Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

EČ volejbolā: polietēm sakāve, tuvojas vīriešu fināla atkārtojums

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

EČ volejbolā: polietēm sakāve, tuvojas vīriešu fināla atkārtojums
Vācietes viegli tikušas pusfinālā
Foto: AP/Scanpix

Eiropas čempionātā volejbolā sievietēm noskaidrotas visas pusfinālistes. Turnīrs noslēdzies Polijas dāmām, kuras bez variantiem kapitulēja saimniecēm serbietēm. Viss liecina par to, ka finālā tiksies abas turnīra rīkotājas Itālija un Serbija.

Polijas volejbolistes grupu turnīrā, lielā mērā pateicoties perfektai izlozei, izcīnīja trīs vieglas uzvaras, kas uzreiz viņas iecēla ceturtdaļfinālā. Tur pretī stājās vienas no turnīra rīkotājām serbietes, kuras šajā čempionātā jau bija zaudējušas (neveiksme pret Vāciju). Neskatoties uz to, serbietes bija favorītes, ko pārliecinoši pierādīja arī uz parketa - 25:14, 25:20, 26:24.

Otrā ceturtdaļfinālā Vācija, kā arī prognozēts, neatstāja nekādas izredzes Čehijai, uzvarot ar rezultātu 25:18, 25:20, 25:17. Pusfinālā Vācija tiksies ar Itāliju, kas jau aizsūtījusi uz mājām Nīderlandi. Favorītes būs itālieties.

Otrajā pusfinālā Serbija tiksies ar lielāko pārsteiguma autori Turciju, kas trīs setos no tālākās līdzdalības turnīrā izslēdza lielvalsti Krieviju. Šajā duelī izteiktas favorītes būs serbietes.

Ja finālā patiešām tiks Itālija un Serbija, tad tas būs vīriešu fināla atkārtojums. Tajā pārāki bija serbi.

Pusfinālpāri

Vācija - Itālija
Serbija - Turcija