Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Krihmaiers nepārspēts otro reizi pēc kārtas supergigantā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krihmaiers nepārspēts otro reizi pēc kārtas supergigantā
V.Krihmaiers. Foto: Olimpicchanel.com

Olimpisko spēļu un pasaules čempionātu mājvietā Garmišpartenkirhenē (Vācija) notiekošais pasaules kausa posms kalnu slēpošanā noslēdzās ar austrieša Vincenta Krihmaiera uzvaru supergigantā, esot labākajam otro supergigantu pēc kārtas un izcīnot astoto uzvaru karjerā.

Pēc vakardien aizvadītā nobrauciena kalnu slēpotāji 1936.gada Olimpisko spēļu un 1978.gada, 2011.gada pasaules čempionātu mājvietā sacentās otrajā ātrumdisciplīnā supergigantā. Ja nobraucienā ir notikušas sešas sacensības, tad supergigants tika rīkots piekto reizi. Zīmīgi, ka iepriekšējos četros startos katrā bija savs uzvarētājs, un šodien šī tradīcija beidzās, jo otro supergigantu pēc kārtas labākais bija pašreizējais pasaules vicečempions Vincents Krihmaiers. Starp citu, tāpat kā iepriekšējā reizē pirmajā trijniekā iekļuva tie paši kalnu slēpotāji, tikai otrajam un trešajam samainoties vietām. Interesanti, ka Krihmaiera šodienas laiks ir gandrīz identisks tam, ko viņš uzrādīja uzvarā pirms pusotras nedēļas Kicbīlē, atšķiroties tikai par vienu sekundes desmitdaļu. Krihmaiers sāka ļoti labi, bet vidusdaļā pieļāva kļūdu, taču spēja noturēt vadību.

Apbrīnojamu stabilitāti no visiem ātrumdisciplīnu pārstāvjiem šosezon turpināja rādīt divkārtējais Olimpiskais čempions Matiass Maijers, kuram vēl nav nevienas medaļas pasaules čempionātos. Austrietis, kurš vakar bija trešais nobraucienā, šodien uzrādīja otro laiku. Apaļo desmito godalgoto vietu un trešo ātrumdisciplīnā nopelnīja trešais ātrākais vīrs Marko Odermats (Šveice), kuram tagad supergigantā ir pilns godalgoto vietu komplekts. Par ceturto vietu un netikšanu trijniekā nemaz nebēdāja francūzis Nils Allegre, kuram tas labākais panākums karjerā un trešā reize desmitniekā supergigantā.

Ārkārtīgi blīvi rezultāti bija desmitnieka otrajā pusē, piekto un desmito, faktiski vienpadsmito, vietu šķirot tikai vienai sekundes desmitdaļai. 24 gadus vecais slaloma speciālists Luks Meijārs (Šveice), kurš pirms šīs sezonas tikai vienreiz bija startējis ātrumdisciplīnā, turpināja rādīt meistarību supergigantā, otro posmu pēc kārtas iekļūstot desmitniekā un sasniedzot savu labāko rezultātu ātrumdisciplīnā – 7.vieta. Pēc diviem neveiksmīgiem supergigantiem (izstāšanās un 33.vieta) trešo reizi šajā sezonā desmitnieka iekļuva nobrauciena līderis Bīts Foics, ar iegūto 9.vietu sasniedzot šīs sezonas labāko rezultātu supergigantā. Pēdējo reizi trijniekā šajā disciplīnā nobrauciena meistars no Šveices bija pirms diviem gadiem. Par 0,01 sekundi Foicu apsteidza pašreizējais pasaules čempions supergigantā un vakardienas uzvarētājs Dominiks Paris, kurš ar 8.vietu ne tikai sasniedza šīs sezonas labāko rezultātu šajā disciplīnā, bet pirmo reizi šosezon supergigantā iekļuva desmitniekā.

2016.gada pasaules vicečempions junioriem kanādietis Džeims Krovfords, kurš pirms pusotras nedēļas ar 6.vietu pirmo reizi pasaules kausa posmos iekļuva desmitniekā, līdz trases vidusdaļai reāli pretendēja uz pirmo godalgu, bet tad pieļautā kļūda viņu nobīdīja uz 18.vietu.

Šis kalnu slēpotājiem bija pēdējais starts pirms pasaules čempionāta, kas nākamo pirmdien sāksies Kortīnā d’Ampeco (Itālija). Vairākus pēdējos čempionātus ātrumdisciplīnās uzvar tie, kas nav uzvarējuši pēdējā posmā pirms čempionāta, līdz ar to Dominikam Parisam un Vincentam Krihmaieram ir iespējas pārtraukt šo tradīciju.

Pasaules kausa posms supergigantā vīriešiem, Garmišpartenkirhene (Vācija), 46 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Vincents KrihmaiersAustrija1:12.68
2.Matiass MaijersAustrija+0.17
3.Marko OdermatsŠveice+0.49
4.Nils AllegreFrancija+0.57
5.Kristofers InnerhofersItālija+0.68
6.Maks FrancsAustrija+0.70
7.Luks MeijārsŠveice+0.74
8.Dominiks ParisItālija+0.76
9.Bīts FoicsŠveice+0.77
10.Romēds BaumansVācija+0.78
10.Džino KavizielsŠveice+0.78

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksis PenturoFrancija924
2.Marko OdermatsŠveice699
3.Marko ŠvarcsAustrija666
4.Matiass MaijersAustrija604
5.Luks MeijārsŠveice562
6.Aleksandrs Omuts KildeNorvēģija560
7.Henriks KristofersensNorvēģija544
8.Vincents KrihmaiersAustrija515
9.Bīts FoicsŠveice487
10.Filips ZubčičsHorvātija484