Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā sēdvolejbolā Latvijas komanda pirmo reizi tikusi sešiniekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas čempionātā sēdvolejbolā Latvijas komanda pirmo reizi tikusi sešiniekā
Latvijas sēdvolejbola izlase. Foto: ParaVolley Europe.

No 9. līdz 15. oktobrim Itālijas pilsētā Kaorlē tika aizvadīts Eiropas čempionāts sēdvolejbolā augstākajā divīzijā, kur Latvijas izlase pirmo reizi iekļuva labāko sešiniekā.

Eiropas 12 spēcīgākās komandas cīnījās par čempionu titulu un ceļazīmi uz 2024. gada Parīzes paralimpiskajām spēlēm. Sākuma stadijā komandas tika sadalītas divās grupās pa sešām komandām katrā grupā, kur komandas katra ar katru spēlēja savā starpā. Ceturtdaļfinālā iekļuva četras spēcīgākās no katras grupas, bet komandas, kas grupā ieņēma 5. un 6. vietu, cīnījās par 9.-12. vietu.

Piedzīvojot divus zaudējumus un uzvarot trīs spēles - Serbiju ar 3-2, Turciju ar 3-0 un Ungāriju ar 3-2, Latvijas izlase B grupā ieņēma 3. vietu un iekļuva ceturtdaļfinālā. Par iekļūšanu pusfinālā Latvija zaudēja Polijai un turpināja cīnīties par 5.-8. vietu. Mazajā pusfinālā mūsu komanda ar 3:0 pieveica turnīra saimniekus - Itālijas valstsvienību. Grūtā un smagā cīņā par 5. vietu nācās piekāpties spēcīgajai Horvātijas komandai un ierindoties ļoti augstajā 6. vietā.

Pēc lieliski aizvadīta čempionāta mūsu izlases puiši atzina: ”Ar turnīru un sasniegto rezultātu esam ļoti apmierināti. Sestā vieta Eiropas čempionātā ir vēsturiski augstākais sasniegums Latvijas vīriešu sēdvolejbola komandai. Uz katru spēli gājām kā uz pēdējo, cīnījāmies par katru punktu. Spēles turnīra laikā parādīja, ka varam spēlēt ar jebkuru no komandām un mums ir izveidojies ļoti labs sastāvs. Ļoti liels pienesums pie sasniegtā rezultāta ir spēlējošajam trenerim Vjačeslavam Grimailovam.”

Par čempioniem kļuva Bosnija un Hercegovina, sudrabu nopelnīja Vācija, bet bronzas medaļas tika ukraiņiem. Mūsu dienvidu kaimiņi lietuvieši ierindojās 11. vietā.

Latvijas sēdvolejbola izlases sastāvs: Uldis Ektermanis, Andrejs Filipavičus, Dmitrijs Pavlovs, Aleksejs Berķis, Aleksandrs Vivčariks, Boriss Jeparovs, spēlējošais treneris Vjačeslavs Grimailovs, Sergejs Popovs, Maksis Kārlis Grandbergs.

Izmantotie resursi:
https://www.lpkomiteja.lv/jaunumi/l...