Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Jauns nobrauciena uzvarētājs šosezon vīriešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jauns nobrauciena uzvarētājs šosezon vīriešiem
D.Paris. Foto: dominikparis.com

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā vīriešiem, kas šodien norisinājās Garmišpartenkirhenē (Vācija), nobraucienā ātrākais bija itālis Dominiks Paris, izcīnot šīs sezonas pirmo un karjeras astoņpadsmito uzvaru.

Pirms dažām dienām Garmišpartenkirhenē startēja sievietes, bet šajā nedēļas nogalē kārta sacensībām ātrumdisciplīnās 1936.gada Ziemas Olimpisko spēļu mājvietā ir pienākusi vīriešiem. Pirmajā dienā tomēr kalnu slēpotāji sacentās nobraucienā, kā tas pašā sākumā bija plānots.

2013.gada pasaules vicečempions Dominiks Paris pagājušajā sezonā uzvarēja divas reizes un vienreiz ieguva otro vietu, bet šo sezonu līdz šim bija aizvadījis diezgan viduvēji, netiekot pie nevienas uzvaras un iepriekšējos piecos nobraucienos tikai vienreiz iekļūstot trijniekā. Šodien Dominikam par uzvaru sanāca sīvi spēkoties ar pirmā no diviem janvārī notikušajiem Kicbīles nobrauciena pjedestāla biedriem Bītu Foicu un Matiasu Meijeru. Tikai pēdējā piektajā kontrolatzīmē itālis izvirzījās vadībā un, beigas veicot labāk nekā tuvākais sekotājs, svinēja uzvaru ar trešdaļas sekundes pārsvaru.

Tādējādi šīs sezonas līderis un iepriekšējo trīs sezonu kopvērtējuma uzvarētājs nobraucienā Foics pēc uzvarām iepriekšējos divos nobraucienos janvārī Kicbīlē šoreiz samierinājās ar otro vietu. 2017.gada pasaules čempions no Šveices ne pašā labākajā veidā veica beigu daļu, tomēr par 0,03 sekundēm pārspēja pēdējo pāris nobraucienu sīvāko konkurentu, Olimpisko čempionu Matiasu Meijeru (Austrija), kuram tāpat kā Foicam šī bija ceturtā godalgotā vieta nobraucienā sešos startos šajā sezonā. Tikmēr līdz pirmajai godalgai šosezon divas sekundes simtdaļas pietrūka ātrākajam vīram vakar treniņbraucienā Maksam Francam no Austrijas, kurš ne tik sekmīgi iesāka, bet beigās pakāpās uz ceturto vietu.

Pasaules kausa posms nobraucienā vīriešiem, Garmišpartenkirhene (Vācija), 58 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Dominiks ParisItālija1:33.81
2.Bīts FoicsŠveice+0.37
3.Matias MeijersAustrija+0.40
4.Maks FrancsAustrija+0.42
5.Kristofers InnerhofersItālija+0.72
6.Karlo JankaŠveice+1.02

     [+] [-]

, 2021-02-05 15:56, pirms 3 gadiem
Nevajag aizmirst ka pērn Pariss pārrāva krusteniskās saites. Nezin kā vēl būtu beigusies trīscīņa starp viņu, Kildi un Foicu. Visticamāk, Kildem nespīdētu arī Lielais globuss. Tas, ka Pariss ir atpakaļ, nozīmē vien interesantākas sacensības.
Priecē Innerhofers, liekas, ka jau viss, tāpat kā Janka, bet veči tur buru.

     [+] [-]

, 2021-02-05 21:13, pirms 3 gadiem
Vai tad latviski nav pareizi uzvārds kā Parīze?