Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase noslēdz EČ kvalifikāciju ar zaudējumu trijos setos Čehijai

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sieviešu izlase noslēdz EČ kvalifikāciju ar zaudējumu trijos setos Čehijai
Foto: LVF

Latvijas sieviešu volejbola izlase šodien Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā noslēdza Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmu ar zaudējumu trijos setos ar 0-3 (18:25, 24:26, 20:25) grupas līderei Čehijai. Jau pēc pusotras nedēļas sieviešu izlase uzsāks dalību Eiropas Sudraba līgā.

Latvijas sieviešu volejbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā spēlē Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā ar 0-3 (18:25, 24:26, 20:25) piekāpās grupas līderei Čehijai. Latvijas sieviešu izlase kvalifikācijas grupu turnīru noslēdza bez uzvarām un pēdējā vietā.

Pirmajā setā latvietes prata panākt neizšķirtu 7:7, taču visā setā labāk laukumā darbojās čehietes, uzvarot to ar 25:18. Otrajā setā Latvijas volejbolistes sadeldēja trīs punktu deficītu, panākot neizšķirtu 24:24. Uzvarēt setā gan neizdevās - nākamos divus punktus guva pretinieces, uzvarot arī setā. Trešā seta vidū rezultāts vēl bija neizšķirts 15:15, taču tā galotnē meistarīgāk nospēlēja Čehija, uzvarot setā ar 25:20 un arī visā spēlē.

Latvijai ar 12 punktiem rezultatīvākā bija Kamēlija Levinska. Izlases galvenais treneris Pāvels Seļivanovs izteica prieku par šodien parādīto sniegumu: ''Man liekas, ka šodienas spēle no visām sešām cīņām man patika visvairāk, kaut gan katrā mačā Daugavpilī bija pa vienam labam setam, bet Zenicā vienā setā pat uzvarējām. Volejbols nav tikai grūts darbs. Tajā ir arī spēles elementi, un šodien tā tiešām izskatījās pēc spēles. Būtu dīvaini, ja es tagad teiktu, ka viss ir labi un fantastiski, jo mēs nekur netikām. Žēl, ka neuzvarējām. Andrejs Odinokovs ļoti labi meitenēm paskaidro izvietojumu servju uzņemšanā, un esmu gandarīts par to, ka šajā rādītājā ne vizuāli, ne pēc skaitļiem neesam sliktāki par pretiniecēm. Neesam raduši spēlēt pret tik ražena auguma komandām, un, tikko zūd koncentrācija, zaudējam vairākus punktus pēc kārtas. Svarīgi, ka pašām meitenēm patika spēle. Strādāsim tālāk Eiropas Sudraba līgas mačos, kas sākas jau pēc pusotras nedēļas.''

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas – Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna, Baltkrievija, Spānija un Slovākija – vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems pirmo divu vietu ieguvējas sešās kvalifikācijas grupās.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija (LVF)