Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Svensons izcīna otro uzvaru karjerā, sprinta fināls bez norvēģiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Svensons izcīna otro uzvaru karjerā, sprinta fināls bez norvēģiem
Oskars Svensons. Foto: Nordic Focus.

Ulrisehamnā notiekošajā pasaules kausa 7.posmā distanču slēpošanā vīriešiem sprintā brīvajā stilā ļoti spraigā cīņā otro uzvaru karjerā izcīnīja zviedrs Oskars Svensons, kamēr pasaules labākā sprintera Johannesa Klēbo prombūtnē Norvēģija nebija pārstāvēta finālā.

Nestartējot Norvēģijas četriem labākajiem sprinteriem (J.H.Klēbo, E.Valnesam, E.Iversenam, H.S.Taugbolam), kuri visi šosezon ir izcīnījuši godalgotās vietas pasaules kausa posmos, norvēģi ar otro sastāvu nebija konkurētspējīgi, nevienam no sarkanbaltzilajiem neiekļūstot finālā, gluži tāpat kā sieviešu konkurencē. Kaut kas tāds vīriešiem ir ļoti reti piedzīvots. Turklāt otrais sastāvs norvēģiem arī ir diezgan titulēts, jo startēja tādi vīri kā vairākkārtējs godalgoto vietu ieguvējs un uzvarētājs Fins Hogens Krogs, divas uzvaras un vairākas godalgotas vietas izcīnījušais Sindre Bjornstads Skars, divas reizes finālos tikušais Pols Treans Aune.

Olimpisko spēļu finālists un 2014.gada otrais ātrākais sprinteris pasaulē junioriem Oskars Svensons līdzšinējās divas godalgas pasaules kausa posmos bija izcīnījis klasiskā stila sprintos, bet šodien to paveica arī brīvajā stilā. Iesākums zviedram nebija pats labākais, jo kvalifikācijā uzrādīja 17.laiku, bet ceturtdaļfinālu pārvarēja kā „veiksmīgais zaudētājs”. Turpinājumā viņš jau cīnījās daudz pārliecinošāk, finālā pašās beigās izvirzoties vadībā un pirmajam šķērsojot finiša līniju. Cieši Svensonam aiz muguras norisinājās cīņa par otro vietu, kur trīs slēpotāji pie finiša līnijas bija nolīdzinājušies gluži kā armijā.

Trešo reizi šosezon trijniekā iekļuva un otro reizi otrais bija krievs Gļebs Retivihs, bet tikai ar fotofiniša palīdzību kā trešais tika ierindots Federiko Pellegrīno. Pasaules kausa sprinta līderim no Itālijas, kurš bija uzvarējis visos trijos šīs sezonas brīvā stila sprintos, vēl kādus 100 metrus līdz finišam neizskatījās, ka būtu cerības pacīnīties par godalgu, bet beigās viņš tomēr līdz trešajai vietai aizsniedzās. Tādu pašu laiku uzrādīja 4.vietas ieguvējs Rišārs Žuvs no Francijas, tādējādi tik tuvu esot savai apaļajai desmitajai reizei trijniekā. Līdzīgu taktiku ar ātru sākumu kā pirms nedēļas Falunā izmantoja pēc slimošanas janvārī pasaules kausa apritē atgriezušais Sergejs Ustjugovs, taču arī šoreiz 2017.gada pasaules čempions skiatlonā un komandu sprintā palika bez godalgas, jo otrajai daļai spēka nepalika. Tikmēr otro posmu pēc kārtas, esot vienam no pašiem ātrākajiem kvalifikācijā, tieši aiz pusfināla 13.vietā ierindojās pirms divām nedēļām Aleksandra Boļšunova rupjību saņēmušais soms Joni Meki.

Pasaules kausa 7. posms, sprints brīvajā stilā vīriešiem, Ulrisehamna (Zviedrija), 78 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Oskars SvensonsZviedrija+2:55.34
2.Gļebs RetivihsKrievija+0.14
3.Federiko PellegrīnoItālija+0.31
4.Rišārs ŽuvsFrancija+0.31
5.Lukas ŠavanāFrancija+1.19
6.Sergejs UstjugovsKrievija+6.06

Pasaules kausa kopvērtējums sprintā vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Federiko PellegrīnoItālija414
2.Gļebs RetivihsKrievija369
3.Aleksandrs BoļšunovsKrievija284
4.Oskars SvensonsZviedrija272
5.Lukas ŠanavāFrancija212
6.Rišārds ŽuvsFrancija207

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija1613
2.Ivans JakimuškinsKrievija774
3.Federiko PellegrīnoItālija588
3.Moriss MaņifikāFrancija588
5.Andrejs MeļņičenkosKrievija586
5.Jevgēņijs BelovsKrievija586
7.Deniss SpicovsKrievija567
8.Artjoms MaļcevsKrievija560
9.Johannes Hesflots KlēboNorvēģija518
10.Emīls IversensNorvēģija447

     [+] [-]

, 2021-02-06 20:15, pirms 4 gadiem
Ustjugovs bija interesantu taktiku izvēlējies, lai neteiktu vairāk.. Bet nu, pilnīgi iebļāvos pie ekrāna, kad mājinieks, lielāko daļu fināla pavadījis sestajā vietā, finišā visus apgāja. Diezgan episki tas viņam sanāca

     [+] [-]

, 2021-02-06 20:47, pirms 4 gadiem
Ustjugovs pagājušo nedēļ to pašu mēğināja un rezultāts bija tāds pats 🤣