Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Dārznieks 16. vietā, Lohs turpina dominēt sezonas kopvērtējumā

Rolands Eliņš

Dārznieks 16. vietā, Lohs turpina dominēt sezonas kopvērtējumā
Fēlikss Lohs. Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā, kas šajā nedēļas nogalē norisinās Kēnigszē, aizvadītas sacensības vīriešu vieniniekiem. Artūrs Dārznieks ieņēma 16. vietu, kamēr Riks Kristens Rozītis palika 23. vietā.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja divi sportisti. Artūrs Dārznieks pirmajā braucienā uzrādīja 16. labāko laiku, tiesa, no labāko desmitnieka neatpaliekot nemaz tik daudz (0.15 sekundes). Savukārt Riks Kristens Rozītis bija 26. vietā, no Dārznieka rezultāta atpaliekot par 0.3 sekundēm.

Otrajā braucienā Rozītis krietni uzlaboja savu rezultātu, uzrādot 19. labāko laiku, kas ļāva nedaudz pacelties uz augšu, taču līdz labāko divdesmitniekam tikt neizdevās, un 31 sportista konkurencē Rozītis ieņēma 23. vietu. Viņam tas ir sliktākais rezultāts šosezon Pasaules kausā, iepriekš visos piecos posmos, kuros viņš piedalījās, Rozītis bija ticis labāko divdesmitniekā.

Arī Dārznieks otrajā braucienā par vairāk nekā sekundes desmitdaļu uzlaboja savu rezultātu, uzrādot 12. labāko laiku otrajā braucienā. Taču uz augšu izdevās pacelties tikai nedaudz, jo viņu apsteidza neveiksmīgi pirmo braucienu aizvadījušais Dominiks Fišnallers, nu jau bijušais PK kopvērtējuma vicelīderis, kurš no 21. vietas pacēlās uz 12. pozīciju, un Dārznieks ieņēma 16. vietu.

Līderu vidū kopā ar Fišnalleru savu labāko sniegumu neparādīja arī iepriekšējā posma sprinta uzvarētājs vācietis Makss Langenhans, kurš pēc pieticīga pirmā brauciena ieņēma septīto vietu. Tas ļāva uz otro vietu sezonas kopvērtējumā pacelties Johannesam Ludvigam, kurš šodien izcīnīja trešo vietu, savukārt viņa tautietis Fēlikss Lohs ielika vēl stingrākus pamatus, lai atgrieztos PK sezonas uzvarētāja godā.

Lohs Pasaules kausa sezonā ir uzvarējis sešas reizes, taču abās iepriekšējās sezonās uzvaras tika Krievijas sportistiem. Šodien Lohs bija pārliecinoši ātrākais abos braucienos, tuvāko konkurentu Romānu Repilovu apsteidzot par 0.3 sekundēm, kamēr visus pārējos Lohs atstāja vairāk nekā pussekundi aiz sevis. Lohs līdz ar to ir uzvarējis sešos no sezonas septiņiem posmiem un sakrājis 655 no maksimālajiem 700 punktiem, apsteidzot tuvāko sekotāju Lohneru par 235 punktiem jeb vairāk nekā divu uzvaru tiesu.

Nākamais PK posms paredzēts Siguldā.

PK posms, Kēnigszē, vīrieši

V.SportistsValstsLaiks
1.F. LohsVācija1:38.218
2.R. RepilovsKrievija+0.285
3.J. LudvigsVācija+0.701
4.N. GleiršersAustrija+0.736
5.S. PavļičenkoKrievija+0.774
6.J. MillersAustrija+0.782
16.A. DārznieksLatvija+1.260
23.R. RozītisLatvija+1.766

Piedalījās 31 sportists