Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sezona ar mērķi - Pekina

Jānis Celmiņš

Sezona ar mērķi - Pekina
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.com

Latvijas klasiskā volejbola čempionāts tuvojas noslēgumam, bet jau 25. martā startē jaunā pludmales volejbola sezona, otrdien Austrālijas pilsētā Adelaidā tiks dots starts pirmajam sezonas FIVB Pasaules kausa posmam. Šo sezonu gribētos saukt par "Olimpiskās kvalifikācijas sezonu".

Bet nu par visu pēc kārtas. Sezonas pirmie 11 vienpadsmit pasaules kausa posmi tiks aizvadīti domās par olimpiskajām Pekinas smiltīm. Proti, pasaules labākie dueti līdz 20. jūlijam cīnīsies par ceļazīmēm uz Pekinas olimpisko spēļu pludmales turnīru. Tuvu (tai pat laikā ļoti tālu) Pekinai ir abi Latvijas čempionu dueti Mārtiņš Pļaviņš / Aleksandrs Samoilovs un Inguna Minusa / Inese Jursone. Darāmā mūsējiem joprojām pietiek, jo olimpiskajā kvalifikācijas rangā mūsu dueti ir tikai drusku virs strīpas. Vīri šajā sarakstā šobrīd ieņem 21. vietu, bet dāmas ir trīs vietas zemāk (24. vieta).

Pekinas smiltīm kvalificēsies 24 labākie dueti, taču noteikumi paredz, ka no katras valsts Pekinas smiltis „mals” tikai divi dueti. Uz Latviju šis ierobežojums neattiecas, jo šobrīd uz iekļūšanu labāko skaitā reāli pretendē tikai pa vienam vīru un dāmu duetam. Teorētiski izredzes aizbraukt uz Pekinu joprojām saglabā arī brāļi Toms un Jānis Šmēdiņi, taču izredzes ir tikai teorētiskas un visticamāk tādas arī paliks. Olimpiskajā kvalifikācijas rangā tiks ņemti vērā astoņi labākie sasniegtie rezultāti FIVB Pasaules kausa posmos.

Rezumējot mūsējo izredzes, jāsecina, ka gan Mārtiņam ar Aleksandru, gan Ingunai ar Inesi kādā no posmiem būs jāuzlec nedaudz augstāk par savu varējumu, lai pēc 20. jūlija, kad beigsies olimpiskā kvalifikācija, varētu pasūtīt aviobiļetes uz Ķīnu. Izredzes abiem mūsu duetiem ir labas, bet ne spīdošas, tāpēc pirmajos posmos jābūt labā formā un regulāri jāspēlē pamatturnīros.

Abi mūsu dueti sezonai gatavojas nopietni. Jau februāra vidū mūsu labākais vīru „bīča” duets pabija Ēģiptē, kur aizvadīja pirmo sezonas treniņnometni. "Ēģipte bija pirmās smiltis šogad. Daudz strādājām bez bumbām pie kustībām smiltīs. Ar bumbām darbojāmies visai maz, lai kaut nedaudz atcerētos kas un kā,” portālam eSports.lv pēc atgriešanās no pirmās nometnes pastāstīja Pļaviņš. Skaidrs, ka pa ziemu daudz kas ir piemirsies, tāpēc, lai labāk sagatavotos jaunajai sezonai un atgūtu iemaņas arī uz Adelaidu mūsu vīri devās laicīgi (jau pēc 10. marta). „Uz Adelaidu braucam krietni vien ātrāk, lai varētu vairāk laika veltīt tehniskajām lietām un labāk sagatavoties pirmajam pasaules posmam,” pirms izlidošanas uz saulaino Adelaidu teica Pļaviņš.

Arī mūsu dāmu duets sezonai gatavojas ļoti nopietni. „Sezonai sākām gatavoties janvāra sākumā, kad Murjāņos aizvadījām treniņnometni, kurā galveno uzmanību veltījām fiziskajai sagatavotībai. Janvāra beigās devāmies uz Vāciju, kur kopā ar ceturto spēcīgāko Vācijas duetu trenējāmies pludmales volejbola hallē. Februāra sākumā strādājām pie fiziskās sagatavotības tepat Rīgā, bet mēneša beigās bijām Spānijā, kur aizvadījām vienpadsmit dienu garu treniņnometni kopā ar Spānijas labāko duetu,” īsi pirms došanās uz Austrāliju portālam eSports.lv pastāstīja Inguna Minusa. Jāpiebilst gan, ka mūsu dāmu došanās uz Austrāliju aizkavējās dažādu formalitāšu kārtošanas dēļ un viņas Adelaidā ieradās vien aizvadītajā trešdienā.

Ja mūsu vīriem pirmais FIVB Pasaules kausa posms būs jāsāk ar kvalifikācijas turnīru, tad dāmas iekļuvušas pamatturnīrā bez kvalifikācijas un sezonu varēs sākt pāris dienas vēlāk nekā Mārtiņš un Aleksandrs. "Pirmais posms nebūs no vieglajiem, jo mums turnīrs būs jāsāk ar kvalifikāciju. Tas sezonas sākumā mums ir ļoti bīstami," piesardzīgs pirms jaunās sezonas sākuma ir Pļaviņš.

Pasaules spēcīgāko pludmales duetu rangā Pļaviņš / Samoilovs šobrīd ieņem 25. vietu, bet dāmu konkurencē Minusa / Jursone ir uzreiz aiz pirmā trīs desmitnieka – 31. vieta.

Aizvadītajā sezonā Pļaviņam / Samoilovam izdevās pārsteigt Pasauli Itālijas pilsētas Roseto smiltīs izcīnot augsto piekto vietu, bet Minusai / Jursonei labākais sasniegums pagājušajā gadā bija četros posmos izcīnītas 13. vietas. Jaunajai pludmales volejbola sezonai starts tiks dots jau 25. martā (otrdien). Kāda šī sezona būs Latvijas spēcīgākajiem duetiem, redzēsim jau pavisam drīz…

Izmantotie resursi:
fivb.com

  +3 [+] [-]

, 2008-03-21 13:27, pirms 17 gadiem
Lai veicas!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-03-21 13:51, pirms 17 gadiem
Demar rakstīja: ne saules!

saule ir pats labakais kas vien var buut
ne vēja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-21 13:58, pirms 17 gadiem
starta pozīcijas priekš nokļūšanas Pekinā ir labas, taču ne spīdošas. Būs jāpacīnas...

  -2 [+] [-]

, 2008-03-21 15:16, pirms 17 gadiem
Nu ja Smediniem ir ceribas tad jau ari freidenfeldiem.:-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-21 17:59, pirms 17 gadiem
Didijs rakstīja: Nu ja Smediniem ir ceribas tad jau ari freidenfeldiem.:-)

labs joks

     [+] [-]

, 2008-03-21 20:38, pirms 17 gadiem
ceram uz to labako lai veicas un lai musu puisi speletu Pekinas pludmale!!!!!!!

     [+] [-]

, 2008-03-21 23:26, pirms 17 gadiem
nu ko lai saka? veixmi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja