Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egīls Lapsalis pildīs Latvijas Volejbola federācijas prezidenta pienākumus

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Egīls Lapsalis pildīs Latvijas Volejbola federācijas prezidenta pienākumus
Egīls Lapsalis. Foto: Latvijas Gāze

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidenta funkcijas pildīs līdzšinējais vietnieks Egīls Lapsalis, šodien vēsta organizācija.

2023. gada 12. jūlijā volejbola federācijas prezidents Jānis Buks atkāpās no amata saistībā ar viņa ievēlēšanu Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatā. Kā jau ziņots, minētā pavērsiena dēļ tika izvērtēts, kā šādā situācijā federācijai būtu jāizvēlas jauns prezidents.

Šobrīd federācijas prezidenta amata vieta ir vakanta. Padomes sēdē tika nolemts nerīkot ārkārtas prezidenta vēlēšanas. Statūti un normatīvie tiesību akti neuzliek LVF pienākumu obligāti rīkot prezidenta vēlēšanas pirms padomes pilnvaru termiņa beigām, ja LVF ir ticis ievēlēts prezidenta vietnieks, kā arī padome ir lemttiesīga un tas nekaitē biedru interesēm.

Padome lēma, ka Latvijas Volejbola federācijas prezidenta pienākumus pildīs Egīls Lapsalis, kurš darbojās kā prezidenta vietnieks.

Atbilstoši federācijas statūtiem padome ir lemttiesīga un spēj pildīt tai deleģētās funkcijas arī bez prezidenta, jo ir piecu biedru ievēlēti padomes locekļi un līdz jauna prezidenta ievēlēšanai, bet ne vēlāk kā līdz padomes pilnvaru termiņa beigām, prezidenta pienākumus atbilstoši statūtu noteikumiem ir tiesīgs pildīt tā vietnieks Egīls Lapsalis. LVF padome pārliecinājās, ka Jāņa Buka atkāpšanās no prezidenta amata nav ietekmējusi LVF darbības nepārtrauktību, jo LVF pārstāvību un funkciju īstenošanu tāpat kā līdz šim turpina pildīt valde un padome turpina rīkoties savu pilnvaru ietvaros.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2023-07-26 07:43, pirms 11 mēnešiem
Lapsalis labs risinājums! Lai veicas darbi pirmsolimpiādes gadā.

     [+] [-]

, 2023-07-26 10:34, pirms 11 mēnešiem
Apsveicu Egīlu.