Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vona ceturto reizi izcīna Pasaules kausu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vona ceturto reizi izcīna Pasaules kausu
Lindsija Vona
Foto: AFP/Scanpix

Izcīnot uzvaru Orē (Zviedrija) notikušajā milzu slalomā, ceturto reizi karjerā Pasaules kausu (PK) kalnu slēpošanā izcīnījusi ASV sportiste Lindsija Vona.

Vonai pēc pirmā brauciena bija 0.07 sekunžu pārsvars pār Viktoriju Rebensburgu. Vācietei ar otro vietu pietiktu, lai uzvarētu milzu slaloma kopvērtējumā. Savukārt Vona šodien varēja nodrošināt ceturto PK čempiones titulu. Vienīgā sportiste, kura vēl varēja matemātiski viņai to liegt, bija Tina Maze.

Slovēniete šodien ieņēma 6. vietu, kas Vonai ļāva uzvaru PK kopvērtējumā nodrošināt jau šodien. Amerikāniete lieliski veica arī otro braucienu, izcīnot sezonas otro uzvaru milzu slalomā. Šajā disciplīnā viņai tikai otrais panākums karjerā.

Rebensburgai garām tika Itālijas sportiste Federika Briņone (0.48 sekundes aiz Vonas), kas nozīmē tikai to, ka milzu slaloma ieskaites uzvarētājas noskaidrošana atlikta uz nākamo nedēļas nogali.

Nākamnedēļ Šladmingā, Austrijā, notiks PK fināls, kurā būs nobrauciens, supergigants, slaloms un milzu slaloms, kā arī komandu sacensības.

"Nezinu, ko lai saka. Gribēju nobraukt divus agresīvus braucienus. Man šodien nebija, ko zaudēt. Esmu patiesi priecīga. Būt vienīgai amerikānietei, kura ieguvusi četrus PK titulus, ir traki," ļoti priecīga par šodien sasniegto bija Vona.

27 gadus vecā Vona PK kopvērtējumā uzvarēja no 2008. līdz 2010. gadam, bet pērn dramatiskā finišā par trim punktiem piekāpās Marijai Heflai-Rīšai.

Vona šosezon bez triumfa PK kopvērtējumā atsevišķi disciplīnās uzvarējusi nobraucienā un kombinācijā. Amerikāniete ir līdere arī supergigantā (94 punktu pārsvars par Annu Feningeri), bet milzu slalomā atpaliek 95 punktus no Rebensburgas, tādējādi saglabājot mikroskopiskas izredzes uz uzvaru. Slaloma kronis jau ticis Marlīzai Šīldai.

PK posms sievietēm Orē. Milzu slaloms

VSportisteValstsLaiks
1.Lindsija VonaASV2:28.00
2.Federika BriņoneItālija+0.48
3.Viktorija RebensburgaVācija+1.05
4.Tesa VorlijaFrancija+1.38
Anna FeningereAustrija+1.38
6.Tina MazeSlovēnija+1.59

PK kopvērtējums

VSportisteValstsPunkti
1.Lindsija VonaASV1808
2.Tina MazeSlovēnija1254
3.Marija Hefla-RīšaVācija1075
4.Elizabete GerglaAustrija914
5.Anna FeningereAustrija864
6.Džūlija MankuzoASV855

Izmantotie resursi:
Audi FIS Alpine Ski World Cup - HOME

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja