Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U22 sieviešu volejbola izlasei zaudējumi trīs pārbaudes spēlēs pret Polijas U20 izlasi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas U22 sieviešu volejbola izlasei zaudējumi trīs pārbaudes spēlēs pret Polijas U20 izlasi
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas U-22 izlases volejbolistes pa ceļam uz Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru Itālijā triju dienu laikā Polijā aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar Polijas U-20 valstsvienību, piedzīvojot zaudējumus ar 2-3, 1-4 un 1-3.

Latvijas izlase pirmajā spēlē otrdien piekāpās ar 2-3 (18:25, 23:25, 25:15, 28:26, 20:25). 13 punktus guva Anna Cepurīte, pa 10 punktiem – Katrīna Struka un Vlada Pridatko, bet deviņus punktus – Anna Rīta, četrus no tiem sakrājot blokā. Pretiniecēm 23 punktus guva Jūlija Hevelta.

Trešdien Latvijas izlase zaudēja ar 1-4 (25:23, 15:25, 22:25, 19:25, 13:25). Latvijas izlasē Katrīna Struka izcēlās ar 17 punktiem, bet polietēm pa 10 punktiem guva Aleksandra Adamčika un Olīvija Nastavska, vēl trim volejbolistēm gūstot pa deviņiem punktiem.

Ceturtdien pēdējā spēlē Latvijas izlase piekāpās ar 1-3 (21:25, 18:25, 25:21, 19:25). Pa 12 punktiem guva Pridatko un Rēzija Mazure-Mago, bet deviņus punktus sakrāja Cepurīte. Mājiniecēm ar 16 punktiem, piecus no tiem sakrājot blokā, izcēlās Iga Maršalkoviča.

“Visās trīs spēlēs koncentrējāmies uz spēli un rezultātu, un mūsu varēšana nebija tālu no pretinieču varēšanas. Piecām no septiņām starta sešinieka spēlētājām vēl nav 20 gadu. Tāpēc varu teikt, ka mūsu meitenes nospēlēja super,” par spēlēm saka Latvijas U-22 valstsvienības galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti. “Mēs ticam, ka šis ir milzīgs solis. Zaudēt ar 2-3 un divreiz ar 1-3 un dažos setos izvirzīties pārliecinošā vadībā ir kas sevišķs. Mums jāturpina gūt šāda veida pieredze, varbūt nedaudz uzlabojot darbu klubu sezonas laikā.”

“Mēs dodamies uz Itāliju, rīt mums būs treniņš un pārbaudes spēle ar vienu Itālijas komandu, šķiet no B sērijas, tātad tā ir laba komanda, un pēc tam dosimies uz spēļu vietu un izbaudīsim šo lielisko iespēju,” par turpmākajiem plāniem saka treneris, kuram Latvijas izlases vadīšana Itālijā būs liels pārdzīvojums.

“Man šobrīd ir vienkārša vēlme parādīt Itālijai Latvijas “skudras” (tā Kaprioti dēvē Latvijas volejbolistes darbaspēju un uzcītības dēļ. – LVF preses dienests). Mūsu “skudras” dodas uz Itāliju, lai parādītu, ko viņas ir iemācījušās,” par mērķiem turnīrā bilst Kaprioti, kuru pirmajā cīņā gaida spēle ar Itāliju. “Ir skaidrs, ka man kā itālim spēlēt pret savas valsts izlasi ir bijis sava veida sapnis, jo esmu bijis Itālijas volejbola daļa. Noteikti būšu nedaudz emocionāls, taču es skaļi dziedāšu Latvijas himnu.”

Galvenajam trenerim Daniēlem Mario Kaprioti izlasē palīdz treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Roni Antero Rekola, statistiķis Mareks Maksimovs un menedžeris Kristaps Čerņavskis.

Finālturnīrs ar astoņu komandu līdzdalību no 1. līdz 6. jūlijam notiks Itālijas pilsētās Kopertīno un Lečē. Eiropas čempionāta finālturnīra grupā Latvijas U-22 izlase Lečē tiksies ar Itāliju, Turciju un Ukrainu.

Pirmajā Eiropas čempionātā šī vecuma komandām 2022. gadā Itālijā uzvarēja mājinieces, finālā piecos setos apspēlējot Serbiju, bet bronzas medaļas izcīnīja Turcija, kas piecos setos pieveica Poliju.

Latvijas U-22 volejbola izlases spēlētājas: cēlājas – Arina Sosinoviča (RVS/LU), Laura Vāvere (RSU/MSĢ); vidējās bloķētājas – Karmena Struka (RSU/MSĢ), Junora Vagele (Klužas-Napokas “U NTT Data Cluj”, Rumānija), Anna Rīta (Ostina Pī Valsts universitāte, ASV); diagonālās spēlētājas – Anete Čelnova (RVS/LU), Vlada Pridatko (Baku “Milli Aviasiya Akademiyası”, Azerbaidžāna); otrā tempa spēlētājas – Katrīna Struka, Elizabete Štolca (abas – RSU/MSĢ), Anna Cepurīte (RVS/LU), Rēzija Mazure-Mago (Jaroslavas “SAN-Pajda”, Polija), Kristīne Leskinoviča (“Holte”, Dānija); “libero” – Megija Grundmane, Alvīne Krumholce (abas – RSU/MSĢ).

Izmantotie resusi:
Home - Volejbols