Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Silovam 18. vieta 500 m distancē

Andrejs Siliņš

Silovam 18. vieta 500 m distancē
Haralds Silovs
Foto: AFP

Šodien Korejas galvaspilsētā Seulā sākās II pasaules kausa posms šorttrekā. 2009. gada Eiropas vicečempions Haralds Silovs 500 metru distancē ierindojās 18. vietā. Pārējiem latviešiem gāja vēl nesekmīgāk.

Šodien mūsu sportistiem nebija veiksmīgākā diena. 1500 m distances pirmo kārtu nepārvarēja Evita Krievāne, kas savā skrējienā finišēja ceturtā un distances kopvērtējumā palika 43 no 54 startējošām sportistēm. Tāds pats liktenis piemeklēja junioru Saulīti. Savā priekšskrējienā finišējot pēdējā 5.vietā, Jēkabs Saulītis izcīnīja 57. vietu no pavisam 63 startējošajiem.

Mūsu līderis Haralds Silovs veiksmīgi pārvarēja pirmo kārtu, kvalificējās 1/8

finālam. 1/8 finālā bija jāiekļūst starp labākajiem trijiem. Trīs apļus pirms distances beigām Haris izvirzījās uz trešo pozīciju, tehniski apdzenot jauno Holandiešu šorttreka zvaigzni Snijke un mēģināja arī apdzīt vācieti Hermanu. Nākamajā aplī Holandietis nesamierinoties ar zaudēto pozīciju, apdzenot taranēja mūsu Haraldu un vācu sportistu, kā rezultātā abi sportisti cieta smagu kritienu. Skrējienā holandietim Diskvalifikācija, bet Haralds Silovs un vācietis Pauls Hermans advancēti ¼ finālam, kas notiks šo sestdien.

500 m distance pagalam neveiksmīga bija Jēkabam Saulītim, līdzīgi kā Pekinā, priekšskrējienā startēja no ceturtās pozīcijas un startā krita. Rezultātā pēdējā vieta skrējienā un 63.vieta distancē. Pavisam startēja 66 dalībnieki. Līdzīgi, mūsu Evitai izdevīgā pirmā starta pozīcija, bet jau startā tika apdzīta no pārējām četrām konkurentēm. Evita finišēja ceturtā un distanci beidza kā 47 no 55 startējošām dalībniecēm .

Haraldam Silovam, bez grūtībām padevās sacensību pirmā un otrā kārta, kur startējot no pirmās starta pozīcijas, arī noturēja pirmo vietu līdz finišam. Sacensību 1/8 finālā Haraldam bija jāmērojas ar pagājušā gada Eiropas čempionu šai distancē itāli Rodigari, (pirmais celiņš), amerikāņu līderi Jeffu Simon (otrais celiņš), kurš pagājušo nedēļas nogalē

Pekinā izcīnija bronzas medaļu šāi distancē un krievu Jevgeniju Kozulinu (ceturtais celiņš). Temps no starta bija augsts, amerikānis līderēja un itālis nepielaida kļūdas. Haralds tā arī finišēja trešais un distances kopvērtējumā ieņēma 18.vietu, kas ir otrais labākais sasniegums Haraldam sportiskajā karjerā 500 m distancē. Atgādinām, kad pagājušo sestdien Silovs izcīnīja 12. vietu .

Rīt mūsu sportistiem kvalifikācijas skrējieni 1000 m distancē .

Šī ir olimpiskā sezonā un atlase uz Vankūveres Olimpiskajām spēlēm ir visai sarežģīta, tāpēc organizatori meklējot pareizo ceļu pilnveidoja šīs sacensības un izmainīja Pasaules kausu sacensību reglamentu. Pirmkārt, jau sacensības notiek četras nevis trīs dienas kā līdz šim, tas ļauj sportistiem vairāk koncentrēties uz katru distanci, kā arī samazinot nogurumu. Otrkārt, tas ļauj sportistam startēt visās trijās individuālajās distancēs, ko izmanto arī mūsu atlēti. Treškārt, tiek izslēgti cerību skrējieni, kas ļāva neveiksmīgi nostartējušajiem priekšskrējienos vēl caur papildus sacensībām iekļūt labāko sešpadsmitniekā. Tas tāpēc, ka atlases sacensībās, kas notiks novembra sākumā Amerikā, to nevar pieļaut. Ceturtkārt, sacensības vairāk komercializē televīzijai. Visi priekšskrējieni, kas ievelk sacensību gaitu un skatītājam nav interesanti, notiek ceturtdienā un piektdienā. Par sacensību naglu tiek nozīmētas divas distances 1500 m un 500 m sākot no ¼ fināla līdz medaļu izspēlēšanai sestdienā un 1000 m no ¼ . Kā arī komandu stafešu fināli A un B grupās svētdienā.

Informāciju sagatavoja
Kristīne Fogele
Latvijas Slidošanas Asociācija

     [+] [-]

, 2009-09-25 14:08, pirms 15 gadiem
Būs labi.