Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Krimuldas interesantajā slēpošanas sprintā pret kalnu uzvaras Kaparkalējam un Auziņai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krimuldas interesantajā slēpošanas sprintā pret kalnu uzvaras Kaparkalējam un Auziņai
Labākie viriešu kategorijā: (no kreisās) R.Paeglis, L.Kaparkalējs, E.Eiduks, A.A.Ļūļe. Foto: LSM

Aizvadītajā nedēļas nogalē sniegotos apstākļos ziemas sportu entuziastus un profesionāļus, kā arī skatītājus pulcēja "Red Bull Stikla Kalns" izaicinošās sacensības slēpošanas sprinta sacensības pret kalnu, kur uzvaras svinēja Latvijas izlases dalībnieki no Madonas - 2022. gada Eiropas Jaunatnes olimpiskā festivāla uzvarētājs sprintā Lauris Kaparkalējs un pēdējo gadu Latvijas čempione slēpošanas sprintā Kitija Auziņa.

Dalībnieki savu izturību un veiklību pārbaudīja slēpojot 850 metrus augšup, 72 metru vertikālajā kāpumā. Līdzīgi kā pagājušajā gadā sacensības iesākās ar slēpojumiem 450 metru distancē, bet līdz Krimuldas Serpentīna augšai (850 metri) devās vien izturīgākie - ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā.

Šogad sacensības piedalījās 28 dalībnieki, no kuriem Tautas klasēs 20 dalībnieki un Sporta klasēs 10 dalībnieki. Arī šogad plašāk pārstāvētas bija vīriešu klases, tomēr sacensībās startēja ne vien latviešu distanču slēpotāji, bet arī šī sporta veida pārstāvji no Lietuvas. Lai sacensības padarītu vēl unikālākas, tās norisinājās dienas otrajā pusē, tāpēc jau noslēdzošie slēpojumi tika aizvadīti serpentīna izgaismotajā trasē.

Pēc aizrautīgām cīņām tika noskaidroti arī šī gada uzvarētāji. Dāmām startēja divas dalībnieces profesionāļu kategorijā un divas arī tautas klasē. Sieviešu sporta klasē sacentās abas latviešu distanču slēpotājas Kitija Auziņa un Samanta Krampe, uzvaras laurus plūcot Kitijai, bet Samantai ieņemot otro vietu. Sievietēm tautas klasē pirmo vietu izcīnīja Madara Aldiņa, bet uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Lauma Čerņevska.

Vīriešu Sporta klasē pirmajā vietā Lauris Kaparkalējs, otrajā vietā Edijs Eiduks un trešajā vietā Rainers Paeglis. Vīriešu Tautas klasē ievērojami ātrākais bija Aleksandrs Zilis, ar kvalifikācijas laiku 1 minūte 24 sekundes, apsteidzot pat 4 Sporta klases dalībniekus. Otrajā vietā Nils Mediņš, bet trešajā vietā Krišs Ozols.

Jāatzīmē, ka Nika Saulīša pagājušajā gadā uzstādītais ātrākais laiks kvalifikācijā 1:14:60 palika nepārspēts, Laurim Kaparkalējam 450m distanci veicot divas desmitdaļas lēnāk.

Izmanotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv