Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Mūsējie ārzemēs: Atars un Baiks sezonu Somijā beidz, pārējie turpinās

Jānis Celmiņš

Mūsējie ārzemēs: Atars un Baiks sezonu Somijā beidz, pārējie turpinās
Guntis Atars
Foto: lentistilasto.net

Kārtējās spēles dažādās Eiropas līgās aizvadījuši Latvijas volejbolistu pārstāvētie klubi. Somijā noslēdzies regulārais čempionāts un vairākiem mūsējiem sezona jau beigusies.

Somija

Somijas čempionātā vakar tika aizvadītas regulārā čempionāta pēdējās spēles. Diviem mūsu volejbolistu pārstāvētajiem klubiem pēc vakardienas sezona beigusies, bet lielākā daļa mūsējo turpinās cīņu par čempionāta godalgām.

Vakar spēkus samēroja divi mūsējo pārstāvētie klubi, kuri noteikti iesaistīsies cīņā par godalgām – „Lakkapaa” un „Valepa”. Uzvaru mačā svinēja Uģa Krastiņa vadītā un trīs mūsējo Anša Medeņa, Aivara Petruševica un Elvisa Krastiņa pārstāvētā „Valepa” – 3:2. Medenim un Petruševicam attiecīgi 17 un 12 punkti, Krastiņam – viens. Zaudētāju rindās lielisku maču aizvadīja Normunds Veinbergs, gūstot ne tikai 25 punktus, bet nopelnot arī lielisku lietderībs koeficientu +18. Hermanim Egleskalnam šoreiz 18 punkti.

Uzvaru piecos setos (3:2) svinēja arī Ēriks Baiks un „Liiga Riento” komanda, kas savā laukumā pieveica „Salon Piivolley” klubu. Baika rēķinā 22 punkti un lietderības koeficients +12.

Pārējās mūsējo pārstāvētās komandas vakar cieta zaudējumus. „Saimaa Volley” ar Gunti Ataru sastāvā piekāpās „Muuramen Lantapallo” vienībai (0:3). Atara rēķinā trīs punkti. Zaudējumu cieta arī Toma Šmēdiņa un Salvja Cielava „ETTA” vienība, kura savā laukumā atzina „Hurrikaani Loimaa” pārākumu – 2:3. Cielava kontā 29 punkti un lietderības koeficients +17, Šmēdiņa – pieci punkti.

Tādejādi sezona jau noslēgusies Ērikam Baikam un Guntim Ataram, pārējie mūsu volejbolisti sezonu turpinās izslēgšanas spēlēs.

Vācija

Kārtējo uzvaru Vācijas Bundeslīgā izcīnījusi Viktora Koržeņeviča un Jāņa Šmēdiņa Berlīnes „SCC” komanda, kas viesos pārliecinoši pieveica „TV Buhl” vienību – 3:0. Koržeņevičs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa spēles otrajā setā un guva divus punktus, bet Šmēdiņš laukumā netika.

Francija

Zaudējumu Francijas čempionāta „Pro B” līgā piedzīvojusi Jevgēņija Grimailova pārstāvētā „Cambrai” vienība, kas savā laukumā piekāpās „Narbonne” klubam – 0:3. Grimailovs spēli sāka „Cambrai” pamatsastāvā, taču jau pēc pirmā seta tika nomainīts. Viņa rēķinā divi punkti.

Izmantotie resursi:
Mestaruusliiga
volleyball-bundesliga.de
LNV - Ligue Nationale de Volley