Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Rīgas, Jūrmalas un Daugavpils volejbola komandas sestdien cīnīsies par Superkausu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīgas, Jūrmalas un Daugavpils volejbola komandas sestdien cīnīsies par Superkausu
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Sestdien Daugavpils Olimpiskajā centrā sievietēm cīņā par “Optibet” Superkausu pulksten 16 laukumā dosies “Rīgas Volejbola skola/Latvijas Universitāte” (RVS/LU) un “Rīgas Stradiņa Universitāte/Murjāņu Sporta ģimnāzija” (RSU/MSĢ), bet vīriešiem trīs stundas vēlāk par sezonas pirmo trofeju spēkosies “Ezerzeme/Daugavpils Universitāte” (“Ezerzeme”/DU) un “Rīgas Tehniskā universitāte Robežsardze/Jūrmala” (“RTU Robežsardze/Jūrmala”) komandas.

Vīriešiem valsts čempiones “Ezerzeme”/DU rindās šosezon nespēlēs “libero” Artjoms Petrovs un diagonālais spēlētājs Andris Širjakovs, rindas papildinot ar Ungārijas pasi ieguvušo centrālo bloķētāju Iļju Makarovu.

“Cewood” Latvijas kausa ieguvēju “RTU Robežsardze/Jūrmala” šosezon komandā vairs nespēlēs Oļegs Klopovs, kas karjeru turpinās Francijā un Jēkabs Dzenis, kas spēlētāja gaitas iemēģinās Austrijā, kā arī profesionālo sportistu/spēlētāju karjeru noslēgušie Roberts Kļaviņš un bijušais komandas kapteinis Gatis Slavēns, bet iepriekšējā sezonā čempionu rindās spēlējušais cēlājs Edvīns Viguls šosezon pārstāvēs Jūrmalas klubu, aizstājot Marselu Mārci Jonasu.

Pirms gada sezonas pirmo trofeju virs galvas cēla jūrmalnieki, kuri ar 3-0 (26:24, 25:22, 28:26) pieveica SK “Jēkabpils Lūši” komandu.

Sievietēm viena Superkausa spēle jau ir notikusi, par Latvijas čempioņu un Latvijas kausa ieguvēju RVS/LUvolejbolistu pretiniecēm kļūstot Latvijas kausa finālistēm RSU/MSĢ, kas otrdien savā laukumā ar 3-1 (27:25, 25:20, 11:25, 25:16) pieveica Latvijas vicečempiones VK “Jelgava” volejbolistes.

RVS/LU, kas pagājušajā sezonā no pašmāju trofejām neizcīnīja vien Superkausu. Šogad galveno treneri, itāļu speciālistu Mario Danieli Kaprioti vietā komandu trenēs serbu speciālists Milans Bratičs. Komandas kapteine šosezon būs Elza Reknere.

“Aizvadītajā treniņnometnē lielu uzmanību pievērsām fiziskajai sagatavotībai – daudz skrējām un daudz laika pavadījām trenažieru zālē –, kā arī piestrādājām pie jaunajām kombinācijām un tehniskajiem elementiem. Komandā valda patīkama atmosfēra. Mēs esam izpildījušas lielu darba apjomu. Tāpēc esam gatavas cīņai Superkausā, kur varēsim parādīt, ko esam apguvušas treniņos,” saka RVS/LU spēlētāja Anna Cepurīte. “Treneris ir mums licis veikt lielu darba apjomu, jo viņa metodes būtiski atšķiras no iepriekšējā trenera. Viņš ir ieviesis taktiskas izmaiņas, kā arī palīdzējis atbrīvoties no veciem ieradumiem un apgūt jaunus elementus. Treneris ir ļoti saprotošs un emocionāli atbalsta brīžos, kad tas ir nepieciešams.”

“Dalība Superkausā ir liels gods, jo šajā turnīrā tiekas divas Latvijas labākās komandas. Tas ir arī sezonas atklāšanas turnīrs, un sezonu gribētos iesākt ar spraigu cīņu un, protams, uzvaru,” piebilst otrā tempa spēlētāja.

RSU/MSĢ vienībā vairs nav cēlājas Rūtas Lindes, otrā tempa spēlētājas Kristīnes Leskinovičas, taču komanda kļuvusi par vienu gadu pieredzējušāka, divas Latvijas izlases kandidātes Megiju Grundmani un Annu Kovalu ieskaitot.

Pirms gada Superkausu savā īpašumā ieguva VK “Jelgava”, kas ar 3-1 (25:22, 25:22, 14:25, 25:22) pieveica RVS/LU.

Abus mačus varēs vērot arī televīzijas kanālā LTV7.

“Optibet” Latvijas Superkauss 2023 fināli

Sievietes
16.00 RVS/LU – RSU/MSĢ

Vīrieši
19.00 “Ezerzeme”/DU – “RTU Robežsardze/Jūrmala”

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols