Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pēc gada pārtraukuma atsāksies ''S!- Fischer Ziemas skolēnu čempionāts'' slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

“Fischer” slēpošanas centrā šo piektdien, 28. janvārī, pēc gada pārtraukuma ar pirmo no kopumā četriem posmiem sāksies “S!- Fischer Ziemas skolēnu čempionāts” distanču slēpošanā, pulcējot skolēnus no daudzām Latvijas vietām, lai viņi varētu gan izmēģināt savu slēpošanas prasmi, gan arī cīnīties par čempionāta galveno balvu – 1500,00 eiro inventāra iegādei no “Fischer Latvia”.

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015.gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam, kurās nu jau piedalījušās vairāk nekā 30 Latvijas vispārizglītojošās skolas.

Sacensību organizatori vēlas čempionātam piesaistīt arvien vairāk Latvijas skolēnu, kā arī popularizēt distanču slēpošanu kā veselīgu sporta un dzīves veidu, tādēļ šogad ir iecerēts otro un trešo posmu aizvadīt citās distanču slēpošanas trasēs Latvijā.

Sacensību posmi:
1.posms – 28.01.2022. / Fischer Slēpošanas centrs, Puķu iela 4, Sigulda.
2.posms – 11.02.2022. / Slēpošanas, biatlona sporta bāze "Jankas - Jaujas", Pļaviņas.
3. posms – 25.02.2022. / Slēpošanas un biatlona centrs "Cēsis".
4. posms – 11.03.2022. / Fischer Slēpošanas centrs, Puķu iela 4, Sigulda.

Čempionāts tradicionāli norit četros posmos, pirmajā posmā visām vecuma grupām paredzēts Super sprints 200 m garā distancē, otrajā posmā intervāla starts klasiskajā solī, trešajā posmā intervāla starts brīvajā stilā (SV10 klasiskajā solī), savukārt ceturtajā posmā šķēršļu un veiklības distance brīvajā stilā. Distances garums otrajā, trešajā un ceturtajā posmā tiks precizēts pirms posma atkarībā no laika apstākļiem.

Sacensībās var piedalīties Latvijas vispārizglītojošo skolu komandas. Dalībnieku grupas tiek iedalītas pēc vecumiem – S-10 un V-10 2012. gadā dzimušie un jaunāki, S-12 un V-12 2010. - 2011. gadā dzimušie, S-14 un V-14 2008. - 2009. gadā dzimušie, S-16 un V-16 2006. - 2007. gadā dzimušie, S-18 un V-18 2004. - 2005. gadā dzimušie. Sacensībās atļauts piedalīties arī 2002.-2003. gadā dzimušajiem skolēniem. Nepieciešama izziņa no skolas, ka skolnieks nav palicis uz otru gadu un, ka ir attiecīgās skolas skolēns.

Dalībnieki tiek vērtēti noteiktajās vecuma grupās. Grupas kopvērtējumu aprēķina, summējot katrā posmā iegūtos punktus. Četru posmu kopvērtējumā tiks noskaidrots, kura no Latvijas skolām iegūs galveno čempionāta balvu. Sacensību nolikums pieejams šeit. https://bit.ly/3tCUcSr

Sacensības organizē Fischer Slēpošanas centrs (SIA “Siguldas Sporta serviss”) sadarbībā ar Slēpošanas un biatlona centrs "Cēsis" (SIA “Cēsu Olimpiskais centrs”), Slēpošanas, biatlona sporta bāzi “Jankas-Jaujas” (Pļaviņas), Fischer Latvia un biedrību “A2”.

S!- Fischer Ziemas skolēnu čempionātā" piedalās dažādas meisatrības slēpotāji - gan tādi, kuri dažas reizes mēnesī paslēpo, gan arī valsts čempionāta godalgoto vietu ieguvēji. Savulaik dalībnieku vidū bija arī Pasaules kausa posmos piecdesmitniekā tikušais un pasaules U23 čempionātā 9.vietu ieguvušais Raimo Vīgants.

Informāciju sagatavoja
Santa Lazdāne
SIA “Siguldas Sporta serviss”
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste