Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sieviešu volejbola izlase piekāpjas "Severstaļ" klubam; vīriešu – gatavojas Igaunijai

Jānis Celmiņš

Sieviešu volejbola izlase piekāpjas "Severstaļ" klubam; vīriešu – gatavojas Igaunijai
Sieviešu volejbola izlase un tās treneris Jānis Leitis (centrā)
Foto: cev.lu

Latvijas sieviešu volejbola izlase vakar pārbaudes spēlē zaudēja Krievijas komandai Čerepovecas "Severstaļ" (0:3), bet vīriešu valstsvienība gatavojas pārbaudes turnīram Igaunijā šajā nedēļas nogalē.

Sieviešu izlase piedzīvoja zaudējumu pret Čerepovecas „Severstaļ” trīs setos ar rezultātu 0-3 (13:25, 16:25, 20:25). Komandai šajā mačā palīdzēja arī pieredzējusī Sandra Breikša. Tikmēr par citas pieredzējušās spēlētājas, cēlājas Sanas Catlakšas dalību izlasē pagaidām skaidrības nav.

Jau ceturtdien pulksten un piektdien pulksten mūsu dāmas atkal samēros spēkus ar igaunietēm, kurām divas reizes zaudēja.

Vīri turpinās pret Igauniju, Turciju un Somiju

Mūsu vīriešu volejbola izlase tikmēr rīt dosies uz Tallinu, kur paredzētas pārbaudes spēles ar Igaunijas, Turcijas un Somijas izlasēm. Izlases uz Igauniju dosies 14 spēlētāju sastāvā, portālu Sportacentrs.com informēja izlases menedžeris Ainārs Dakša. Mājās paliks Andrejs Baburovs, kuru joprojām nomoka dažādi savainojumi. Lai gan no kandidātu loka volejbolists pagaidām nav svītrots un gatavojas kopā ar pārējiem izlases kandidātiem, šķiet ar viņu izlases treneri nopietni čempionāta kvalifikācijas turnīra kontekstā rēķināties nevarēs.

Uz Igauniju kopā ar izlasi dosies arī Austris Štāls un Valters Ramma, kuri ar komandu kopā nebija Grieķijā. Vieglus treniņus uzsācis arī Gundars Celitāns, kurš izslimojis meningītu, taču ar viņu nopietni rēķināties izlases kontekstā nevaram. Lai gan pats spēlētājs paudis, ka ļoti vēlētos spēlēt izlasē, veselība visiem ir pirmajā vietā.

Vīru izlase uz Tallinu dosies jau ceturtdien, bet piektdien, sestdien un svētdien aizvadīs spēles attiecīgi ar Igauniju (pl. 19.30), Turciju (pl. 17.00) un Somiju (pl. 13.00). Vēl pēc nedēļas vīriešu izlasei gaidāmas spēles ar Beļģijas izlasi, bet pēc tam jau kvalifikācijas turnīra pirmais sabraukums Ungārijā.

Uz Igauniju, galvenā trenera Raimonda Vildes vadībā, dosies Artis Caics, Deniss Petrovs (cēlāji), Ingars Ivanovs, Austris Štāls (libero), Hermans Egleskalns (diagonāles spēlētājs), Andrejs Zavorotnijs, Jānis Vāvers, Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns (1. tempa uzbrucēji), Valters Ramma, Ansis Medenis, Lauris Iecelnieks, Aivars Petruševics, Romāns Saušs (2. tempa uzbrucēji).

Jau vēstīts, ka abas mūsu izlases šobrīd gatavojas Eiropas 2013. gada čempionāta kvalifikācijas turnīram. Vīru izlase iekļauta F grupā kopā ar Ungāriju, Franciju un Spāniju. Arī sieviešu izlase startēs F grupā, kur samēros spēkus ar Bulgāriju, Čehiju un Ungāriju. Katras apakšgrupas spēcīgākās komandas vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā garantēs uzreiz, bet otro vietu ieguvušās komandas cīnīsies papildu turnīrā.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-23 08:29, pirms 12 gadiem
Dabūjušas smagi!!!

     [+] [-]

, 2012-08-27 14:19, pirms 12 gadiem
"Jau ceturtdien pulksten un piektdien pulksten"

Šitais bija vislabākais!