Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Zināmi EEVZA čempionāta finālisti

Jānis Celmiņš

EEVZA čempionātā jauniešiem Latvijas izlase šodien ar 1-3 piekāpās Igaunijas izlasei. Rīt par zelta medaļām cīnīsies Krievijas un Ukrainas izlases, bet par bronzas medaļām Polijas un Baltkrievijas jaunieši.

Šodien ļoti saspringtu spēli aizvadīja Krievijas un Polijas jauniešu izlases, kurā ar 3-2 (26-24; 16-25; 25-19; 20-25; 14-16) pārāki bija Krievijas jaunie volejbolisti. Pēc spēles izlases treneris Vladimirs Kondra, kurš ir Olimpiskais čempions, Olimpiskā sudraba un bronzas ieguvējs, pasaules čempions, kā arī citu titulu ieguvējs, uzsvēra, ka viņi ir uzvarējuši ļoti principiālu spēli. „Šī spēle bija ļoti principiāla, pat neņemot vērā turnīru, kurā spēlējam, jo mēs uz šejieni braucām ar vienu mērķi-spēlēt ar Poliju, nekas cits mūs neuztrauc, pat tas, ka ar 0-3 zaudējām Ukrainas izlasei. Spēlē ar Ukrainu es izmēģināju spēlētājus dažādās kombinācijās, jo mēs gatavojāmies spēlei ar Poliju izlasi. Bijām ar viņiem spēlējuši 3 turnīros, un visos zaudējām, tāpēc šī uzvara mums ir ļoti svarīga, lai pārvarētu savu psiholoģisko barjeru un pierādītu, ka mēs varam viņus uzvarēt.” Treneris arī atzina, ka šāda veida turnīrs ir ļoti lietderīgs izlasēm, lai iegūtu pieredzi un meistarību: „Pagājušajā gadā bijām šajā čempionātā Polijā, kur piedalījās 4 izlases-Krievija, Polija, Igaunija un Latvija, un tad es domāju, ka jābrauc tik tālu, bet komandu ir pa maz. Latvijā ir 7 komandas, kas ir pietiekams skaits, un esmu sapratis, ka komandām šīs ir ļoti svarīgas un nepieciešamas sacensības, jo šīs ir nopietnas Starptautiskas sacensības, kur jaunieši iegūst pieredzi un meistarību.”

EEVZA (European Eastern Volleyball Zonal Association)

Austrumeiropas Volejbola Zonālā asociācija. Eiropas valstu volejbola federācijas ir sadalītas četrās zonālajās asociācijās. Eiropas volejbola konfederācijā ir Balkānu Volejbola zonālā Asociācija, Viduseiropas Volejbola zonālā Asociācija, Ziemeļeiropas Volejbola Zonālā Asociācija un Austrumeiropas Volejbola Zonālā Asociācija (EEVZA), kas ir dibināta 2005. gada 20. augustā. Zonālo Asociāciju, t.sk. EEVZA, izveidošanas mērķis ir veicināt sadarbību starp visām dalībfederācijām, pilnveidot sacensību sistēmu valstu izlašu, īpaši visu kategoriju jauniešu vecuma izlašu līmenī, veidot EEVZA čempionātus klubu līmenī, kā arī atbalstīt pludmales volejbola sacensību rīkošanu. Galvenais EEVZA sacensību mērķis ir gatavošanās dalībai Eiropas un Pasaules jauniešu, junioru čempionātiem.

Informāciju sagatavoja:
Lilita Mitrofanova
Latvijas Volejbola federācija