Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Buks: "Mūsu lepnums ir nacionālās izlases, un tās nodrošina sponsori"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Buks: "Mūsu lepnums ir nacionālās izlases, un tās nodrošina sponsori"
Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv

Pirms došanās uz Eiropas Zelta līgas pirmo spēli šodien "Rimi" Olimpiskajā centrā tika aizvadīta Latvijas vīriešu volejbola izlases preses konference, kurā atkārtoti tika noslēgta jau veiksmīgi aizsāktā sadarbība ar izlases ģenerālsponsoru SIA “Velve”, bez tam izlases galvenais treneris iezīmēja gatavību gaidāmajiem mačiem, informē volejbola federācija.

Preses konferenci ar uzrunu atklāja Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks: “Šodien mūsu sadarbība ar SIA “Velve” iesoļo Eiropas čempionāta otrajā atlases ciklā. Latvijas sporta sistēma ir tiešām nolikta uz maksimālas finanšu diētas. Mūsu lepnums, un es runāju par visiem sporta veidiem, ir tieši nacionālās izlases. Lai tās pienācīgi sagatavotu, to ir iespējams nodrošināt tikai un vienīgi ar privāto sponsoru atbalstu. Šajā situācijā es gribu teikt, ka uzņēmuma īpašnieki un vadītāji ir sevi apliecinājuši kā Latvijas patriotus un Latvijas sporta patriotus, kā arī Latvijas volejbola patriotus. Ar saviem darbiem, nevis ar tukšām runām, ir nodemonstrējuši, ka tai patiesi rūp Latvijas sabiedrības un volejbola ilgtspējīga attīstība. Tāpēc es gribu pateikt lielu paldies “Velve” valdes priekšsēdētājam Kasparam Rokenam par to, ka uzņēmums ir spējīgs uzņemties sociālo atbildību un spēju dalīties ar sabiedrību. Šobrīd tas ir īpaši novērtējams, ņemto vērā būvniecības nozares esošās grūtības.”

Federācijas prezidents uzsvēra, ka Latvijas Volejbola federācija un visi iesaistītie ir darījuši daudz, lai izlases sagatavošanās posms noritētu pēc iespējas labāk, kā arī spēlētājiem novēlēja izdošanos Eiropas Zelta līgā. “Mums ir ļoti jauna komanda, taču jau pieredzējusi, lielisks treneru sastāvs. Uzskatu, ka jau tagad šī ir stabila Eiropas elites komanda un ka Latvijas vīriešu volejbols ir neatņemama Eiropas volejbola vērtība. Ticu, ka šie puiši piekals pie TV ekrāniem tūkstošiem skatītāju un volejbola mīļotājus. Aicinu visus, kam volejbols ir sirdī, nākt un atbalstīt mūsu izlasi Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā un Valmierā. No sirds novēlu labi nospēlēt Eiropas Zelta līgā, nesaudzēt sevi un parādīt savu labāko spēli. Aiz jums, puiši, stāv jūsu ģimenes, draugi, volejbola veterāni. Un kas ir ārkārtīgi svarīgi, aiz jums stāv un uz jums skatās arī jaunā paaudze un mēģina jūs atdarināt. Paldies jums par to, ko jūs darāt! Ticu, ka jums un mums kopā izdosies.”

"Velve" valdes priekšsēdētājs Kaspars Rokens atzina, ka ir svarīgi ne tikai pašiem sportistiem, bet arī sabiedrībai apliecināt sporta nozīmību, jo tas iemāca gan komandas vērtību, gan mērķtiecību. “Paldies Jānim par ļoti labajiem vārdiem. Un patiesi, mēs uzskatām, ka ar darbiem var panākt daudz - Eiropas čempionāta finālturnīrā Tallinā aizvadītajā rudenī visi bija liecinieki, ka komandas darbs tika ieguldīts liels un ar šo darbu var panākt ļoti daudz. Un mēs varam redzēt, ka izlases attīstība ir ar tādu augšupejošu līkni. Un mēs cenšamies būt gabaliņš no šīs komandas. Gan sabiedrībai, gan sportistiem der apzināties un redzēt, ka ar komandas ieguldījumu un komandas darbu var sasniegt rezultātus. Un sports ir viena no tām lietām, kas jāatbalsta. “Velve”, manuprāt, dod jums ļoti labu ceļamaizi, kopā ceram uz rezultātiem.”

Izlases galvenais treneris Mihals Gogols intensīvu darbu izlasē uzsāka jau aprīlī, kad tika izveidots oficiālais kandidātu saraksts, no kuriem uz treniņu nometni tika uzaicināti 18 spēlētāji. Jaunais, taču jau pieredzējušais treneris atzīst, ka ir ļoti gandarīts par puišiem. “Viņi grib šeit būt un tas ir pats svarīgākais. Katru dienu trenējas un priecājas par šo iespēju. Protams, treniņu darbs ir intensīvs un reizēm nogurdinošs, taču mērķis mums visiem ir viens - lai to sasniegtu, ir jāiegulda smags darbs, ko puiši arī apzinās.”

Preses konferencē piedalījās arī Latvijas izlases pirmā tempa uzbrucējs Gustavs Freimanis, kurš aizvadīja savu pirmo sezonu Itālijas kluba "Prisma Taranto Volley" rindās. Vaicāts par treniņu procesu gadu iepriekš un treniņu procesu tagad, Gustavs saka: ”Tās ir divas pilnīgi dažādas lietas. Viss ir ļoti citādāk un kopējā atmosfēra ir ļoti laba.”

Latvijas izlase Eiropas Zelta līgas turnīru aizvadīs C grupā, kur pretinieki būs jau labi pazīstamā Igaunijas vienība, pagājušā gada grupas biedrene Beļģija, kā arī Čehijas izlase.

Latvijas izlases mājas spēļu kalendārs
28.05. plkst. 15:30 Latvija pret Igauniju (Liepājas Olimpiskais centrs)
01.06. plkst. 19:30 Latvijas pret Čehiju (Liepājas Olimpiskais centrs)
11.06. plkst. 19:00 Latvijas pret Beļģiju (Daugavpils Olimpiskais centrs)

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2022-05-23 18:07, pirms 2 gadiem
Volejbola izlase divus gadus pēc kārtas ir labākā komanda Latvijas sportā! Tas tomēr ir rādītājs.