Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vona atgriežas ar piekto vietu supergigantā, Kovaļčika ātrākā distanču slēpošanā

Rolands Eliņš

Vona atgriežas ar piekto vietu supergigantā, Kovaļčika ātrākā distanču slēpošanā
Lindsija Vona
Foto:AP/Scanpix

Amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vona pēc smagā kritiena februārī šajā nedēļas nogalē atgriezusies sportā un izcīnījusi piekto vietu supergiganta disciplīnā. Savukārt distanču slēpošanas Pasaules kausa posmā Lillehammerē uzvaru izcīnījusi poliete Kovaļčika, bet lauvas tiesu medaļu savākuši mājinieki norvēģi.

Distanču slēpošana

Nedēļas nogalē PK posmā Lillehammerā, Norvēģijā, divas zelta medaļas ieguva mājinieki norvēģi. 15 kilometru slēpojumā vīriešiem neviens nebija ātrāks nekā Pāls Golbergs, bet Norvēģija sieviešu izlase stafetes slēpojumā apsteidza Somiju par vairāk nekā minūti.

Polijas slēpošansa līdzjutējus turpina priecēt Justina Kovaļčika, kura uzvarēja 10 kilometru distancē, bet ļoti sīva cīņa bija vērojama vīriešu stafetē, kurā pirmajā četriniekā ielauzās veselas trīs Norvēģijas komandas, tiesa, neviena no tām nespēja apsteigt Krievijas izlasi, kurai pirmā vieta.

Tramplīnlēkšana

Turpat Lillehammerā norisinājās arīs acensības tramplīnlēkšanā. Sieviešu konkurencē pārliecinoši augstāko punktu summu savāca Sāra Takanaši no Japānas, bet vīriešiem pirmais bija Severins Freunds no Vācijas.
Kopvērtējumā Freunds gan ieņem tikai trešo vietu, kamēr pirmais ir Austrijas lidojošais slēpotājs Gregors Šlierancauers, kuram gan šodien tikai 15. labākais rezultāts.

Ziemeļu divcīņa

Apvienot slēpošanu ar tramplīnlēkšanu Lillehammerā visveiksmīgāk izdevās Francijas pārstāvim Džeisonam Lemī, kurš izcīnīja uzvaru „mazā kalna” ieskaitē. Savukārt no „lielā” tramplīna labākais bija vācietis Eriks Frencels, kuram pa pēdām rezultātos sekoja mājinieki norvēģi – pirmajā devītniekā bija veseli pieci Norvēģijas pārstāvji. Frencels arī saglabā kopvērtējuma vadību.

Kalnu slēpošana

PK posmā Kanādā visa uzmanība bija pievērsta olimpiskajai čempionei Lindsijai Vonai, kura pēc astoņu mēnešu pārtraukuma atgriezās slēpošanas trasē. Naktī uz sestdienu Vona nobraucienā ierindojās tikai 40. vietā, taču vakar bija jau daudz sekmīgāka un ieņēma augsto 11. vietu. Vēl labāk Vonai klājās šodienas supergigantā, kurā viņa ieņēma piekto vietu.

Savas karjeras 25. uzvaru izcīnīja vāciete Marija Hefla-Rīša, kura bija pirmā abos nobraucienos, tādejādi izcīnot savu 25. un 26. uzvaru kādā no PK posmiem. Savukārt supergigantā šveiciete Lara Guta par trim sekundes simtdaļām bija ātrāka pār Lihtenšteinas sportisti Tīnu Veirateri, kura palika otrā arī nobraucienā.

Bet vīriešu konkurencē milzu slalomā dubultuzvara amerikāņiem – Teds Ligetijs teju par pusotru sekundi apsteidza savu tautie Bodi Milleru. Kopvērtējuma līderis norvēģis Aksels Lunds Svindals šoreiz tikai 11. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
FIS-Ski

  -1 [+] [-]

, 2013-12-09 09:02, pirms 11 gadiem
Raksta autors nāk no sākumskolas!Varēji paziņot rezultātus pavasari,kad būs zināmi tie sportisti,kas ir ieguvuši kristāla globusu!Izskatās ka otrā un trešā vieta nav svarīga,ja pat nepiemin,kas to ir izcīnijis!Par Biedriņa sēdēšanu uz beņķa uzraksta 35 rakstu dienā,bet slēpošanas sacensības rezultātus paziņo pēc 2 dienām un tikai uzverātāju!Neredzēju Super G un Downhill uzvarētāju vīriesiem kaut kur pieminot!Kam Jums vajadzīga sadaļa kalnu slēpošana,slēpošana?Uztaisat sadaļu viss ar slēpēm!Ja,kas rezultātus te var redzēt.http://www.fis-ski.com

     [+] [-]

, 2013-12-09 09:25, pirms 11 gadiem
Kam šis raksts domāts, ķeksītim? Varbūt tiešām tad taisiet sadaļu ziemas veidi vai visi kas uz slēpēm... Vai labāk nerakstiet vispār.

     [+] [-]

, 2013-12-09 10:04, pirms 11 gadiem
Bez žultītes, bet ieteikums autoram, tā vietā, lai mocītos ar pilnīgi bezjēdzīgu tekstu gatavošanu, samet lūdzu zem šādiem rakstiem iemet rezultātus pirmo sešinieku vai desmitnieku no katrām sacensībām būs lielāka jēga, nekā no šī rosola no kura pilnīgi neko nevar saprast un kur pieminēti, labi ja tikai uzvarētāji. Paldies!