Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

U17 izlases treneris: ''Iekļūšana otrajā kārtā ir apsveicama, bet spēles kvalitāte neapmierina''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

U17 izlases treneris: ''Iekļūšana otrajā kārtā ir apsveicama, bet spēles kvalitāte neapmierina''
Māris Vensbergs. Foto: LA.lv

Iekļūšana Eiropas U-17 čempionāta (EČ) kvalifikācijas otrajā kārtā ir vērtējama pozitīvi, bet Latvijas jauno volejbolistu spēles kvalitāte pagaidām neapmierina, pēc turnīra sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica izlases treneris Māris Vensbergs.

Jau ziņots, ka decembra sākumā Gruzijas pilsētā Gori Latvijas U-17 jauniešu izlase ieņēma ceturto vietu Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionātā, kas vienlaikus bija arī EČ kvalifikācijas pirmā kārta.

"Fakts, ka tikām tālāk, ir apsveicams, bet spēles kvalitāte pagaidām neapmierina. Gribas cerēt, ka pagaidām," pēc turnīra saka Vensbergs.

"Uz turnīru braucām ar interesi, taču arī neziņu, kā būs, jo vēl ne ar vienu sava vecuma jauniešu izlasi nebijām spēlējuši. Tikai ar vecākiem puišiem vai Entuziastu volejbola līgas (EVL) turnīrā," atklāj Vensbergs.

Viņš stāsta, ka Polija ir augstas klases komanda, arī ukraiņi spēlēja ļoti labi, bet cīņā par EEVZA medaļām pret Igauniju "neizdevās nospēlēt tā, kā to darījām pārbaudes spēlēs un EVL sacensībās.

"Es teiktu, ka nospēlējām uz apmēram 60% savas varēšanas, epizodiski - 70%. "Piekliboja" gan sadarbība laukumā, gan tehniskie elementi," vērtē treneris, piebilstot, ka pretinieku sniegums nav bijis pārsteigums, bet "igauņi pret mums spēlēja labāko volejbolu, kamēr mums spēle neizdevās".

Vensbergam tā bija debija Latvijas izlašu vadībā.

"Pašam likās, ka būs trakāk. Nekāda lielā satraukuma nebija," atklāj treneris.

Jau ziņots, ka Gori Latvijas volejbolisti ar 3-0 uzvarēja Gruziju, ar 0-3 piekāpās favorītei Polijai, pārspēja Azerbaidžānu ar 3-1, ar 0-3 zaudēja Ukrainai un ar 1-3 - Igaunijai.

Ar sešiem punktiem piecās spēlēs Vensberga vadītā izlase turnīrā ieņēma ceturto vietu, bet uzvaru izcīnīja Polija.

Uzreiz vietu Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā nodrošināja tikai grupas uzvarētāji, bet latviešiem ar ceturto vietu pietika, lai piedalītos kvalifikācijas otrajā kārtā.

Otrās kārtas sacensības notiks pavasarī.

No 6. līdz 10.decembrim Daugavpilī norisinās EEVZA turnīrs un EČ kvalifikācijas pirmā kārta U-17 sieviešu izlasēm.

Izmantotie resursi:
LETA