Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Ezerzeme" volejbolists Meinerts: "Bija piedāvājumi pāriet gan uz Jēkabpils, gan Limbažu klubiem"

Jānis Celmiņš

"Ezerzeme" volejbolists Meinerts: "Bija piedāvājumi pāriet gan uz Jēkabpils, gan Limbažu klubiem"
Dmitrijs Meinerts. Foto: LVF

VK “Ezerzeme”/DU volejbolists Dmitrijs Meinerts pēc komandas iekļūšanas Latvijas kausa pusfinālā neslēpj, ka starpsezonu periodā viņam bijušas iespējas pievienoties gan Jēkabpils, gan Limbažu klubiem, taču sportists nolēmis sākumā pabeigt augstskolu.

Kā viena no divām pirmajām komandām Latvijas kausa pusfinālā vīriešiem 21. decembrī Sporta namā “Daugava” laukumā dosies VK “Ezerzeme”/DU, kam jātiekas ar RTU/”Robežsardze” vienību.

Pārsteigumu pusfinālā pret Limbažu klubu kaldināja arī Daugavpils viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem otrā tempa uzbrucējs Dmitrijs Meinerts.

Iepriekšējā sezonā tikai 20 gadus vecais volejbolists “Daugavpils Universitātes” rindās spēlēja arī “Credit24” meistarlīgā. Šosezon viņš pēc Daugavpils komandas atteikšanās no dalības Baltijas valstu mērogā un DU komandas sadalīšanās divās vienībās pārstāv VK “Ezerzeme”/DU rindas. Daugavpilieši ir vienīgā Nacionālās līgas komanda, kam ceturtdaļfinālā izdevās uzvarēt Baltijas līgas klubu – Laura Iecelnieka vadīto OC “Limbaži”/MSĢ. Un tas vienmēr ir pārsteigums.

- Ar ko pārspējāt Limbažu klubu?
- Ļoti gatavojāmies spēlēm. Gandrīz katru rītu aizvadījām treniņus. Ļoti labi atbildes spēlē nospēlēja visi, arī tie puiši, kas laukumā nāca uz maiņu. Turklāt spēle bija mājās. Tas ļoti palīdzēja. Robežsardzes zālē bija pilnas tribīnes. Vispirms maču bija paredzēts aizvadīt sporta skolas zālē, taču, viena no spēlētājiem tēvs iestājās par to, lai spēlētu tur, kur trenējamies. Atmosfēra bija fantastiska.

- Kā var pusfinālā vinnēt Rīgas komandu, kas spēlē Baltijas līgā?
- Iepriekšējā sezonā pret RTU/”Robežsardzi” daži no mūsu komandas cīnījās Baltijas valstu klubu čempionātā. Viņus var pārspēt tikai ar ātrumu. Te visvairāk varētu līdzēt mūsu cēlājs (Jevgeņijs Nazarovs. - LVF), kuram tāda spēle patīk. Tā varētu būt priekšrocība, taču gan jau arī treneris Andrejs Adamovičs kaut ko izdomās.

- Cik daudz esi spēlējis Sporta namā “Daugava”?
- Kādas divas – trīs reizes. Pirms diviem gadiem ar Daugavpils BJSS jauniešu čempionāta finālā piecos setos zaudējām Rīgas vienībai. Pagājušajā gadā Latvijas Kausa pusfinālā ar DU arī piecos setos piekāpāmies vēlākajiem kausa ieguvējiem “Jēkabpils Lūšiem”. Patīkama zāle.

- Kurai no komandām pirms pusfināla pievienotos, ja aicinātu?
- Grūts jautājums. Pagājušogad piedāvāja pāriet gan uz “lūšiem”, gan Limbažu klubu. Mums ir labs treneris. Parunāju ar viņu un nolēmu no sākuma beigt universitāti un tad domāt, kur spēlēt.

- Ja noķertu zelta zivtiņu, kāda būtu vēlēšanās?
- Tikt 12 vai 14 spēlētāju vidū Latvijas pieaugušo izlasē. Vasarā mums, jaunajiem spēlētājiem, jau bija izlases treniņnometne. Man ļoti patika, kā treniņus vadīja Avo Kēls. Trīs – četrus gadus jau esmu bijis jaunatnes izlasēs, un man nekas nebūtu pretī spēlēt arī pie pieaugušajiem.

Pusfinālā sestdien, 21. decembrī, pulksten 17:30, spēkus samēros VK “Ezerzeme”/DU un RTU/”Robežsardze”, bet pulksten 19:30 tiksies kausa glabātāji no SK “Jēkabpils Lūši” un VK “Biolars”/Jelgava. Pusfinālu cīņas tiešraidēs translēs "Sportacentrs.com TV" kanāls.