Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Atgriešanās pēc 20 gadu pārtraukuma: Latvijas U20 izlase pret Serbiju sāks EČ

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Atgriešanās pēc 20 gadu pārtraukuma: Latvijas U20 izlase pret Serbiju sāks EČ
Foto: LVF

Šodien plkst. 18:30 U20 Eiropas čempionātu volejbolā ar maču pret mājinieci Serbijas U20 izlasi sāks Latvijas U20 valstsvienība, kam tā ir atgriešanās šāda līmeņa turnīrā pēc 20 gadu pārtraukuma. Spēles tiešraide Serbijas Volejbola federācijas ''Youtube'' kanālā.

Izlase nebūs spēcīgākajā sastāvā, taču tas bija nojaušams jau izlases treniņu sākumposmā, jo trim no spēlētājiem – Kristiānam Fokerotam, Matīsam Šalkovskim un Kārlim Jaundžeikaram šosezon gandrīz vienlaicīgi ir atbildīgas cīņas pludmales volejbola laukumos, bet Armands Rokjāns ir ceļojis no pieaugušo izlases uz U-20 valstsvienību, un atpakaļ.

Pirms braukšanas uz Serbiju Itālijā tika aizvadītas vairākas spēles ar Itālijas vienaudžiem, kā arī divas spēles šonedēļ ar SK Jēkabpils ''Lūšu” sastāva variantiem.

“Pārbaudes spēles Itālijā parādīja daudzus trūkumus. Spēlējām tiešām sliktu volejbolu, taču ar katru no treniņspēlēm uzlabojām sniegumu. Ar “lūšiem” mēs jau rādījām labāku sniegumu, bet sāka izpausties piektā treniņu nedēļa un emocionālais pagurums. Uzskatu, ka pārbaudes spēļu pietika. Kopumā esam labi pastrādājuši, bet gatavību varēs vērtēt tikai čempionāta laikā,” saka treneris. “Uztrauc, ka brīžiem izskatāmies labi, bet brīžiem jābrīnās, kā esam nokļuvuši finālturnīrā. Protams, arī treniņos ir iztrūkums, jo ar Fokerotu, Jaundžeikaru un Šalkovski uzlabotos treniņu kvalitāte un būtu cīņa par vietu sastāvā.”

Pirmā spēle Serbijā būs ar mājiniekiem, bet viņus izpētīt ir bijis grūtāk par visiem pretiniekiem, jo serbi nepiedalījās kvalifikācijas turnīrā. Informācijas par viņiem ir vismazāk, tomēr ar kolēģu palīdzību pie video ir tikts.

“Pirmdien Serbijā video apskatīsimies. Pārējās komandas jau uz vietas skatīsimies. Visas pretinieces noteikti būs šī vecuma labākās komandas. Mūs, protams, pie tām arī var pieskaitīt, jo ne velti mēs Horvātiju un Vāciju apspēlējām, bet sava vieta mums ir jāpierāda. Ar domu, ka pārliecinoši uz Eiropas čempionātu tikām, tur spēlēt nevarēs. Serbijā viss sāksies no baltas lapas,” brīdina Obrumans.

Finālturnīrs Grieķijā un Serbijā notiks no 27. augusta līdz 7. septembrim. Latvijas U-20 izlase grupā Serbijas pilsētā Vrnjačka Banjā spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, komandām izspēlējot riņķa turnīru un divām labākajām iekļūstot pusfinālā. Savukārt sešas labākās čempionāta komandas nodrošinās vietu pasaules meistarsacīkstēs.

Mārcim Obrumanam izlasē palīdz Ģirts Mārtiņsons, statistiķis Aivis Kokins un fizioterapeite Līze Kurakina.
Kvalifikācijas pirmajā kārtā Polijā Latvijas juniori ieņēma trešo vietu, bet otrajā kārtā Daugavpilī uzvarēja Slovākiju, Horvātiju un Vāciju, pēc 20 gadu pārtraukuma junioriem iekļūstot Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas U20 valstsvienības sastāvs: pirmā tempa spēlētāji – Marats Selivanovs (SK “Jēkabpils Lūši”), Ņikita Dimitrijevs, Daņila Mironovs (abi – “Augšdaugava”), Renārs Vinšteins (RTU/”Robežsardze”), Eduards Dūdens (“Piejūra”/MSĢ), cēlāji – Ralfs Kļaviņš (SK “Jēkabpils Lūši”), Markuss Vensbergs (“Piejūra”/MSĢ), “libero” – Ralfs Andrejevs (“Piejūra”/MSĢ), otrā tempa spēlētāji – Leo Aleksandrs Štolcs, Rainers Veips (abi – SK “Jēkabpils Lūši”), Armands Rokjāns, Sandis Cimotišs (abi – “Ezerzeme”/DU), Gustavs Auziņš (RTU/”Robežsardze”), diagonālais spēlētājs – Kristers Landzāns (SK “Jēkabpils Lūši”).

Spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēle
27.08.18.30Latvijas U20 – Serbijas U20
28.08.13.00Latvijas U20 - Somijas U20
29.08.21.00Latvijas U20 - Turcijas U20
31.08.21.00Latvijas U20 - Polijas U20
01.09.15.30Latvijas U20 - Austrijas U20
03.09.13.00Latvijas U20 - Ukrainas U20
04.09.15.30Latvijas U20 - Francijas U20

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija

  -1 [+] [-]

, 2024-08-27 13:18, pirms 3 nedēļām
Bez Kristiana Fokerota nebūs aršanas

     [+] [-]

, 2024-08-27 18:56, pirms 3 nedēļām
Organizātori neatšķir Latviju no Lietuvas? kapēc musējiem , pie rezulāta, ir uzlikts Lietuvas Karogs?