Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Arī vīriešu izlase pārbaudes spēlē Rīgā zaudē igauņiem

Agris Suveizda

Arī vīriešu izlase pārbaudes spēlē Rīgā zaudē igauņiem
Latvijas vīriešu volejbola izlase. Foto: LVF

LETA. Latvijas vīriešu volejbola izlase piektdien Rīgā cieta zaudējumu pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Igauniju. Latvijas volejbolisti zaudēja ar 1-3 (19:25, 25:21, 20:25, 18:25).

Latvijas izlasē pa desmit punktiem guva divus setus spēlējušais Kristaps Šmits, trīs setus spēlējušais Jansons un četrus setus laukumā dažādās pozīcijās aizvadījušais Medenis. Viesiem rezultatīvākais ar desmit gūtiem punktiem bija Timo Anders Lehmuss. Igauņi bija labāki uzbrukumā punktos (54:45) un efektivitātē (52%:39%), kā arī blokā (7:2).

Spēli Latvijas izlasē sāka Toms Švans, Jānis Medenis, Kristaps Šmits, Edvīns Skrūders, Gustavs Freimanis, Renārs Jansons, kā arī “libero” Kaspars Kronbergs, bet pretinieku treneru korpusā ir Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Avo Kēls un Lauris Iecelnieks, kuri ir galvenā trenera Alara Rikberga palīgi. Pēc Šmita uzbrukuma no otrās līnijas mājinieki izvirzījās vadībā ar 4:2. Pēc 8:10 igauņi pēc Renē Tepana uzbrukuma guva sešus punktus pēc kārtas, panākot 14:10 savā labā un setu pēc Merta Tammearu uzbrukuma uzvarot ar 25:19.

Arī otrā seta sākumā latvieši pabija vadībā ar 9:6. Pēc 11:9 mājinieku labā spēlē iestājās desmit minūšu pauze, jo uz laukuma caur jumta lūkām nokļuva lietus ūdens. Pauze par labu nāca mājiniekiem, kuri izvirzījās vadībā ar 14:9. Sets beidzās pēc Karli Allika serves tīklā – 25:21 Latvijas labā. Trešo setu ar 6:2 vadību sāka mājinieki, taču igauņi rezultātu izlīdzināja – 10:10. Seta atlikušo daļu labāk aizvadīja viesi, pēc Jansona sitiena autā setam ar 25:20 beidzoties Igaunijas labā.

Pēc vairākām spēlētāju maiņām abās komandās ceturto setu ar labām Jēkaba Dzeņa servēm Latvija sāka ar 5:1 vadību, taču pēc Valentina Kordasa uzbrukuma rezultāts kļūdām bagātā spēlē kļuva neizšķirts – 14:14. Pēc Denisa Petrova māņu sitiena autā pirmoreiz setā vadībā ar 18:17 izvirzījās Igaunija. Pēdējos sešus punktus spēlē, servējot Robertam Vīberam, guva igauņi, mačam beidzoties pēc Medeņa kļūdas uzbrukumā.

“Es sadalītu šo spēli divās daļās – pirmajos divos setos un vēlāk, jo šodien gribējām dot iespēju spēlēt pēc iespējas vairāk spēlētājiem. Par pirmajiem diviem setiem lielos vilcienos esmu apmierināts. Protams, ir lietas, kas ir jāuzlabo un jādara labāk, taču pirmajā setā neapmierināja servju uzņemšana. Otrajā servju uzņemšana bija laba. Zinājām, ka Igaunijas volejbolistiem ir laba serve, vēl labāka nekā čehiem, un tas mums bija labs treniņš. Un tas ir pārbaudes spēļu galvenais uzdevums,” spēli vērtēja Latvijas izlases galvenais treneris Rainers Vasiļjevs. “Pēdējos divos setos nepatika tas, ka setu nogalē laukumā nejutu cīņassparu. Kādas trīs – četras bumbas, manuprāt, bija nospēlējamas.”

“Sākumā jūti kaut ko savādāku, bet pēc tam spēle ir tikai spēle, jo jau klubā esmu spēlējis pret spēlētājiem, kurus esmu trenējis,” par savā karjerā pirmo maču pret Igaunijas izlasi saka treneris. “Joprojām par dažiem Igaunijas izlases spēlētājiem zinu labāk, ko viņi var izdarīt laukumā, nekā par mūsu volejbolistiem. Man vēl ir daudz lietu, kas man ir jāiemācās un jāsaprot Latvijas izlasē. Tam koncentrējos, un ar katru dienu ir labāk.”

Atkārtota spēle "Rimi" Olimpiskajā centrā sestdien sāksies plkst.19, tiešraidi nodrošinot televīzijas kanālam TV4. 2. un 3.augustā Latvijas izlase "Rimi" Olimpiskajā centrā spēlēja ar Čehiju, punktus dalot uz pusēm - 3-2 (28:26, 20:25, 29:27, 22:25, 15:12) un 2-3 (15:25, 19:25, 25:22, 25:21, 12:15). Latvijas izlases galvenajam trenerim Raineram Vasiljevam izlasē palīdz treneri Aivis Kokins, Raigo Kodress, Raimonds Liniņš un fizioterapeiti Kristaps Blitsons, Agate Pelnēna un Monta Blumberga.

Vīriešu izlases pretinieki Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas G grupā būs Slovākijas un Kosovas volejbolisti, augustā ar Kosovu tiekoties izbraukumā un ar Slovākiju - mājās. Kvalifikācijas spēles savā un pretinieku laukumā notiks no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 9. līdz 17. augustam.

Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 valstu līdzdalību notiks četrās valstīs - Rumānijā, Somijā, Itālijā un Bulgārijā. 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase grupā ar Somiju un Austriju izcīnīja piecus punktus četrās spēlēs, ierindojās otrajā vietā un finālturnīram nekvalificējās.

Latvijas vīriešu volejbola izlases kandidāti:
cēlāji - Deniss Petrovs (Ļvivas "Barkom-Kažaņi", Polija), Edvīns Skrūders (Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel", Polija);

pirmā tempa spēlētāji - Vladislavs Blumbergs (Odolena Vodas AERO, Čehija), Jēkabs Dzenis (Bleiburgas "Aich"/"Dob", Austrija), Gustavs Freimanis (Turkuānas - Lilles "Metropole", Francija), Toms Švans ("Parnu", Igaunija);

otrā tempa spēlētāji - Patriks Pinka (RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala"), Armands Rokjāns ("Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte"), Romāns Saušs (Kījervi "Kyky", Somija), Kristaps Šmits (Mazovijas Tomašovas "Lechia", Polija), Toms Vanags (Derinejas "Anagennisis", Kipra);

diagonālie spēlētāji - Renārs Jansons (Kījervi "Kyky", Somija), Jānis Medenis (Jēkabpils "Lūši"), Kristaps Platačs ("Kladno", Čehija);

"libero" - Kaspars Kronbergs (RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala"), Dāvis Melnis (Jēkabpils "Lūši").

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/latvijas-...