Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Maļuhins: "Ap 35. kilometru praktiski apstājos"

Jānis Pārums

Maļuhins: "Ap 35. kilometru praktiski apstājos"
Oļegs Maļuhins

"Es sev vienmēr dzīvē uzstādu visaugstākos mērķus un cenšos tos sasniegt. Līdz aptuveni pusdistancei slēpoju ļoti labi, bet ap 35. kilometru praktiski momentā apstājos," pēc pasauls čempionātā izcīnītās 51. vietas 50 kilometru brīvā stila slēpojumā eSports.lv sacīja Oļegs Maļuhins.

"Sprintam, kā jau teicu, īpaši negatavojos un principā biju apmierināts. Laika izteiksmē zaudēju apmēram tik, cik biju arī domājis," sarunā ar portālu eSports.lv atklāja Oļegs Maļuhins.

"Es sev vienmēr dzīvē uzstādu visaugstākos mērķus un cenšos tos sasniegt. Šodien mans uzdevums bija nezaudēt uzvarētājam vairāk par sešām minūtēm (jeb 5% no uzvarētāja laika – aut.). Jau no paša sākuma startēju veiksmīgi, jutos labi un pēc 30. kilometra zaudēju tikai trīs minūtes. Ļoti labi, pats brīnījos," nedaudz pārsteigts par savu sniegumu distances pirmajā pusē bija slēpotājs.

"10. kilometrā jau sapratu, ka ātri braucu un varbūt tempu vajadzēja samazināt, taču jutos perfekti," uzsvēra sportists. "Ap 35. kilometru es praktiski momentā apstājos. Sapratu, ka piecu mēnešu gatavošanās posms man bijis par īsu, pietrūka kilometrāžas. Sniegs beigās bija jau mīksts un slapjš, tas arī man ir diezgan nepatīkams variants. Ar maniem 80 kilogramiem pa tādu trasi grūti gāja. Pēdējos 20 kilometros zaudēju veselas desmit minūtes."

Jautāts, cik konkurētspējīgs ar šādu ātrumu Maļuhins varētu būt biatlonā, sportists atbildēja: "Ja es slēpotu kā līdz 30. kilometram, tad būtu starp līderiem, ja tā kā pēdējos 20 kilometrus, tad pēdējais. 50 kilometru slēpojumam tomēr nebiju vēl īsti gatavs, bet jāatceras, ka biatlonā garākā distance ir tikai 20 kilometri."

"Vienmēr gribas vairāk un tiek uzstādīti maksimālie mērķi. Šoreiz nesanāca, bet nekāda traģēdija nav no tā jātaisa. Jāpadomā, jāizdara secinājumi un jāiet uz priekšu," piebilda Maļuhins.

"Kamēr Latvijā pieturēsies ziema, slēpošu. Nākamās nedēļas beigās es startēšu Latvijas čempionātā stafetē un 50 kilometros, vismaz kaut ko šogad vajag vinēt," smiedamies sacīja ambiciozais sportists. "10. datumā man būs jau pirmais šaušanas treniņš. Šodien treneris zvanīja, sagatavošanās plāns jau ir sagatavots, atliek tikai strādāt."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-03-01 21:08, pirms 15 gadiem
nekas, biatlonā vairāk par 20km nav jāslēpo..

  +3 [+] [-]

, 2009-03-01 21:23, pirms 15 gadiem
Drīz atkal Oļegs bliezīs pa mērķiem

  +3 [+] [-]

, 2009-03-01 21:49, pirms 15 gadiem
Vecam bukam pulveris vienmeer atradiisies.

  +3 [+] [-]

, 2009-03-01 21:56, pirms 15 gadiem
MartinsS rakstīja: Vecam bukam pulveris vienmeer atradiisies.
cerams ka sauss

     [+] [-]

, 2009-03-01 22:05, pirms 15 gadiem
Malacis, protams, tikai... es mazliet paskatījos to gonku. Lieta tāda, ka pirmais 30-nieks (apmēram) slēpoja kopā un praktiski visi finišēja grupā, runājot riteņbraukšanas terminoloģijā. Pārējie, tostarp arī Oļegs bija atpalicēji un es nezinu vai tas ir labi... Bet galvenais, ka Oļegs ir uz pekām un pamazām iegūst pāriecību. Tagad tikai uz šautuvi un bliezt, bliezt, bliezt

     [+] [-]

, 2009-03-02 06:21, pirms 15 gadiem
buusim realisti...dzekam vienkaarshi sagribeejaas uz olimpiaadi.Vinsh loti labi apzinaas ka muusu jaunajiem ieliktu ka smird,tik bish jaatguust forma un Olegs jau buus komandaa...