Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Freimanis: “Galvenais bija nezaudēt koncentrēšanos”

Jānis Celmiņš

Freimanis: “Galvenais bija nezaudēt koncentrēšanos”
Latvijas vīriešu volejbola izlase. Foto: LVF

Jau vēstīts, ka Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdienas vakarā izbraukumā svinēja uzvaru pirmajā Eiropas meistarsacīkšu atlases turnīra spēlē, ar 3-0 (25:14, 25:19, 25:17) pieveicot Kosovas valstsvienību. Pēc cīņas iespaidos par to dalījās Latvijas izlases galvenais treneris Rainers Vasiļjevs un valstsvienības pirmā tempa uzbrucējs Gustavs Freimanis.

“Man patika, kā mēs sākām spēli – tādā noskaņojumā, kādu mēs gatavojām mačam, ka katrs punkts mums ir svarīgs. Mēs ņēmām vērā pašu kļūdas un neļāvām pretiniekiem gūt vieglos punktus. Esmu priecīgs par komandu, it sevišķi par to, kā tika spēlēts jau no pirmā seta sākuma,” par spēli teica Latvijas izlases galvenais treneris Rainers Vasiļjevs. “Pretinieki mūs nedaudz pārsteidza, otrajā setā nomainot cēlāju, ar kuru Kosova sāka spēlēt ātrāk, un mums vajadzēja pusi seta, lai pierastu pie šī ātruma un adoptētos blokā,” viņš piebilda.

Uz jautājumu, ko komanda no šīs spēles var paņemt līdzi nākamajai ar Slovākiju, treneris atbildēja vienā vārdā – uzvaru.

“Nospēlējām diezgan labi. Izdarījām plānoto. Zinājām, ka Kosova nav tā stiprākā komanda. Tāpēc galvenais bija nezaudēt koncentrēšanos,” par maču saka Latvijas izlases pirmā tempa spēlētājs Gustavs Freimanis. “Kosoviešiem nebija neviena izteikta uzbrucēja. Tāpēc galvenais blokā bija darboties disciplinēti.”

Svētdien Jelgavā būs jāspēlē ar Slovākiju. “Slovākija, protams, ir stiprāka komanda nekā Kosova, tāpēc galvenais būs iet uz spēli ar pārliecību par saviem spēkiem un uzvarēt,” teica Gustavs.

Kvalifikācijas spēles divos riņķos savā un pretinieku laukumā notiks no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 9. līdz 17. augustam. Slovākijas izlasi mūsu vīri Zemgales OC uzņems 25. augusta vakarā.

Finālturnīrs ar 24 valstu līdzdalību notiks četrās valstīs – Rumānijā, Somijā, Itālijā un Bulgārijā.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols