Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Solis tuvāk zeltam: Starptautiskā federācija izmainījusi Soču rezultātus bobslejā

Solis tuvāk zeltam: Starptautiskā federācija izmainījusi Soču rezultātus bobslejā
Panākumiem bagātais Latvijas četrinieks - Jānis Strenga, Arvis Vilkaste, Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens
Foto: Viesturs Lācis / LBSF

Nemanāmi un klusām Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) savā mājaslapā nomainījusi Soču olimpisko spēļu rezultātus bobsleja sacensībās, izņemot diskvalificētos Krievijas sportistus. Tas, visticamāk, nozīmē, ka jau pavisam drīz Latvija varēs oficiāli priecāties par jaunām olimpiskajām medaļām. Skeletonā pašlaik rezultāti nav mainīti un, visticamāk, netiks.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pērnā gada beigās veica plašas Krievijas sportistu diskvalifikācijas no 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm. Latvijai aktuālākās bija bobsleja pilotu Aleksandra Zubkova un Aleksandra Kasjanova, kā arī skeletonista Aleksandra Tretjakova sodīšana, jo tas nozīmēja, ka mūsu valstij vajadzētu iegūt olimpiskās godalgas. Ilgstoši nebija oficiāla skaidrība, kad beidzot latviešiem tiks apstiprināta medaļu saņemšana, tomēr tagad izskatās, ka šis brīdis varētu būt tuvu.

IBSF mājaslapā pie Soču olimpisko spēļu bobsleja četrinieku rezultātiem redzams, ka pirmajā vietā ir Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, kuri sākotnēji sacensībās bija aiz Zubkova. Viņa vārds rezultātos vairs nav atrodams. Bobsleja divniekos norādīts, ka uzvarējusi šveicieša Beāta Hefti ekipāža, kurai seko pašlaik jau mirušais amerikāņu pilots Stīvens Holkombs, bet trešajā pozīcijā atrodami Melbārdis un Dreiškens. Šeit sākotnēji Zubkovs bija pirmais, ceturtajā pozīcijā ierindojās Kasjanova ekipāža, bet latvieši bija vien piektie.

Tikmēr skeletonā rezultāti saglabāti vecie - pirmais ir Tretjakovs, kuram seko Martins Dukurs, amerikānis Marks Antuāns un Tomass Dukurs.

Kā Sportacentrs.com norādīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijā, tai šobrīd nav nekāda jaunāka informācija par iespējamo medaļu pārdali.

SOK novembrī daudziem Krievijas sportistiem piesprieda mūža diskvalifikācijas no dalības olimpiskajās spēlēs, anulējot arī izcīnītos rezultātus 2014.gada Soču Olimpiādē. Savukārt vēlāk februārī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) 28 sportistiem, kuru vidū bija arī Tretjakovs šos lēmumus anulēja, bet 11 atlētiem (arī Zubkovam un Kasjanovam) sodus atstāja spēkā. SOK var lemt tikai par atļauju sportistiem startēt četrgades svarīgākajā notikumā, kamēr Pasaules kausa posmi atrodas Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) jurisdikcijā. Lēmumu par medaļu pārdali jāpieņem IBSF, bet olimpisko spēļu vēsturē ir bijuši gadījumi, kad zelts tiek atņemts par dopinga lietošanu, bet nevienam citam vairs netiek piešķirts. Iepriekš bija zināms, ka Zubkovs pēc tam, kad viņa apelāciju noraidīja CAS, plāno vērsties civilajā tiesā.


, 2018-08-22 17:46, pirms 6 gadiem
uuu dienas ziņa!
, 2018-08-22 17:47, pirms 6 gadiem
interesanti būs palasīt ko vatulēni teiks par šo!
, 2018-08-22 17:53, pirms 6 gadiem
par to jau Džeksons pirms mēneša ietvītoja...
, 2018-08-22 17:56, pirms 6 gadiem
Zubkovs #PaKrūmiem
Apsveicu mūsu puišus ar zeltu!
Prieks arī par Dzeksona bronzu, pelnīti!
, 2018-08-22 18:26, pirms 6 gadiem
Nu derētu tos godam pelnītos medāļus arī godam pasniegt pie Brīvības pieminekļa. Un ballīte līdz rītam...
Slēpts komentārs: ra_reteris_2138213433115701
, 2018-08-22 18:36, pirms 6 gadiem
ra_reteris_2138213433115701 rakstīja: Sports jau sen vārās ar politiku vienā katlā. Būtu uzvarējusi kāda Koreja nevienam nebūtu nekādu pretenziju... Nožlojami no Latvijas sportistu puses.
kāds sakars sportistiem? aa tu domā krievu sportistiem, kas neprot godīgi uzvarēt?
bet laikam pat nevajadzēja reaģēt uz tavu komentāru, trollis, kas pirms 10 min piereģistrējies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-22 21:42, pirms 6 gadiem
Žēl ,ka pelnītās medaļas laikam nedabūs Dukuri.
, 2018-08-22 22:18, pirms 6 gadiem
Neaizmirstiet par naudas balvām!!!
, 2018-08-23 00:26, pirms 6 gadiem
Tas ir farss, kas notiek.
Es domāju, ka Osim šīs medaļas būs lielākā mērā mieles, nekā gandarījums.
Vienīgi naudas balva kaut ko dos, bet emocionāli šis viss vairāk grauj nekā ceļ!!!

Mūsējie labākie#
, 2018-08-23 00:30, pirms 6 gadiem
ra_reteris_2138213433115701 rakstīja: Sports jau sen vārās ar politiku vienā katlā. Būtu uzvarējusi kāda Koreja nevienam nebūtu nekādu pretenziju... Nožlojami no Latvijas sportistu puses.
Ko tu pīpē? Kas ir nožēlojami? Tas, ka viņi sporto?
Vai tas, ka piedalījās olimpiskajās spēlēs?
, 2018-08-23 00:34, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Žēl ,ka pelnītās medaļas laikam nedabūs Dukuri.
Mārutks viņu zin
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.