Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ativi finišē ar sudrabu Rumānijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ativi finišē ar sudrabu Rumānijā
Olga Ativi (nr. 9)
Foto: csdinamo.eu

Latvijas labākā volejboliste Olga Ativi (31) noslēgusi sezonu ar Rumānijas vicečempiones titulu. Mūsu sportistes pārstāvētais Bukarestes "Dinamo Romprest" finālsērijā piekāpās regulārās sezonas uzvarētājai "Stiinta Bacau" (1-3).

Neskatoties uz kājas savainojumu, Ativi (bijusī Točko) cīnījās Rumānijas līgas finālsērijā. Aprīļa vidū pirmajā mačā tika piedzīvots zaudējums (1:3), bet otrajā spēlē - uzvara piecu setu trillerī (3:2). Aprīļa pēdējās dienās notika nākamās divas spēles, kas izrādījās pēdējās - vispirms piekāpšanās ar 2:3, bet nākamais zaudējums (1:3) nozīmēja arī zaudējumu visā sērijā un sudraba medaļas. Šajos mačos mūsējā guva attiecīgi 7, 13, 12 un 1 p. Veselības apsvērumu dēļ Ativi nevarēs palīdzēt izlasei arī šogad.

Savas karjeras laikā Ativi izcīnījusi sešu valstu čempiones titulus - trīs reizes Francijā (2005, 2006, 2007), divas reizes Azerbaidžānā (2010, 2011), kā arī Šveicē (2008), Grieķijā (2009), Rumānijā (2010) un Latvijā. Viņa ir divkārtēja Eiropas Čempioņu līgas vicečempione (2006, 2011).

Latvijas sieviešu izlase tikmēr sākusi gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Pēc kandidāšu saraksta precizēšanas no ārzemju klubos spēlējošajām palikušas tikai Lana Sorokina (Norvēģija) un Jana Jaudzema (Somija). Tas nozīmē, ka kvalifikācijas mačos spēlēs būs jāiztiek gandrīz tikai ar vietējo klubu spēlētājām. Ieplānotas četras pārbaudes spēles pret Lietuvas izlasi, pirmās no tām jau rīt un parīt (plkst. 19.00) Daugavas Sporta namā.



Izmantotie resursi:
sport.bacaul.ro
volejbols.lv