Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Svindāls uzvar dramatiskās superkombinācijas sacensībās

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Svindāls uzvar dramatiskās superkombinācijas sacensībās
Pirmo trīs vietu ieguvēji
Foto: AP

Pasaules čempionāta zelta medaļu kalnu slēpošanas superkombinācijā šodien Valdizērē (Francija) izcīnīja norvēģis Aksels Lunds Svindāls, bet uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem negaidīti kāpa Francijas un Horvātijas sportisti.

Pēc sacensību pirmās daļas - nobrauciena, kas tika aizvadīts rīta pusē, vadībā atradās norvēģis Aksels Lunds Svindāls, par nieka četrām sekundes simtdaļām apsteidzot amerikāni Bodi Milleru. Trešo labāko laiku nobraucienā uzrādīja francūzis Adriens Tejo, no norvēģa atpaliekot diezgan daudz – 91 sekundes simtdaļu. Jāpiebilst, ka austrietis Bendžamins Raihs nobraucienā izstājās.

Slalomā, startējot vienam no pirmajiem, ļoti labu rezultātu 49,98 izdevās uzrādīt francūzim Žuljēnam Lizerū, kurš pēc nobrauciena bija tikai 22.vietā. Kā vēlāk izrādījās, tas bija labākais rezultāts slalomā. Jo mazāk dalībnieku palika uz starta, jo arvien reālākas bija iespējas, ka viņš tiks pie medaļas. Vēl bija jābrauc četriem sportistiem. Un tad notika kas tāds, ko reti kurš varēja gaidīt. Trases lejasgalā kļūdījās francūzis Žons Baptists Granžs, viņa tautietis Tejo liktenīgo kļūdu pieļāva jau trases augšdaļā. Neticami, bet arī amerikānim Milleram trase izrādījās pārāk sarežģīta.

Un daudz netrūka, lai finišu nesasniegtu pēdējais pretendents uz zeltu Svindāls. Norvēģis trasi veica pārliecinoši, bet, tuvojoties finišam, gandrīz zaudēja līdzsvaru, bet tomēr spēja noturēties uz slēpēm un sasniedza finišu, izcīnot uzvaru. Trešo vietu, tik pat negaidīti kā otro, ieņēma horvāts Natko Zrnčičs-Dims.

Svindālam šī ir kopumā trešā pasaules čempionātu zelta medaļa un otrā šajās meistarsacīkstēs, Svindāls ieņēma trešo vietu supergigantā. Rīt čempionātā būs brīvdiena, bet trešdien notiks komandu sacensības vīriešiem.

PČ kalnu slēpošanā, superkombinācija vīriešiem

V.SportistsValstsNobr.SlalomsSumma
1.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija1:30.9952.012:23.00
2.Žuljēns LizerūFrancija1:33.9249.98+0.90
3.Natko Zrnčičs-DimsHorvātija1:32.5951.99+1.58
4.Silvans SurbrigensŠveice1:32.9451.65+1.59
5.Peters FilsItālija1:33.2351.73+1.96
6.Sandro ViletaŠveice1:33.2151.86+2.07

Izmantotie resursi:
fis-ski.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-09 19:39, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Kas tur dramatisks??

Ja nezinaji tad varu paskaidrot, ka tas kurs labaak veic slalomu tas ir ljooti liels ieguveejs.. nobraucienam praktiski nav nekadas noziimes.. vissu kombinaacijaa izskir slaloms...


atliek acereeties atgadijumu kas notika tieshi kombinaacijaa ar amerikaanieti Lindsiju Vonu...
Katru dienu tā nenotiek, ka pašās sacensību beigās 3 reāli pretendenti uz medāļām izstājas. Un Svindālam patiesībā arī daudz netrūka, lai ar viņu notiktu tas pats, kas ar abiem frančiem un Milleru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-09 19:49, pirms 15 gadiem
Bija, bija dramatiski, Svindāls jau arī gandrīz nolika, žēl, ka Lizarū nedabūja zeltu.

     [+] [-]

, 2009-02-09 21:31, pirms 15 gadiem
Bija intriga,
bēt kā jau slaloms kurš bija sarežģīti uzlikts,
šķērs un ar čūskām pārejās.
+ tā trase valdisērē ir ļoti stāva.

vienīgais,
es uzskatu, ka bode darīja neatdekvāti, jo viņa iegūtās 3sek. pārsvars,
bija adekvāts mierīgai nobraukšanai slalomā.
bet nu tākā izskatījās, ka džeks brauc uz visu, lūk arī rezultāts.
Jāatdzīst, ka tas nebūtu sports, ja šādi negadītos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-10 13:04, pirms 15 gadiem
sasperjods rakstīja: kas ir superkombinācija? Latviski ir kombinācija un viss.
Atšķirība ir! Kombinācija sastāv no nobrauciena un diviem slalomiem un kuru veikšanai atvēlētas divas dienas, bieži ar brīvdienu pa vidu.
Superkombinācijā ir nobrauciens un slaloms, kur abus veic vienā dienā.