Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Urbanovičs: "Rūpoldingā uzsvars tiks likts uz stafeti"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Urbanovičs: "Rūpoldingā uzsvars tiks likts uz stafeti"
Vitālijs Urbanovičs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
18:20
Biatlons, PK Vīriešiem 09/10, 5.posms. Rūpoldinga. 10km
Ole Einar Bjoerndalen
3.35
Emil Hegle Svendsen
6.00
Ilmārs Bricis
100.00

Latvijas vīriešu biatlona izlases treneris Vitālijs Urbanovičs sarunā ar Sportacentrs.com atklājis, ka šonedēļ Rūpoldingā (Vācija) paredzētajā Pasaules kausa (PK) posmā mūsu komandas galvenais starts būs stafetē.

Pirms Vankūveras olimpiādes PK atlikuši divi posmi – Rūpoldingā un Antholcā. Latvijas vīriešu izlase startēs tikai Rūpoldingā, bet atlikušajā laikā olimpiādei gatavosies ar treniņiem. Rūpoldingā šonedēļ programmā trīs disciplīnas – sprints, masu starts un stafete.

Latvijas izlases treneris Vitālijs Urbanovičs sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka ceturtdien sprintā no mūsējiem piedalīsies Ilmārs Bricis, Kristaps Lībietis, Kaspars Dumbris un Andrejs Rastorgujevs, bet malā paliks Edgars Piksons.

''Laika apstākļi šeit ir apmierinoši. Gaisa temperatūra -7 grādi, neliels vējš un liels mitrums,'' pēc šodien aizvadītā treniņa laika apstākļus Rūpoldingā komentēja Urbanovičs.

Treneris atklāja, ka šajā posmā galvenais starts būšot stafete, uz kuru tikšot likts lielākais uzsvars: ''Sprinta sacensības notiks pievakarē pie mākslīgā apgaismojuma. Ne visiem patīk skriet tādos apstākļos. Arī mums ir tādi sportisti. Kuri – neatklāšu. Protams, centīsimies arī sprintā, taču galvenais starts būs stafetē (svētdien).''

Jautāts par to, vai jau ir skaidrs stafetes sastāvs, Urbanovičs norādīja uz to, ka Edgars Piksons arī šoreiz veiks pirmo posmu, bet par pārējiem trīs posmiem pagaidām neesot skaidrības, vien tik daudz, ka stafetē noteikti piedalīsies arī Bricis un Rastorgujevs, bet par ceturto dalībnieku tikšot lemts tuvāk sacensībām.

Trenerim tika adresēts jautājums par to, kādu vietu biatlona līdzjutēji var gaidīt šajā posmā no mūsu komandas, kas pagājušajā nedēļā Oberhofā izcīnīja augsto 7. vietu. ''Stafetē neko jaunu neizgudrosim. Skriesim kā protam un tad redzēs. Ja mums būtu divi Briči un divi Piksoni vai četri Briči, tad varētu gaidīt augstas vietas, bet ar pašreizējo sastāvu nevar spēkoties ar norvēģiem, vāciešiem, krieviem un pārējām vadošajām komandām. Esam tādi, kādi esam,'' realitātes sajūtu nezaudē Urbanovičs.

Ceturtdien plkst. 18:20 būs 10 km sprinta sacensības, sestdien plkst. 16:15 15 km masu starts, bet posma noslēgumā svētdien plkst. 16:15 stafete.

Bet Rūpoldingas posmu rīt atklās dāmu sprints, kam starts tiks dots plkst. 18:20. Latviju pārstāvēs Madara Līduma (39. starta numurs), Žanna Juškāne (71.), Gerda Krūmiņa (104.) un Līga Glāzere, kurai priekšpēdējais 117. starta numurs.

  +6 [+] [-]

, 2010-01-13 00:21, pirms 14 gadiem
Piedodiet, bet nedomāju, ka arī Rūpoldingā biatlonisti stafetē mūs spēs iepriecināt ar tikpat labu sniegumu. Iepriekšējā reize bija no sērijas par to, ka arī slotas kāts izšauj.

     [+] [-]

, 2010-01-13 00:30, pirms 14 gadiem
Nav starpības uz kuru disciplīnu liekam uzsvaru, tāpat, izņemot Brici, nekas nespīd! Diemžēl!
Slēpts komentārs: Snoopy

  +2 [+] [-]

, 2010-01-13 00:43, pirms 14 gadiem
Snoopy
nejauc sprintu ar stafeti!

  -1 [+] [-]

, 2010-01-13 00:57, pirms 14 gadiem
Snoopy rakstīja: Sportacentrs.com atklāja, ka ceturtdien sprintā no mūsējiem piedalīsies Ilmārs Bricis, Kristaps Lībietis, Kaspars Dumbris un Andrejs Rastorgujevs, bet malā paliks Edgars Piksons.

Bet velāk tekstā:
Urbanovičs norādīja uz to, ka Edgars Piksons arī šoreiz veiks pirmo posmu, bet par pārējiem trīs posmiem pagaidām neesot skaidrības
kļūme! kurš tad īsti malā paliek ?
Iemācies tekstu izlasīt,par kurām disciplīnām iet runa!

     [+] [-]

, 2010-01-13 04:57, pirms 14 gadiem
var jau but ka es kludos, bet kaa dzirdu kas startes tad Lībietis vienmeer startee visur! es zinu ka visi muusu biatlonisti izskataas apmeeram vienaadi - protams iznemot brici, bet varbuut vienu posmu vajadzeetu libietim pasedeet mala un laut andrejam noskriet visas discipliinas, man vinjs kautkaa labaak patiik! tas tik taa - manas domas! Domaaju ka aiz bricha nakamais komandas lideris buus tiesi Andrejs, bet jautaajums vai spees aizsniegties liidz Bricha liimenim?

  +3 [+] [-]

, 2010-01-13 07:47, pirms 14 gadiem
Manuprāt, diezgan pastulbs kalendārs... iepriekšējais posms beidzās ar masu startu, tagad viens sprintiņš un atkal masu starts, kur iespējas iespraukties vēl kādam jaunam dalībniekam ir minimālas (tām pašām 40-50. vietām), jo reāli sanāk, ka tikko jau vadošajam 30niekam bija iespēja savākt punktus un atrauties no pārējiem un tagad viņi varēs darīt to atkal

     [+] [-]

, 2010-01-13 08:04, pirms 14 gadiem
Kalendārs nav pastulbs,kā te daži raksta,bija jau ļoti daudz startu ,lai iekļutu 30 labāko skaitā.Žēl,ka Latvija neizmanto iespēju startēt Eiropas kausos,kā to dara leiši un igauņi,viņi droši sūta otros sastāvus,mums laikam bail sūtīt,ja gadījumā nobrauc labāk nekā izlase.Esmu ievērojis,ir kaktu maču varoņi,kuri pārliecinoši vinnē mājās,bet kausa mačos astē velkās.Atlasi uz olimpiādi vajadzēja rīkot kausa mačos,tad izlase būtu mazliet savādāka.

     [+] [-]

, 2010-01-13 08:12, pirms 14 gadiem
Ļoti pārsteidz leiši un igauņi,kuri ir sapratuši,ka jāveido jauna izlase,kur čaļiem un dāmām degtu acīs uguntiņa.Es domāju,ka jau pēc dažiem gadiem leiši būs mums garām,gan kungi,gan dāmas.Atcerieties,pāris gadus atpakaļ igauņiem nebija dāmu izlases,bet tagad, viņas ir mums priekšā,mēs protam tikai noriet savējos,tas mums laikam ir ģēnos

     [+] [-]

, 2010-01-13 09:28, pirms 14 gadiem
dunduks28 rakstīja: Manuprāt, diezgan pastulbs kalendārs... iepriekšējais posms beidzās ar masu startu, tagad viens sprintiņš un atkal masu starts, kur iespējas iespraukties vēl kādam jaunam dalībniekam ir minimālas (tām pašām 40-50. vietām), jo reāli sanāk, ka tikko jau vadošajam 30niekam bija iespēja savākt punktus un atrauties no pārējiem un tagad viņi varēs darīt to atkal
Tieši tā, pilnīga taisnība...

     [+] [-]

, 2010-01-13 10:02, pirms 14 gadiem
Būs labi

     [+] [-]

, 2010-01-13 10:30, pirms 14 gadiem
dunduks28 rakstīja: Manuprāt, diezgan pastulbs kalendārs... iepriekšējais posms beidzās ar masu startu, tagad viens sprintiņš un atkal masu starts, kur iespējas iespraukties vēl kādam jaunam dalībniekam ir minimālas (tām pašām 40-50. vietām), jo reāli sanāk, ka tikko jau vadošajam 30niekam bija iespēja savākt punktus un atrauties no pārējiem un tagad viņi varēs darīt to atkal
Piekrītu. Iepriekšējās sezonās otrais masu starts parasti tika aizvadīts 6. PK posmā Antholcā, bet Rūpoldingā bez stafetes bija sprints un iedzīšana, līdz ar to sanāca 3 disciplīnas starp abiem masu startiem. Tagad izmaiņas masu starta dalībnieku sastāvā būs minimālas. Pat grūti pateikt, kāpēc šogad tāds kalendārs, droši vien izdabāts vāciešiem, lai priecētu viņu skatītājus ar vienu no pašām aizraujošākajām disciplīnām - masu startu.

     [+] [-]

, 2010-01-13 12:07, pirms 14 gadiem
Cienijamie komentetaji,varbut vispirms vajadzetu paintereseties,kas notiek LV biatlona un tad tikai izplatit savus zelta domugraudus!
Paris nedelas atpakal LV,bij visiem gribetajiem dota iespeja sevi pieradit,bet kaut,ka nemaniju nevienu jaunu seju un nesaprotu,kuri tad ir tie kas varetu nobraukt labak par esoshajiem?
Ta pat nevaru ne viena protokola ieraudzit ne Sverchkovu,ne Muizinieku?Varbut vis pirms vajadzetu paintereseties ko shie cilveki dara un tad barstit gudribas!
Ar braukshanu uz IBU kausiem vispar nav nekadu skerslu,ludzu brauciet,bet tikai nav kam braukt,jo vajag 3cilvekus lai tas pasakums izietu pa nullem,bet vinu nav...
Ta pat nesaprotu,kapec jainteresejas par biatlonu,ja tas sporta veids riebjas!
Lai sokas musejiem un katra lielaka,vai mazaka veiksme dod tiesham pozitivas emocijas...jo vairak,jo labak!

     [+] [-]

, 2010-01-13 15:15, pirms 14 gadiem
Es biju domajis atlasi veikt Eiropas kausu ietvaros,jo tur ir cita spriedze,kuru daudzi neiztur.

     [+] [-]

, 2010-01-14 12:45, pirms 14 gadiem
Neticu, ka izdosies stafetē atkārtot tādu sniegumu kā iepriekšējā posmā. Bet - lai veicas!