Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Celitāna 18 gūtie punkti neglābj "Casa Modena" no neveiksmes 1/4 finālā

Jānis Celmiņš

Celitāna 18 gūtie punkti neglābj "Casa Modena" no neveiksmes 1/4 finālā
Gundars Celitāns lido Itālijā
Foto: pallavolomodena.com

Zaudējumu Itālijas volejbola čempionāta A1 līgas ceturtdaļfināla mačā piedzīvojusi Gundara Celitāna pārstāvētā „Casa Modena” komanda, kas vakar aizraujošā cīņā tomēr bija spiesta samierināties ar zaudējumu pret titulēto „Bre Banca Lannutti Cuneo” – 2:3.

Latvijas volejbolista pārstāvētā Modenas komanda regulāro turnīru noslēdza piektajā vietā, tāpēc ceturtdaļfinālā tai pretī stājās titulētā „Bre Banca Lannutti Cuneo” vienība. Itālijas čempionāta nolikums paredz, ka spēcīgākās četras komandas pēc regulārā turnīra 1/4 finālu sērijas sāk ar vadību sērijā 1-0. Vakar „Casa Modena” un „Bre Banca Lannutti Cuneo” aizvadīja pirmo maču sērijā, un tajā uzvaru svinēja Kuneo volejbolisti. Mača gaitā Modenas komanda divas reizes atradās vadībā pa setiem (1:0 un 2:1), kā arī labi sāka piekto setu, taču beigās bija spiesta atzīt pretinieku pārākumu ar 2:3.

Gundars Celitāns ierasti bija rezultatīvākais „Casa Modena” spēlētājs, taču arī viņa 18 gūtiem punkti komandu no neveiksmes glābt nespēja.

Sērijā rezultāts kļuvis 2-0 par labu Kuneo, bet tā ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām.

Somija

Somijā tikmēr jau klāt pusfinālu cīņas, un abos pāros spēlēs pa vienai Latvijas volejbolistu pārstāvētajai komandai. Uģa Krastiņa vadītā un Anša Medeņa, kā arī Elvisa Krastiņa pārstāvētā „VaLePa” komanda pusfinālā samēros spēkus ar „Tiikerit” volejbolistiem, kamēr Aivars Petruševics un „Hurrikaani” komanda spēkosies ar „Sampo” vienību. Abos pāros pirmās cīņas jau šodien. Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Francija

Francijas čempionāta „Pro A” līgas 1/4 finālā iekļuvis Deniss Petrovs un viņa „Chaumont” komanda, kurai šajā turnīra fāzē pretī stāsies „Narbonne” volejbolisti. Pirmās ceturtdaļfināla spēle jau 2. aprīlī.

Tikmēr sezona jau noslēgusies Viktoram Koržeņevičam, kurš jau paguvis atgriezties mājās. Viņa pārstāvētā „Ajaccio” komanda neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Beļģija

Beļģijas čempionāta finālā tikmēr iekļuvis Hermans Egleskalns un viņa „Noliko Maaseik” komanda, kas par šīs valsts čempionu titulu spēkosies ar „Knack Roeselare” volejbolistiem. Pirmais mačs jau 3. aprīlī.

Austrija

Austrijas čempionātā tikmēr sākušies pusfināli. Līdz tiem ticis arī Aleksandrs Kudrjašovs un viņa pārstāvētā „UVC Holding Graz” komanda, kura gan šobrīd atrodas sērijas iedzinējos ar 0-2 pret „Hypo Tirol Volleyballteam”. Abās cīņās Latvijas volejbolista pārstāvētā komanda zaudējusi ar 1:3.

Izmantotie resursi:
Legavolley - Home Page
Mestaruusliiga
lnv.r
www.volleynet.at
Volleyliga Belgium