Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

No "Tour de ski" izstājas divas vairākas reizes PK posmos uzvarējušās slēpotājas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

No "Tour de ski" izstājas divas vairākas reizes PK posmos uzvarējušās slēpotājas
Eba Andersone. Foto: Maxim Thor /Bildbyrån.

No “Tour de ski” ir nolēmušas izstāties divas Pasaules kausa posmos vairākas reizes uzvarējušās slēpotājas – zviedriete Eba Andersone un norvēģiete Kristīna Šīstada.

Kristīna Šīstada 30. decembrī sprintā ieguva 3. vietu, esot pagaidām vienīgajai norvēģietei, kura šīs sezonas “Tour de ski” ir iekļuvusi trijniekā. Šodien viena pašām ātrākajām sprinterēm vēl nostartēs, bet līdz ar to viņas dalība tūrē beigsies. Šāds lēmums nav pārsteigums, bet gan gaidīta rīcība. Norvēģijas ātrākā sprintere jau pirms “Tour de ski” bija ziņojusi, ka ceturtais posms būs viņas pēdējais. Šīstadas piemēram visticamāk sekos arī dažas citas sprinteres, jo no tūres septiņiem posmiem šodienas brīvā stila sprints ir otrais un pēdējais.

Ja no Šīstadas izstāšanās nekas vērā ņemams kopvērtējumā tik un tā nemainītos, jo norvēģiete ieņem un arī beigās paliktu vienā no pēdējām vietām (patreiz 49. vietā), tad Ebas Andersones neturpināšana nedaudz atvieglos Top15 slēpotāju uzdevumu. Viena pasaules vadošajām slēpotājām un viena no pašām ātrākajām pēdējā etapā pret kalnu šogad nav tuvu savam ierastajam sniegumam. Iemesls ir 2023. gada pasaules čempionāta karalienes Andersones slimošana Ziemassvētku laikā. Kā jau iepriekš informējām, vairāki slēpotāji, tajā skaitā arī Eba, tūrē nolēma piedalīties vēl pilnībā neizveseļojušies.

Pēc 22km iedzīšanas Jaunā gada pirmajā dienā titulētā zviedriete, kura lielāko distances daļu “vilka” četrinieku, kurā bija arī Patrīcija Eiduka, un kura beigās atkrita, ir sapratusi, ka nejūtas pietiekoši labi un nevēlas riskēt ar savu veselību.

“Tā nav nekāda katastrofa. Biju apslimusies pirms nedēļas nogales, un arī tagad nejūtos pilnībā vesela. Man ir bail pa sekām. Šīs sezona nav tikai “Tour de ski”,” norāda Andersone.

Pēc vienas brīvdienas šodien tūre turpināsies ar ceturto posmu - sprintu brīvajā stilā (kvalifikācija sāksies 15.30 pēc Latvijas laika). Patrīcija EIduka, kura tūres pirmajā posmā sasniedza rekordaugsto 10. vietu, kopvērtējumā atrodas 11. vietā (+1:56).

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn