Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vasins 11. vietā Vācijas atklātajā čempionātā

Vasins 11. vietā Vācijas atklātajā čempionātā
Toms Vasins
Foto: Latvijas Slēpošanas Savienība

Nelielā Vācijas slēpošanas kūrortā Grasgehren aizvadīts Vācijas Nacionālais čempionāts snovbordkrosā. Vīriešu sacensībās piedalījās 95 sportisti no 21 valsts, un Latvijas sportists Toms Vasins tajās izcīnījis 11. pozīciju.

Kvalifikācijas braucienā Tomam izdevās uzrādīt 10. laiku. 1/8 finālā maza aizķeršanās startā, bet jau pirmās taisnes beigās otrā pozīcija. Pirmajā virāžā krita brauciena līderis un, lai neuztriektos tam virsū, nācās bremzēt un pārlēkt trasi ierobežojošajam karogam. Finišā otrais, bet, paklausot aizmugurē braucošo protestiem, finiša tiesnesis paziņoja, ka Toms tiek diskvalificēts.

Tomēr galvenā tiesneša viedoklis, neskatoties uz skaļiem Šveices un angļu treneru protestiem, izrādījās latvietim labvēlīgs, jo netika iegūta priekšrocība pret aizmugurē braucošiem. Pēc neliela stresa starts ¼ finālā. Laba starta taisne, bet atkal tajā pašā pirmajā virāžā, kura bija ļoti ātra, cīnoties par pirmo pozīciju, kļūdījās un saslīdēja blakus braucošais vācu sportists. Arī Tomam nākas bremzēt un abus apsteidza tobrīd aizmugurē braucošie. Atgūt zaudēto vairs neizdevās un rezultātā 11. vieta.

Vasins uzskata, ka gads iesākts ļoti veiksmīgi. HEAD inventārs, kura slīdvirsmas pirms sezonas tika sagatavotas pie Šveices speciālista, slīd lieliski pateicoties arī STAR firmas materiāliem. Fiziskā kondīcija un pašsajūta trasē laba, lai varētu aizvadīt pilnvērtīgu sezonu.

Vēl divas dienas Toms trenēsies šajā trasē, kuru veidoja vācietis Deivids Speisers (pats izcīnīja 4. vietu), un tā ir ļoti piemērota, lai gatavotos turpmākajiem PK posmiem un tad uz Badgasteinu pie "Simader" saimnieka Ginta Puķīša, kur notiks trešais un ceturtais Pasaules kausa posms un Eiropas kausa posms.

Sacensībās uzvarēja Gruners Lukass (Austrija), vairākkārtējs PK dalībnieks, arī godalgoto vietu ieguvējs, otrais Šairers Markuss (Austrija), pēdējā PK kausa posma 2. vietas ieguvējs, un trešais slovēnis Rogels Roks, PK posmu dalībnieks.

Sacensību rezultāti:
fis-ski.com: FIS-Ski - resultats

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Slēpošanas Savienība


, 2009-01-07 20:46, pirms 15 gadiem
ый ';
, 2009-01-07 20:46, pirms 15 gadiem
tom bliez!!! paradi ,kas ir cesu (mazo) dzeki!!! pk posma tikt vismaz 10.nieka.
, 2009-01-07 22:54, pirms 15 gadiem
Sakuma butu ideaali ja kvalificeetos finaalam!
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.