Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbolisti ārzemēs: Petrovs un Dardzāns spēlēs Krastiņa vadītajā ''Barkom-Kažaņi''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Volejbolisti ārzemēs: Petrovs un Dardzāns spēlēs Krastiņa vadītajā ''Barkom-Kažaņi''
Deniss Petrovs. Foto: CEV

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām starpsezonā. Uģa Krastiņa trenētajai Ukrainas komandai ''Barkom-Kažaņi'' gaidāmajā sezonā spēlēs Deniss Petrovs un Kristers Dardzāns. Klubu maiņas piedzīvojuši arī citi Latvijas volejbolisti.

“Barkom-Kažaņi” Polijas virslīgā spēlēs otro gadu. Kamēr komandas galvenais treneris Krastiņš un viņa palīgs Tinte bija aizņemti Ukrainas izlasē, kura Eiropas čempionātā tika līdz ceturtdaļfinālam, komanda Polijas pilsētiņā Veluņā astoņu spēlētāju sastāvā turpināja gatavoties sezonai divu poļu treneru vadībā.

Dardzānam šī būs trešā sezona ārzemēs, bet Deniss ārvalstu klubos spēlē kopš 2009./2010. gada sezonas. Kristers vasaru aizvadīja Latvijas izlases rindās, bet Petrovs šo sezonu izlasē, Latvijai uzvarot Eiropas Sudraba līgā, izlaida.

“Ukrainas kluba piedāvājums likās gana labs, un līgumu noslēdzām jau jūnija beigās. “PlusLiga” ir spēcīga, un tā man ir laba iespēja atrādīties tādā līgā. Klubā ierados 10. augustā, un šobrīd trenējamies astoņi spēlētāji – trīs ārzemnieki un pieci ukraiņi. Patīkami, ka komandā ir vēl kāds latvietis – Deniss,” par mēnesi Ukrainas klubā saka Dardzāns.

“Ar Denisu izlasē jau pirms gada mums, manuprāt, bija laba saspēle. Tagad sanāk vēl labāk. Ukraiņi jau vairākus gadus spēlē kopā, un ārzemniekus viņi pieņēma forši. Esam draudzīga komanda. Deniss runā krieviski, un viņam ir viegli saprasties ar ukraiņiem, un es arī kaut cik saprotu krieviski,” stāsta Latvijas izlases diagonālais spēlētājs. “Par komandas plāniem vēl neesam runājuši. Tikai ar pārējiem spēlētājiem esam sprieduši, ka sastāvs šogad liekas spēcīgāks nekā pirms gada. Gribam nospēlēt labāk nekā iepriekšējā sezonā (Pagājušajā sezonā “sikspārņi” ierindojās 13.vietā 16 komandu vidū. – LVF preses dienests.).”

Savukārt uz Polijas pēc spēka otrās līgas klubu Mazovijas Tomašovas “Lechia” ir pārcēlies Rumānijas čempions Kristaps Šmits
.
Kamēr Krastiņa vadītajai vienībai vēl priekšā pārbaudes spēles un Polijas čempionāts sāksies vien 21. oktobrī, jau deviņas spēles NCAA čempionātā ASV līdz šai nedēļai bija aizvadījusi Arizonas Štata universitātē spēlējošā Marta Kamēlija Levinska.

“Pagaidām neesam tikušās ar komandām, kuras spēlē mūsu konferencē, bet kopējā rangā šie mači skaitās. Sezonu sākām labi, un mums ir lielas cerības, jo šosezon esam labākas servju uzņemšanā un esam vairāk piestrādājušas pie savas serves,” saka Marta, kura šonedēļ aizvada vēl trīs spēles. “Gribu nospēlēt stabili, censties turpināt uzvarēt. Konferencē gribam ierindoties augšējā daļā – 4.-5. vietā – un iekļūt “play-off”.

“Man noteikti palīdzēja arī dalība Latvijas izlasē. Izlase bija laba iespēja atgriezties mājās, trenēties un spēlēt, iemācīties ko jaunu, jo pie Danieles Kaprioti vēl spēlējusi nebiju. Komandas spēles līmenis ir paaugstinājies, un esmu labi sagatavojusies spēlēm ASV,” apmierināta ar padarīto vasarā Latvijas izlasē ir Levinska.

Iepriekšējā nedēļā Arizonas Štata universitāte (ASU) aizvadīja trīs spēles, Flagstafā svinot trīs uzvaras trijos setos. Martai šajās spēlēs tika attiecīgi 16,5, 11,5 un 11 punkti.

Vīriešiem NCAA čempionātā Brigama Janga Universitātes (BYU) vienībā turpinās spēlēt Latvijas izlases volejbolists Miks Jānis Ramanis.

AAE klubā Dubaijas “Shabab Alahli” šo sezonu aizvadīs Hermans Egleskalns, bet Francijas virslīga bez latviešiem nepaliks, jo tajā debitēs Gustavs Freimanis, kurš spēlēs Turkuānas – Lilles “Metropole” vienībā. Pēc spēka otrajā Francijas līgā turpinās spēlēt Atvars Ozoliņš (“Frejus Var Volley”), bet uz Egleskalna pagājušās sezonas komandu “Cambrai”, kas izkrita no virslīgas, pārcēlies pirmā tempa spēlētājs Oļegs Klopovs.

Pēc sezonas Francijā uz Somiju atpakaļ pārcēlies ir Romāns Saušs, kurš karjeru turpinās Kījervi “Kyky”, kas kļuvis par latviskāko klubu Somijā, jo tajā bez Aivara Petruševica, kurš kopā ar klubu iepriekšējā sezonā nosargāja vietu līgā, spēlēs arī teicami sevi vasarā Latvijas izlases rindās apliecinājušais Renārs Pauls Jansons. Kluba galvenais treneris būs vēl viens latvietis Guntis Atars.

Čehijā turpinās spēlēt Kristaps Platačs (Kladno”) un Pāvels Jemeļjanovs (Libereces “Dukla”), bet viņiem pievienojies Vladislavs Blumbergs, kurš iekļāvies Odolena Vodas AERO rindās.

Toms Švans ir atgriezies Baltijas līgas Igaunijas klubā “Parnu”, kur kopā ar viņu sezonu aizvadīs arī Kārlis Ābelītis. Jēkabs Dzenis spēlēs Austrijas vienībā Bleiburgas “Aich/Dob”, bet Toms Vanags vienu Kipras klubu Nikosijas APOEL ir nomainījis pret citu – pirms šīs sezonas izveidoto Derinejas un Paralimni “Enosis Anagennisi”.

Sievietēm Ungārijas čempionātu pret Itālijas A2 sēriju ir nomainījusi Anija Jurdža, Polijas pēc spēka otrajā līgā spēlēs Rēzija Mazure-Mago, kura sezonu aizvadīs Jaroslavas “SAN-Pajda” vienībā, Kristīne Leskinoviča spēlēs Beļģijā ( “Antwerpen”), Megija Dambrehte – Somijā (Kuopio “Puijo Wolley”), Junora Vagele – Rumānijā (Klužas-Napokas “U NTT Data Cluj”), bet Vlada Pridatko – Francijas Nacionālajā otrajā līgā Parīzes “Saint-Cloud” klubā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija