Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ķibermaņa četrinieks dosies cīņā par Eiropas čempionāta godalgām

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Ķibermaņa četrinieks dosies cīņā par Eiropas čempionāta godalgām
Oskara Ķibermaņa kamanas trasē. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latviešu bobslejistiem priekšā sezonas līdz šim atbildīgākais starts - Vinterbergas trasē Vācijā norisināsies Eiropas čempionāts četrinieku ekipāžām, kas vienlaikus būs arī ceturtais Pasaules kausa izcīņas posms. Pirmā brauciena sākums pulksten 14:40 pēc Latvijas laika, sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Sportistiem jau vakar bija iespēja vēlreiz piebraukt Vinterbergas virāžas un taisnes sacensību režīmā, aizvadot sezonas trešo PK posmu. Tajā bronzas godalgas izcīnīja Latvijas vadošā ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmējiem Matīsu Mikni, Lauri Kaufmani, Arvi Vilkasti. Latviešiem otrajā braucienā izdevās izjaukt labāko trijnieku, kas līdz tam sastāvēja tikai no mājiniekiem vāciešiem - soli aiz goda pjedestāla tika atstāts nestabilais Johanness Lohners, kuru Ķibermanis summā apsteidza par vienu vienīgu sekundes simtdaļu.

Pirmo uzvaru šosezon pie četrinieka stūres izcīnīja Frančesko Frīdrihs, kura vadītās kamanas kā allaž trasē bija ļoti ātras, taču abos braucienos vācietis sev neraksturīgi pieļāva vairākas kļūdas. Izlaidis sezonas pirmās divas sacensības, ar sudrabu PK apritē atgriezās trešais vācu pilots Niko Valters. Ņemot vērā, ka traumas dēļ nestartē vadošais Austrijas pilots Bendžamins Maiers, gaidāms, ka tieši trīs vāciešu un Ķibermaņa starpā arī tiks sadalītas vietas uz goda pjedestāla šodien. Kā nākamais no Eiropas čempionāta ieskaitē startējošajiem vakardienas sacensībās bija krievu pilots Aleksejs Stuļņevs, kurš ieņēma sesto pozīciju, no Ķibermaņa atpalikdams par 0,36 sekundēm.

Par veiksmīgām vakardienas sacensības nevarēja saukt Ralfa Bērziņa pilotētā ekipāža, kas ierindojās vien 19. pozīcijā. Jāizceļ, ka šajā četriniekā savus pirmos karjeras startus Pasaules kausa posmos aizvadīja stūmēji Edgars Nemme un Edgars Pirogs (ekipāžā arī Bērziņa pārinieks divnieku kamanās - Dāvis Spriņģis).

Ķibermaņa un Bērziņa sekmes PK četrinieku sacensībās šosezon

Pilots1. posms2. posms3. posms
O. Ķibermanis2. vieta4. vieta3. vieta
R. Bērziņš--19. vieta

22 gadus vecajam Bērziņam šis būs pirmais Eiropas čempionāts karjerā. To, ka pilots Vinterbergas trasē var nobraukt labi un cīnīties par krietni augstāku vietu, nekā vakar iespēto, apliecināja rezultāti treniņbraucienos, Bērziņam ierindojoties labāko desmitniekā, gan arī 11. labākais laiks otrajā braucienā vakardienas sacensībās.

Četrus gadus vecākajam Ķibermanim aiz muguras jau vairāki Eiropas čempionāti, kuros izcīnītas divas godalgas. 2017. gadā ar stūmēju Matīsu Mikni tieši Vinterbergā rencēnietis izcīnīja trešo vietu divniekos, bet pagājušogad medaļa tika pārvesta arī no četrinieku sacensībām - Ķibermanis kopā ar Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Kēnigszē trasē kļuva par Eiropas vicečempioniem, piekāpjoties tikai Lohnera četriniekam un atstājot aiz muguras Frīdrihu ar kolēģiem. Jāatzīmē, ka Eiropas čempionāta sacensības divniekiem šogad risināsies februārī Siguldā.

Latvijas sportistu starti Vinterbergā

DatumsLaiks (LV)Sacensības
03.01.15:30Četrinieki (PK 3. posms)
04.01.14:40Četrinieki (PK 4. posms/EČ)
05.01.11:00Skeletons (PK 3. posms)

PK bobslejā četriniekiem, 2019./20. gada sezonas kalendārs

DatumsTraseUzvarētājs
14.12.Leikplesida (ASV)Dž. Kripss (Kanāda)
15.12.Leikplesida (ASV)Dž. Kripss (Kanāda)
3.01.Vinterberga (Vācija)F. Frīdrihs (Vācija)
4.01.EČ Vinterberga (Vācija)
12.01.Laplaņa (Francija)
19.01.Īglsa (Austrija)
26.01.Kēnigszē (Vācija)
02.02.Sanktmorica (Šveice)
29.02.-01.03.PČ Altenberga (Vācija)

Pēc trim aizvadītiem posmiem četrinieku konkurencē PK kopvērtējumā vadību saglabā Kanādas pilots Džastins Kripss, kurš vakar finišēja piektais. Tikmēr trešajā posmā izrautā bronza ļāvusi Ķibermanim Lohneru izstumt no labāko trijnieka arī kopvērtējumā, ieņemot trešo pozīciju.

