Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

papildināts Nāciju kauss: Rozītim uzvara posmā, Dārzniekam 3. vieta kopvērtējumā

Agris Suveizda

Nāciju kauss: Rozītim uzvara posmā, Dārzniekam 3. vieta kopvērtējumā
Riks Kristens Rozītis
Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Vintenbergas trasē Vācijā ar Nācija kausa izcīņu, kas vienlaikus ir atlase pamatsacensībām, sākās "Viessmann" Pasaules kausa izcīņas pēdējais posms kamaniņu sportā 2015./2016. gada sezonā.

Pirmie uz starta devās 25 vīri, starp kuriem arfī trīs latvieši - Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš. Vislabāko sniegumu šodien demonstrēja Rozītis, kurš Nāciju kausā palika nepārspēts. Finiša līniju viņš šķērsoja 52.252 sekundēs, aiz sevis atstājot Vācijas atlētu Floriānu Berkesu (52.327 sek.) un kanādieti Mičelu Maliku (52.329 sek.).

Artūrs Dārznieks bija otrs labākais no mūsu kamaniņu braucējiem. Viņam šajā Nāciju kausā 9.vieta (52.524 sek.), bet Nāciju kausa kopvērtējumā Artūrs Dārznieks izcīna 3.vietu, piekāpjoties vien diviem Vācijas sportistiem - Krisam Aisleram un Juliānam fon Šlainicam. Savukārt K. Mauriņš šodienas sacensībās ieņēma 15.pozīciju (52.718 sek.).

Divvietīgo ekipāžu konkurencē par vietu pamatsacensībās cīnījās divas Latvijas ekipāžas – Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri braucienā uzrādīja laiku 43.464 sekundes un Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels, kuri savu braucienu veica 43.768 sekundes. Par sacensību uzvarētājiem tika atzīta Krievijas ekipāža Aleksandrs Deņisevs un Vladislavs Antonovs. Gudramovičs/ Kalniņš uzvarētājiem piekāpās vien 0.123 sekundes, tādējādi izcīnot otro vietu. Bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās Tomass Štoi un Lorencs Kollers no Vācijas. Līdz ar to PK 9.posma pamatsacensībās no Latvijas startēs visas trīs nacionālās izlases ekipāžas – Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņ.š, Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels

Deviņpadsmit dāmu konkurencē ātrākā no latvietēm bija Kendija Aparojde kura savā braucienā uzrādīja laiku 56.720 sekundes un izcīnīja 6.vietu. Ulla Zirne savu braucienu veica 56.757 sekundēs, tādējādi ierindojoties 9.pozīcijā. Sacensību uzvarētājai Katnikova Eketerina no Krievijas., kura finišēja 56.335 sekundēs, mūsu dāmas piekāpās attiecīgi par 0.385 un 0.422 sekundēm.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Kamaniņu Sporta federācija
Mērija Ansviesule

     [+] [-]

, 2016-02-19 14:12, pirms 9 gadiem
nu tad rīt - parīt gaidam medāļus!!