
6.Didjē DefagoŠveice684

Sezonas kopvērtējums nobraucienā

VietaSportistsValstsPunkti
1.Mihaels ValhofersAustrija470
2.Klauss KroelsAustrija424
3.Didjē DefagoŠveice363

Izmantotie resursi:
fis-ski.com