PK bobslejā četriniekiem, kopvērtējums pēc trīs posmiem

V.PilotsValstsPunkti
1.Dž. KripssKanāda634
2.F. FrīdrihsVācija617
3.O. ĶibermanisLatvija602
4.J. LohnersVācija594
5.A. StuļņevsKrievija496
6.H. ČērčsASV480
7.D. DvoržāksČehija440
8.M. FogtsŠveice388
9.J. VonsDienvidkoreja344
10.K. BeskjūASV344
27.R. BērziņšLatvija74

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/

  +3 [+] [-]

, 2020-01-04 09:50, pirms 4 gadiem
Kāpēc tikai Ķibermaņa četrinieks dosies cīņā? Kā tad Bērziņa četrinieks,nedosies? Stulbs virsraksts.

     [+] [-]

, 2020-01-04 11:25, pirms 4 gadiem
Pa lielam,vācieši sitās pa bortiem,met kamanas šķērsām,un tik un tā visiem priekšā...godīgāk būtu,ja visiem būtu vienādas slieces un bobi,tad redzētu,kāda tā dominance ir patiesībā!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-04 12:10, pirms 4 gadiem
"Pirmo uzvaru šosezon pie četrinieka stūres izcīnīja Frančesko Frīdrihs, kura vadītās kamanas kā allaž trasē bija ļoti ātras, taču abos braucienos vācietis sev neraksturīgi pieļāva vairākas kļūdas

vispār Frīdrihs 4niekos nekad nav izcēlies ar baigi labo stūrēšanas māku

un kāpēc autors nepiemin fantastisko starta laiku... tas spēlē ļoti nozīmīgu lomu šābrīža friču lielajā dominēšanā...

     [+] [-]

, 2020-01-04 12:45, pirms 4 gadiem
Piekrītu par to, ka ja visiem būtu kaut cik vienādi bobi un slieces, protams, rezultāti būtu citādāki, jo nu vācieši ar savām kamanām un sliecēm braucot nu vispār pat ne top 5 braucienus ir augstākajā galā. Jau sen runāts par to, ka viņiem ir varbūt tā aizmugurējā kustīgā ass, bet nu kā tad mums to uzzināt, nekā. Atliek vien turēt īkšķus par savējiem un cerēt uz arvien labākiem sasniegumiem, izstumjot dzeltenos no pjedestāla ikkatrā posmā

     [+] [-]

, 2020-01-04 13:21, pirms 4 gadiem
krista_kina_664713210365567 rakstīja: Piekrītu par to, ka ja visiem būtu kaut cik vienādi bobi un slieces, protams, rezultāti būtu citādāki, jo nu vācieši ar savām kamanām un sliecēm braucot nu vispār pat ne top 5 braucienus ir augstākajā galā. Jau sen runāts par to, ka viņiem ir varbūt tā aizmugurējā kustīgā ass, bet nu kā tad mums to uzzināt, nekā. Atliek vien turēt īkšķus par savējiem un cerēt uz arvien labākiem sasniegumiem, izstumjot dzeltenos no pjedestāla ikkatrā posmā
Ticama,vai nē,bet viena no versijām varētu būt,ka vācieši ir atraduši kaut kādu metāla ķīmisku apstrādi sliecēm,kuras rezultātā metāls pie berzes strauji uzkarst,savukārt miera stāvoklī tik pat strauji atdziest,un tāpēc mērot sliešu temperatūru viss ir normās...zinātniskā fantastika?

     [+] [-]

, 2020-01-04 13:24, pirms 4 gadiem
krista_kina_664713210365567 rakstīja: Piekrītu par to, ka ja visiem būtu kaut cik vienādi bobi un slieces, protams, rezultāti būtu citādāki, jo nu vācieši ar savām kamanām un sliecēm braucot nu vispār pat ne top 5 braucienus ir augstākajā galā. Jau sen runāts par to, ka viņiem ir varbūt tā aizmugurējā kustīgā ass, bet nu kā tad mums to uzzināt, nekā. Atliek vien turēt īkšķus par savējiem un cerēt uz arvien labākiem sasniegumiem, izstumjot dzeltenos no pjedestāla ikkatrā posmā
tā kustīgā ass vairs nav atļauta