Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Edgars Savickis: "Labi nospēlējām personiski pret katru no pretinieku spēlētājiem"

Edgars Savickis: "Labi nospēlējām personiski pret katru no pretinieku spēlētājiem"
"Poliurs/Ozolnieki" jau iekļuvuši pusfinālā
Foto: Poliurs/Ozolnieki, facebook

Uzvaras Latvijas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē vakar svinēja "Poliurs/Ozolnieki" un DU. Abu uzvarētājkomandu treneri pieminēja vārdu “noskaņošanās”.

Daugavpilī, kur viesiem spēlēt vienmēr ir grūti, DU izdevās revanšēties par zaudējumu viesos. “Trešdien nospēlējām ļoti slikti, un Jelgavas puiši atbrauca gandrīz pārliecināti par uzvaru arī šodien,” stāsta daugavpiliešu treneris Edgars Savickis. “Mums nebija ko zaudēt, un noskaņojums bija pavisam cits. Par uzvaru cīnījāmies ar pirmo servi, ar pirmo uzbrukumu. Ļoti labi nospēlējām personiski pret katru no pretinieku spēlētājiem. Un galvenais uzvarā bija labs noskaņojums – varam spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu un varam uzvarēt.

Šodien (sarunas ar treneriem notika sestdien. - D.Ā), man liekas, bija mūsu labākā spēle sezonā. Kā būs rīt, grūti prognozēt, jo arī Biolars puiši gribēs sevi apliecināt. Daudz ko izšķirs serve un servju uzņemšana. Ja pareizi noskaņosimies, varam cīnīties un pat uzvarēt. Tomēr meistarības mēraukla ir stabilitāte, un to, kā būs rīt, šobrīd pateikt nevar.”

Problēmas Kuldīgā sev radīja un tās pārvarēja Poliurs/Ozolnieku puiši paši. “Šodien problēma bija noskaņošanās,” par aizvadīto maču saka Ozolnieku komandas treneris Guntis Atars. “2. setā veicu maiņas, ko citā situācijā neveiktu, jo šī bija pēdējā spēle, kad bija iespējams paeksperimentēt. Pretiniekiem nespēlēja ne Puķītis, ne Augustāns, ne Vilde, viņi bija sešu cilvēku sastāvā, un Armanda Āboliņa vietā kā pusīti pamēģināju Oleksandru Buzduhanu, bet kā pirmo tempu – Andri Zadovski.

Pirmos divus setus vinnējām pārliecinoši, bet tad, spēlējot bez entuziasma, pamazām nolaidāmies līdz pretinieku varēšanai un 3. setā ļāvām uzspēlēt arī viņiem... Laukumā bija tāda bumbošanās, tomēr uzvarēt vajadzēja jau trijos setos.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv